Reklama

Reklama

Nemocnice Parkland

  • USA Parkland (více)
Trailer 1

VOD (1)

22. listopad 1963. Prezident John F. Kennedy byl zavražděn. Hrstka obyčejných lidí se ocitla v nanejvýš neobyčejné situaci. Film NEMOCNICE PARKLAND prostřednictvím očitých svědků rekonstruuje události tohoto tragického dne. Mladí lékaři a sestry z nemocnice Parkland. Tajná služba. Kameraman, který celou událost natočil. Bratr Lee Harveyho Oswalda. A ochranka samotného JFK. Právě od těchto na první pohled nenápadných postav se odvíjí šílený, strhující a silný příběh jedné z nejdiskutovanějších událostí historie. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (73)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $653,651Tržby Celosvetovo $1,409,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $287,100 //počet predaných kusov 20,729Tržby za predaj DVD v USA $474,329 //počet predaných kusov 46,141║ jednoznačne zaujímavý doplnok k udalostiam okolo atentátu na JFK, herecky výborne zahrané, má to silnú dobovú atmosféru /90%/ ()

klida 

všechny recenze uživatele

Úvodní půlhodina jede v obrovském tempu, snad nebudu příliš spoilerovat, když naznačím, že během ní prezident Kennedy zemře. Pak už je to ale jenom tklivá nuda bez jasného směru, a tak je k vidění jen několik epizodních podzápletek. Spíš televizní záležitost se spoustou známých seriálovych tváří. Slabý průměr. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

No, jestli Zac Efron zachraňoval Kennedyho, asi je jasné, kde se stala chyba. Ale vážně. Po padesáti letech si Američané připomínají smrt muže, jehož přežití by asi podle všeho mohlo změnit svět. Nevíme, nedošlo k tomu. JFK bude věčným tématem. Film má skvělé obsazení a místy výborné herecké výkony, ale když se podívám na záznam, který se v podstatě náhodou podařilo zachytit Abrahamu Zapruderovi, záznam, který zachycuje to, jak byl JFK postřelen, mrazí mě mnohem víc z toho, jak jsou lidé bestiální a co jsou schopni udělat. Film vyniká snahou zachytit události, které normálně lidé vidět nemohli. To se mu daří, ale je to vlastně jen vzpomínka na děsivý čin. ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Americký film natočen prakticky pouze pro americké občany. Koho jiného by také zajímal atentát na státníka jiné země? Já si troufnu říct, že to nebude velké kvantum. Nicméně chápu Hollywood, že tento film musel vzniknout. Přeci jen je to důležitý okamžik v jejich národní historii a také moment, který spojil a nadále spojuje lid. To ale nic nemění na faktu, že tento film, je pěkně nudný a nezáživný. Procítěné chvíle lidí oplakávající prezidenta mě tedy nebraly, a že jich tam bylo hodně. Bez žádného děje ani akce, tvůrci stavěli jen na "silném" příběhu, a to teda nic moc! 30% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Eh, pro diváka znalého souvislotí může tento film posloužit ilustrativně k dokreslení situace ohledně odstřelu JFK a zejména momentů jeho prohlašování za mrtvého, tedy událostí ve špitále Parkland, ale tuny patosu jsou jen stěží přehlédnutelné. Trochu lepší je to příběhem pana Zaprudera, jehož autentický záznam vešel do dějin. Celkově dost slabota, pro ilustraci jakš takš, informačně, obsahově, přínosně špatné, herecky spíše podprůměr. Prachbídné tři hvězdy a označení za zbytečnost. 50% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Nemocničné scény pre drámu Parkland boli natočené v nemocnici v Austine, ktorý bol akoby "dvojčaťom" Parkland Memorial Hospital. (peiton)
  • Tvorcom sa pred natáčaním podarilo nahliadnuť a preštudovať policajné záznamy, aby sa im podarilo čo najvierohodnejšie zachytiť atmosféru a policajné vyšetrovanie bezprostredne po spáchaní atentátu. (peiton)
  • Poslanci amerického Kongresu v roce 1992 schválili zákon o postupném odtajnení všech záznamů z vyšetřování atentátu. Všechny dokumenty mají být kompletně odtajneny až v roce 2029. (Borrtex)

Reklama

Reklama