Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Víkendový výlet devíti kamarádů na místa, kde kdysi trávili dlouhé roky svého života. Hvězdně obsazený televizní film ze současnosti. Devět kamarádů a jejich rodiny se chystají na víkendový výlet do přírody. Mají s sebou stany, maso na rožnění, dobrou mysl. Všechny pojí dlouholeté přátelství, které vzniklo za zvláštních, dnes už naštěstí neopakovatelných okolností. To přátelství opravdu prověřila léta. Věk našich hrdinů se pohybuje kolem osmdesátky. Ale příběh není jen o dobré pohodě a přátelském vtipkování. Nebo o napínavé záchraně zvídavého kluka, který uvízl na skále. Číhá v něm detektivní záhada, kterou je třeba na místě vyřešit. Nakonec se viník odhalí sám, ale my vidíme, že soudit se má opatrně a se znalostí všech okolností. Film přispívá k posílení paměti národa a je pozoruhodný svým opravdu hvězdným obsazením. (Česká televize)

(více)

Recenze (120)

rt12 

všechny recenze uživatele

Pan Stránský vykrádá sám sebe a pan Bočan mu nikterak nepomohl. Nechápala jsem k čemu bylo dobré natočit zabouchnuté dveře, kluka na trubce, vztahovku Vlasáková - Mrkvička, starosti podnikatelky. To film roztříštilo a totálně zazdilo dobrou nosnou myšlenku celého příběhu. Bravo Luděk Munzar. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak teda Hynek Bocan /bumerang, S certy nejsou zerty, Svatebni cesta do Jilji/ nekoci az tak spatne. Celkom slusny oddychovy film o starsich ludoch /mam uctu k starsim ludom a ne ze ne/ a o vylete do prirody. Starsi herci spominanju nielen na normalizacny rezim, dialogy su pohodove, uvolnene, ba dokonca aj zachrana mladeho ludskeho zivota sa tu najde. Super, oddychovka ako stvorena pre takeho obstarozneho mentalneho invalida ako som ja. Obcas to pripomina cervenu knihovnu, to je ale vec tolerancie : 65 % ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Od začátku jasné všechny pointy a až na vyjímky příšerné herectví. Že malé děti v českých filmech takřka nikdy nikdo nedonutí vypadat přirozeně je bohužel jasná věc. Že takhle staří herci už nedají to co dřív, je s ještě větším bohužel také častý fakt (snad jen Tříska s Kostkou za něco stojí). Horší je to ale s dějem, který je tak akorát pro televizi. Kdo je práskač je jasné po pár minutách, když se člověk zamyslí nad tím, kdo a proč se srazu účastní. Ještě než se pravda vyjeví, je to aspoň trochu rozumnému divákovi potvrzeno scénou tak trapnou, že by se neztratila ani v různých ordinacích a ulicích. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Unikátně promarněná příležitost s neskutečně zajímavým tématem, které zůstalo nevyužité, stejně jako někteří kvalitní herci, navíc velká část filmu působí docela směšně, vlastně jakákoliv vedlejší linie sloužící k natáhnutí délky na hodinu a půl, milostný trojúhelník který nemá s hlavním dějem NIC společného je fakt zbytečnej, stejně jako "dramatická" vložka s cgi lanem. Předvídatelná pointa a nuda dějem i řemeslem, pozorovat hlodání bobrů, o kterém jedna z postav mluví by bylo lepší náplní pro jeden a půl televizní hodiny. ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

stáří dává lidem mnoho otázek,v tomhle filmu si jednu kladli staří lidé sami - a všichni stejnou...někteří z nich si ji kladli se strachem,co potom,až zjistí,kdo je práskal....ale stáří dokáže dát člověku i dost síly na to,odpustit zlé,hodně zlé skutky,pokud se podaří to zlo oddělit od přátelství...to je to,co jsem si z filmu odnesla,výkony herců tentokrát nehodnotím....ne,že by byly tak hrozné,to ne,ale bylo tam na mne příliš známých tváří a všeho moc škodí,jak známo...no,asi tak ()

Galerie (73)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se v obci Holyně u Prahy, přímo v autentickém prostředí komunistického lágru u hald na Bytízu a dále v Památníku Vojna v Lešeticích. (M.B)
  • Ke konci si na skále při slaňování Šafránek (Jan Tříska) značně ušpiní košili, je na ní i krev. Cestou od skály už má ale košili čistou. (rakovnik)

Reklama

Reklama