Reklama

Reklama

Šest cizích lidí ve vězení budoucnosti, které tvoří nekonečná řada vzájemně propojených cel ve tvaru kostky. Psycholožka, policista, profesionální zloděj a dospělý autista netuší, kde jsou a jak se tam dostali. Ale brzy zjistí, že každý z nich má schopnosti, které jim mohou pomoci k úniku. Napětí však vyvolává konflikty a jejich společné úsilí dostává trhliny. Přežijí, jen když odloží stranou vzájemnou nevraživost a začnou spolupracovat. Je to jediná cesta ke svobodě. Spojí své síly nebo zahynou? Kdo se dostane ven? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (677)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

V kocke...sa snúbi minimalistická oslava klaustrofobickej drezúry a matematická deštrukcia demarkačnej pudovosti. Táto mnohoznačná, machinačná hra o prežitie si po celú dobu udržuje neobyčajnú vypätosť, bez okolkov ospravedlňuje nevyhranené finále a hrdo si preberá nálepku mind-fuck. Zrádny labyrint, životné výpočty...vyvražďovačka s presahom. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Vidím tu také vysoké hodnotenia, že začínam mať pocit, že v poslednej dobe ma snáď nezaujal žiaden film a stáva sa zo mňa dáke monštrum s filmovým nevkusom . Námet bol zaujímavý, to musím uznať, ale tam bolo toľko možností ako ten dej viacej oživiť, i keď boli v posratej kocke. Ja som sa nudila, dokopy sa tam vlastne nič zaujímavé (pre mňa) nestalo. Najviac ma asi zaujala smrť na úplnom začiatku a to lúštenie čísel. Okrem toho však bohužiaľ, nič viac. A trošku ma zarazilo posledných pár minút filmu, to nemohli zomrieť iným spôsobom? Niečo zaujímavejšie by sa nenašlo? No ale evidentne nie, kedže to v tom filme nebolo a zomreli "bežným" spôsobom. Kľudne si zapáľte fakle, vezmite vidly a dáky ten kyjak a choďte mi búchať na dvere, že som monštrum, ale pre mňa tento film bol jedna veľká nuda, ktorá ma neoslovila. Úprimne, pri záverečných titulkoch som si vydýchla, že to mám konečne za sebou. (Nebúchal niekto na dvere?!) ()

Reklama

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Ďalší dôkaz toho, aký obrovský emocionálny potenciál v sebe skrýva minimalizmus (John Carpenter vo filmovej hudbe, Lucio Fontana vo výtvarnom umení, Farnsworth House v architektúre). Filozofická sci-fi nie je celkom moja šálka kávy, ale tak kvalitný film sa v tomto subžánri objaví len raz za niekoľko desaťročí. Vraždenie ako estetický akt plus existenciálna filozofia plus logika ako slepá ulička - to je tak dobré, že každý písaný komentár je zbytočný. Čím viac tvorcovia tlačili na matematiku, tým viac som sa obával nejakého pateticky dokonalého hyperlogického konca. Napokon som sa dočkal fascinujúceho konca, ktorý ma naplnil blaženou satisfakciou a vierou v to, že svet sa predsa len (ešte) neskladá z jedničiek a núl. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Strach s neznáma, vidina skoro istej smrti a okolo seba banda na kosť vystrašených ľudí, ktorých ste v živote nevideli a od korých závisí či prežijete následujúci krok. Treba poriadne premýšlať. Nepodľahnúť tlaku. Ťažké, hlavne pre klaustrofobikov! Natali vyprodukoval vynikajúci low-costový psychologický snímok, z ktorého atmosféra priam triští. Skvelý nápad + výborná atmosféra = jeden s najpodivnejších snímkov s akými som kedy mal tu česť. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších hororů poslední doby! Film, který má konečně tu pravou nehty-okusující atmosféru a v některých hutných scénách absolutně nedýcháte. Konec je nečekaný a navíc hlavní hajzl v podání Mauricea Dean Winta je tím největším grázlem hororového svatostánku. Tohle jsem rozcházel hodně dlouho. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Většina filmu byla natočena ruční kamerou. (Kulmon)
  • Film se natáčel v jediné místnosti o velikosti přibližně 4x4 metry, ve které se pouze měnilo barevné obložení zdí. (Piggsy)
  • V kocke by sa podľa prepočtov malo nachádzať 17 576 miestností. (Raccoon.city)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama