Reklama

Reklama

WikiLeaks

  • USA The Fifth Estate (více)
Trailer 2

Příběh o zrodu webové stránky WikiLeaks a jejím negativním dopadu na přátelství hlavních protagonistů... Mladý německý novinář Daniel Berg se seznámil na internetu s vizionářem a bojovníkem za právo znát informace v jejich co nejméně zkreslené podobě, Julianem Assangem. Přemluví Berga, aby s ním spolupracoval na internetové stránce WikiLeaks, která bude mít za úkol odhalovat kauzy o zneužívání moci ze strany vlád a mocných tohoto světa. Oficiální média začínají brát WikiLeaks jako sobě rovnou. Assange chce stále větší kauzy. A tak, když se mu do rukou dostane video z Iráku, kde jsou zabiti dva novináři americkými vojáky, neváhá ho zveřejnit. I přes odpor Berga začne uveřejňovat ohromné množství amerických diplomatických depeší, které svým obsahem nejenom, že destabilizují mezinárodní vztahy USA, ale také mohou dostat do ohrožení života ohromné množství lidí po celém světě. (Nova Cinema)

(více)

Videa (31)

Trailer 2

Recenze (123)

marvan 

všechny recenze uživatele

Je ironií, že film, který obviňuje ústy hlavního hrdiny zakladatele WikiLeaks z manipulativního chování, je sám veskrze manipulativní. Teze, kterou nám představuje, je jak z brožurky populární psychologie pro zaostalé: Assange má za sebou těžké dětství a z toho plyne, že se chová asociálně a bezohledně. A aby to bylo divákům zcela jasné, zobrazuje naopak americkou státní správu jako partu beznadějných dobráků, kteří se přeci pouze snaží sloužit své zemi v tomhle beznadějně komplikovaném světě. V souvislosti s cynickým videem zachycujícím brutální likvidaci civilistů si dokonce ústy sympaťáka Stanleyho Tucci sami vystaví generální pardon: "Jsou to počítačoví podivíni, kteří se dívají na válku uchem jehly." Assange zjistil, jak hluboko vede králičí nora, zatímco tvůrci filmu jen bezradně přešlapují u ní. I proto vyznívá jejich film spíš jako diskreditace systému nepohodlné osoby na objednávku z vyšších míst. O nějakém objektivním zhodnocení Assange nemůže být ani řeč. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dost nudna amaterska praca s Benedyktom Cumberbacom /12 let v retezech, serial Sherlock/. Daniel Bruhl miestami az zbytocna postava, 128 minut je priserne vela. Toen Julian bol podla mna posadnuty kauzami a nejde len o to, ze s jedlom rastie chut. Odmietol - pokial viem - editovat zdroje informacii, odmietol zverejnit autorov kazdej informacie, preto sa s nim stalo to, čo sa stalo 50 % ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kauzu WikiLeaks jsem sice vnímal, ale zvláštní pozornost jsem jí nevěnoval, takže jsem mylně očekával thriller, ve kterém se dvojice Assagne-Berg žene za odhalováním jednotlivých kauz, přičemž jim na paty šlapou pohůnci mocných, kteří chtějí jejich řádění zamezit. Ale tohle byl jen dlouhý a nudný zmatek se špičkovým mezinárodním obsazením, ze kterého občas probleskla informace o nějakém skandálu. Upřímně řečeno měl jsem velké potíže vůbec to dokoukat. 15% ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Tématem jeden z nejzajímavějších příběhů. Hlavní příčinou je to, že to má stále aktuální status. Proto jsem promítání sledoval se zaujetím. Hlavní hrdinové Cumb... a Brühl už jsou otřískaní borci, kteří už prokázali kvality, jakými prosperují. I tady nezklamali. Nicméně mi trochu kazily dojem místy nepřehledné pasáže, co je nepřehledné, je nudné, jednoduchá rovnice. Ale celkově jsem se bavil, dokonce závěr ve mně vyvolal touhu vyhledat si pár článků a informací o celé situaci. 70% pro WikiLeaks. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Znepokojivý, veľmi znepokojivý film o tom, aké dôležité sú informácie, teda pravdivé informácie. Pre všetkých, ktorý aspoň raz zapochybovali o dôveryhodnosti zdrojov. Brať to ako film, skáčete po celom svete, herecky perfektné ( Vikander v červených oných, hmmmm ), digitálne trochu nedotiahnuté. Ale skôr pri tomto filme ide o ten obsah, ktorý má. O zdelenie myšlienok, iného pohľadu. Samozrejme, určite to bolo upravované a veľa vecí možno ostalo zamlčaných, ale ako prvotný náhľad do problematiky bohato postačujúce. 4 z 5 ()

Galerie (39)

Zajímavosti (15)

  • Film vychází zčásti z autobiografie Daniela Domscheita-Berga, ten s Assangem server stvořil, ale poté od něj ve zlém odešel a i v době uvedení filmu se s WikiLeaks soudil. (morgos)
  • Film sa natáčal v Sint-Niklaas, Gente, Hoeilaart, Antverpách, Bruseli a Liège (Belgicko), Berlíne (Nemecko) a Reykjavíku a Grindavíku (Island). Obdobie natáčania trvalo od 17. januára do 28. marca 2013. (Arsenal83)
  • Postava „Ziggy“ je založená na dobrovoľníkovi WikiLeaks Sigurdurovi Thordarsonovi, ktorý sa neskôr ukázal ako informátor FBI. (Arsenal83)

Reklama

Reklama