Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník Líný Joe alias Pravá ruka ďábla se potuluje Divokým západem se stejnou cílevědomostí jako kutálející se křoví. Jednoho dne ho vítr zavane přes poušť až do městečka s velice nevrlým šerifem, ve skutečnosti zlodějem koní Bambinem přezdívaným Levá ruka ďábla. Bambino není z příjezdu svého bratra vůbec nadšený. Celkem dobře totiž tuší, že Joe dokáže během chvíle převrátit celé městečko vzhůru nohama a zhatit tak jeho plán na krádež stáda plnokrevníků, které se pase hned za městem. Koně ovšem patří nebezpečnému majoru Harrimanovi, a když Joe slíbí, že bratrovi s krádeží pomůže, stává se šerifovým zástupcem. Jen Bambinovi opomene zmínit, že nový plán zahrnuje záchranu nedaleké osady před majorovými muži i mexickými bandity. A když do městečka přijede pravý šerif, strhne se teprve mela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (272)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Přísahej na naši mámu !" .... "Ať se stane počestnou ženou, jestli ti lžu !" ----- Mám je ráda ... ďáblovy ruce (tu Pravou víc). Modrooký blonďák a zavalitý hromotluk vás za pomoci velice průkazných názorných příkladů naučí, že nastavovat druhou tvář nedává smysl, neboť mírumilovná pohostinnost ani všeobjímající pokora danou situaci nijak uspokojivě nevyřeší. Jejich vzhled je malebný, chuť k jídlu neobyčejná, vtípky půvabné, svaly silné, ruce hbité - a muška přesná. ----- "Jdu ven ... porozhlídnout se." ... "Dneska je klidnej den. Snaž se, aby skončil, jak začal." ----- Leč klidných dnů si hoši příliš neužijí, neboť Západ je divoký a jeho obyvatelé mají vesměs neklidnou krev - a rozporuplnou povahu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle western mi prisel, ze je minenej jeste docela vazne, sice se tu najde par hlasek a vtipnejch scen, ale celkove to je variace na Sedm statecnych, coz ovsem nevadi, protoze to Enzo Barboni zvlad vicemene dobre. Spencer a Hill jsou jako vzdy bez chyby a takle spinavyho Hilla jsem jeste nevidel. Jen by to chtelo vic bitek (Ta posledni je skvela, ale nevynahradi tu absenci behem filmu.) a prestrelek, vic hudby a min vaznejch scen. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Naprostá westernová klasika, kde není nouze o nadhled, pravé westernové bitky (ta závěrečná byla snad největší v celé westernové historii), přestřelené přestřelky, ba ani o půvabné Mormonky (takové MILFky už v dnešních filmech nenajdete - za ty rozhodně stálo obrátit městečko vzhůru nohama). Děj je opravdu zajímavě napsaný a nenajdete zde moc slabých pasáží. Velmi příjemná oddechovka. Jeden z nejlepších, ne-li rovnou nejlepší western s touto váhově nevyváženou, tentokrát dokonce bratrskou, dvojicí. [80 %] ()

Drak9 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer s Terencem Hillem spolu natocili par westernu a tehle se opravdu poved. Mnozi z vas jej nazyvaji spagetty westernem, ale me toto oznaceni pripada hanlive, ktere si tento film nezaslouzi. Je to prijemna podivana s trochou humoru, obvyklych velkych rvacek a nakladacek, navic podlozeno dobrou uvodni a zaverecnou melodii. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemně zábavný spaghetti western, kde hlavní hrdinové, bratři Trinity (pořád dobře naladěný Terence Hill) a Bambino (povětšinou na svého bratra navztekaný Bud Spencer), pomáhají buď z dobroty nebo z donucení bezmocným proti zloduchům, kteří se chtějí všude rozpínat a vše vlastnit. Pravá (Trinity) a obzvláště levá (Bambino) ruka ďábla balancuje na hraně mezi pácháním dobra a zla. Ale je to klasika: ubližují a obírají bohaté hajzli a pomáhají chudým farmářům. Ale je to pomoc zištná. Bambino v pomoci vidí možnost zisku koní zloducha majora Harrimana (Farley Granger), Trinity prozměnu dvě spanilé mormonské dívky Sáru (Gisela Hahn) a Juditu (Elena Pedemonte), které ho lákají do polygamního sňatku. Trinity je tou myšlenkou tak nadchnut, že chce změnit svůj život, ale pouze do té doby, než pochopí, že by musel stále dřít a ještě být za to vděčný pánubohu. Jinak je film plný hravého humoru, rázných pěstí a proklatě rychlých koltů obou hrdinů. Další zábavné postavy: šerifův pomocník Jonathan (Steffen Zacharias), bratr Tobiáš (Dan Sturkie), majorův nochsled Weasel (Ezio Marano) a vůdce mexické bandy Mezcal (Remo Capitani). Zkrátka oddechová zábava, kde dobro, i když nedokonalé, vítězí nad zlem a chamtivostí. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (18)

  • Většina producentů o scénář neměla zájem, protože Enzo Barboni chtěl natočit westernovou komedii a v té době se filmy podobného žánru prakticky netočily. (Stocki)
  • Natáčalo sa neďaleko malého talianskeho mesta Camerata Nuova, na hranici regiónov Lazio a Abruzzo. (m.a.t.o.)
  • V jedné scéně je možné vidět Joeho Trinita (Terence Hill) s malým dítětem držící další dítě. Dítě, které drží, je ve skutečnosti jeho syn. (chleba24)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno