Reklama

Reklama

Slibná kariéra u pořádkové policie, potomek na cestě, půjčka na nový dům od rodičů: vše se v Marcově životě podle všeho ubírá správným směrem. Pak se ale na policejní akademii objeví jeho nový kolega Kay. Společný trénink jako by do Marcova života přinesl závan svěžího vzduchu – a on sám poprvé pocítil náklonnost k muži. Marc, rozpolcený mezi důvěrně známým světem a novými neznámými pokušeními, ztrácí kontrolu nad svým životem. Zažívá volný pád, ze kterého nebude mít prospěch nikdo. A ze všeho nejméně on sám. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Takové standardní teplé drama s decentní atmosférou a gradací. Nic, co bychom už dávno neviděli - ani konec nebyl nikterak překvapivý, možná spíš naopak. Je to celé takové uhlazené a celkem sympatické, ale v rámci žánru byly už natočeny lepší filmy, a nemám na mysli zrovna zprofanovanou Zkrocenou horu. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Tady je to vesměs vychvalovaný film a musím uznat, že si vyšší hodnocení zaslouží. Námět má podobný jako Zkrocená hora, ale tento je lépe filmařsky zpracovaný a nepomáhá si okouzlujícím prostředím. Možná bych dal i 4 hvězdičky, ale čím dal víc mě iritují lidé (nejen v životě), kteří neví co chtějí, lžou sami sobě i druhým a tím pádem mučí všechny kolem sebe a toto je ten příklad. Jinak film je dobře natočený a uvěřitelný - pro mě silnější 3 hvězdy a znovu už nepustím - takový surový film plný deprese už opravdu znovu nechci. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že Život Adele bude jediným letošním queer filmem o skutečném životě, ale jsem rád, že jsem se mýlil. Freier Fall je dalším milým překvapením. Jistě, námět zněl papírově obehraně, ale debutant Stephen Lacant překonal veškerá očekávání a natočil film, který se vzpírá žánrovému uchopení, jaké mívají obdobné snímky. Oba protagonisté Hanno Koffler (Sommersturm) a Max Riemelt (Napola, Die Welle) jsou nádherným párem a jejich společné scény - nejen ty milostné - jsou... nevím, jak to nazvat. Živočišnost se tu potkává s úžasnou chemií a interakcí. Jejich milostnému vztahu lze bez obav věřit. Filmu hodně pomáhá výtečná kamera, režisér se obratně vyhýbá přepjatému patosu a citovému vydírání, což hodně pomohlo k silnému diváckému zážitku. Jen je škoda, že se tento film vyhnul letošním Mezipatrům, určitě by nebyl bez divácké odezvy. 9/10___________Pořád je to výborný snímek, po letech ve mně dokonce dozrává mnohem více než v době své premiéry. Max Riemelt a Hanno Koffler tu předvádějí jedny ze svých životních hereckých výkonů a ta chemie mezi nimi, to překonala snad jen dvojice v dramatu V sedmnácti. Výborné. (15.3.2017) ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Volný pád vypráví příběh, který je stále i v dnešní době velice originální a jelikož filmů o tomto málo není, tak podobné téma ještě dlouho asi i originální bude. Ukazuje problematiku gay komunity, diskriminaci, ale i personální a osobní problém osoby, která se houpe mezi heterosexualitou a homosexualitou a snaží se žít dál. Není to nic převratného a dokonalého, ale je to na mé gusto dobře natočené a pojednává to o problémech, které v mainsteamu ukázala jenom Zkrocená hora. Jeden film. Fuj. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Solidní německý příspěvek na téma coming out dospělého chlapa v maloměstě. Hlavní hrdina se zabouchne do kolegy na tréninku, prochází si klasickým soubojem sebezapření s touhou a jeho život se dostává do krize. Civilně působící film na mě zafungoval díky neokoukaným hercům, kteří kromě slušných hereckých výkonů předvádí velmi slušné erotické scény - plně v tradici německého upřímného přístupu k nahotě a sexu. Vzhledem k evropskému původu nelze úplně odhadnout, kam se děj bude vyvíjet a bylo to pro mě příjemné překvapení. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Film byl poprvé uveden 8. února 2013 na Mezinárodním filmovém festivale v Berlíně, na kterém byl mimojiné režisér nominován na cenu za nejlepší debut. (..Lucas..)
  • Film má pár věcí společného s filmem také z německé produkce a točí se kolem homosexuality, Letní bouře (2004). Tento film začíná běžící dvojicí kluků, což je scéna, která se v tomto filmu mnohokrát opakuje a i v onom filmu si homosexuála zahrál Hanno Koffler. (vyfuk)

Reklama

Reklama