Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Claw 

všechny recenze uživatele

Horor, na kterém se zub času podepsal natolik, že dnes jde o nudnou a trapnou slátaninu... To je ale vlastnost většiny hororů 80. let. Chvílemi pobaví, ale v podstatě se ve filmu nic neděje, občas nějaké ty více či méně zdařilé gore efekty, neustálé oživování mrtvol... ale naprosto výborný doktor Watts!! To je prostě postavička k pohledání ve všech třech dílech. Film v dnešní době již nešokuje, nepřekvapí, ani příliš nepobaví. Ovšem určitou kvalitu ujeté splatterové komedie si přesto stále drží... /40%/ ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Konečně, pane Weste, jsme se setkali tváří v tvář. Myslím, že naše setkání lze považovat za osudové. Tolik jsem toho o Vás slyšel. V mých očích jste fenomenálním individualistou co se týče vaší profese i vašeho života. Slepě Vám důvěřuji a jsem si vědom, že priorita vašeho poslání je vyšší než počet obětí kvůli němu podstoupených. Někdy se nesmíme ohlížet zpět a musíme se zaměřit pouze na náš cíl i když je téměř neviditelný a tak vzdálený. Váš objev - re-animace, tudíž znovuoživení zemřelých jistě vejde do dějin medicíny a vy dojdete zaslouženého uznání. Nikdo už nikdy Váš objev nezpochybní. Vím, čeká Vás ještě dlouhá cesta ke stabilizování Vašeho objevu ale hlavně k přesvědčení veřejnosti, že se nejedná o nic nehumáního či nepřirozeného, ale že jste to právě vy, kdo stanovil další důležitý milník v dějinách lidstva. Dovolte mi popřát Vám hodně štěstí a také hodně sil a odhodlání ve vašem poslání, které navždy změní svět živých ale také svět mrtvých. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Výborná variace na frankensteinovské téma. Poutavá brutální úchylárna jemně říznutá hodně černým humorem. Efekty a masky, zjevně dělané na koleně, jsou překvapivě působivé i po víc jak třiceti letech, v podstatě totéž platí i pro gradující drsné finále. Nejlepší a nejpamětihodnější jsou na tom ale (záporné) postavy - hamižný slizák dr. Hill a hlavně kultovní maniakální "vědec" Herbert West v naprosto bezchybném podání Jeffryho Combse. Hororové 80´s béčko jako lusk! 80 % ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Maximálně pokleslá zábava! Po dokoukání jsem si vzpomněl na Jacksonův rajčatový protlak jménem Braindead - Živí mrtví a srdéčko hned několikrát zaplesalo! V jádru se jedná o komediální horůrek s libůstkovými splatter efekty, který je stejně, tak béčkový jako zmíněný kult. Navíc mi to sedí po všech stránkách, ať už v použité hudbě, výpravou, scénářem, ale nejvíc ve zvolených typech hlavních protagonistů. Obzvlášť Jeffrey Combs v roli experimentátora Dr. Westa je dokonalý, jak svým prapodivným chováním, zapáleností, tak i tím pěkně zvráceným pohledem. Od každého aspektu je tu něco, navíc vše dobře vyváženo a nic zbytečného navíc. Žádné nůďo, ale čistokrevná a střeštěná filmová lobotomie, která je stále dobře koukatelná. K tomu všemu napěchovaná pekelně morbidním černým humorem! Právem se jedná o klasiku svého žánru! ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto musím s radostí dát plný počet! Už od úvodních titulků jsem věděl, že mě čeká skvělá, šílená, krvavá a hlavně humorná jízda, která se mi splnila. I když je rozjezd trochu "pomalejší", tak už je ze začátku jasné, že Jeffrey Combs alias Herbert West je tím, co snímek bude táhnout a nespletl jsem se. Charismatický, leč pro kolegy nepříjemný, šílený věděc zahraný na jedničku s hvězdičkou. Lepší už snad ani být nemohl a hned jsem si ho oblíbil. Atmosféra se mi od začátku líbila a scéna s kočkou byla brutální. :D "Neočekávej od něho tango. Má zlámanou páteř." Další dějství jsem si jen užíval. Prošpikované černým humorem, odkazy na několik až kultovních snímků a od suprové scény s hlavou to začalo jet na plné obrátky. Scéna v márnici na mě působila, i když je snímek přes 35 let starý, naprosto senzačně a svým provedením, humorem a parádními maskami, jen dotvrdila pro mě plné hodnocení. Pár mušek by se sice našlo, například samotný konec mi moc nesedl, ale jinak se pro mě jedná o skvělé dílo. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (25)

  • Film inšpiroval americkú kapelu Death, ktorá na jeho motívy zložila pieseň "Scream Bloody Gore". (firewind)
  • Divize speciálních efektů vypotřebovala při natáčení filmu 94 litrů falešné krve (Holina)
  • Stuart Gordon a Dennis Paoli mali v úmysle natočiť vernú adaptáciu románu H.P. Lovecrafta, ale nakoniec sa inšpirovali jeho poviedkou len veľmi voľne a príbeh rozvinuli skôr ako paródiu na Frankensteina. (beso74)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama