Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto musím s radostí dát plný počet! Už od úvodních titulků jsem věděl, že mě čeká skvělá, šílená, krvavá a hlavně humorná jízda, která se mi splnila. I když je rozjezd trochu "pomalejší", tak už je ze začátku jasné, že Jeffrey Combs alias Herbert West je tím, co snímek bude táhnout a nespletl jsem se. Charismatický, leč pro kolegy nepříjemný, šílený věděc zahraný na jedničku s hvězdičkou. Lepší už snad ani být nemohl a hned jsem si ho oblíbil. Atmosféra se mi od začátku líbila a scéna s kočkou byla brutální. :D "Neočekávej od něho tango. Má zlámanou páteř." Další dějství jsem si jen užíval. Prošpikované černým humorem, odkazy na několik až kultovních snímků a od suprové scény s hlavou to začalo jet na plné obrátky. Scéna v márnici na mě působila, i když je snímek přes 35 let starý, naprosto senzačně a svým provedením, humorem a parádními maskami, jen dotvrdila pro mě plné hodnocení. Pár mušek by se sice našlo, například samotný konec mi moc nesedl, ale jinak se pro mě jedná o skvělé dílo. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Další z variací na téma hrátky s mrtvou tkání tentokrát podle Lovecrafta a vůbec né špatně. Re-Animator v první řadě sází na budování atmosféry, která ale na moji osobu neměla moc velký účinek, pomocí skvělé hudby a nechutných gore efektů, které nabízejí agresivního několikrát zlámaného kocoura či uříznutou hlavu, která do svého těla vysílá příkazy k ošahávání spoutané dívky a závěrečná bitva v márnici stojí opravdu za to. Obrovskou výhodou Re-animatora je, že se kromě samoúčelné snahy znechutit může opřít o herecké výkony. Hlavně se jedná o Jeffreye Combse, který si svého šíleného doktora Herberta "Oživím tu mrtvolu i kdybych tě měl zabít" Westa vychutnává a za pochvalu stojí i Bruce Abbott. Re-Animator je poctivé hororové béčko, které rozhodně stojí za pozornost. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Lovecrafta tu škoda hľadať. A komédiou sa Re-Animator stal asi až po tom, čo si ho pozreli ľudia z produkcie a štábu a s hrôzou zistili, čo za zlátaninu vlastne stvorili. Finančné prostriedky v tej chvíli už žiadne, prilepiť ku hororu žáner "komédia" bolo teda jediným riešením. Nakoniec sa to ukázalo byť aj šťastným riešením, každopádne si aj o polnoci a z voleja spomeniem na väčšie klasiky (nie len tejto dekády), ktoré sú tohto označenia ďaleko hodnejšie. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Nejlepší filmový zásek Stuarta Gordona!! Re-animator je prostě splatter hororová klasika s perfektní maskérskou prací, to gore je prostě úžasný a vůbec celkovej příběh o ožívání mrtvých jakousi zelenou tekutinou je perfektní. Nesmrtelná role pro Jeffreyho Combse jako svojí prací posedlého Herberta Westa. A bez hudby Richarda Banda by Re-animator nebyl Re-animatorem. Tohle je klasika a můj velice oblíbený hororový bonbónek. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Spracovanie a výsledná atmosféra Re-Animátora je síce diametrálne odlišná od Lovecraftovej, ale to koniec koncov vôbec neprekáža. Stuart Gordon si holt vybral o niečo odlišnejšiu cestu prerozprávania príbehu novodobého Frankenstaina než majster H.P.L. __ Za prvé tri hviezdy môže predovšetkým geniálny Jeffrey Combs, ktorý doktorovi Westovi dodal tú správnu dávku inteligencie, mysteriózna a kúska šialenosti. Štvrtú hviezdu pridávam z lásky ku slastným gore scénam a niektorým priam humorným zhovadilostiam - viz boj dvoch mužov proti mačke, odtrhnutá hlava lížuca bradavky Barbary Crampton. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (25)

  • Film je volně inspirován příběhem HP Lovecrafta "Herbert West - Re-Animator". (Chatterer)
  • Hlavní hudební doprovod je variací na melodii úvodní titulkové sekvence filmu Psycho. (ČSFD)
  • Re-Animator se spolu s filmem Sama Raimiho Evil Dead (1981) stal průkopníkem průměrného "popcornového" hororu 80. let, založeného na efektním maskování a využívajícího prvky absurdního humoru. (Petrus1)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama