Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Re-Animátora treba hodnotiť v kontextu doby. Rok 1985? Už bolo na svete Smrtelné zlo a Scanners. O dva roky neskôr vzniklo Smrtelné zlo 2 či Hellraiser. Vizuálna stránka mňa bavila aj dnes. Barbara Crampton sa nebránila nahote a David Gale bol nadšený orálny milovník. Tmelom filmu, okrem krvavých trikov, bol však Jeffrey Combs a jeho skvelo padnúci výraz tváre. Fajn retro nekrofilka, ktorá si s odretými orgánmi vybojovala lepšie dojmy než som čakal. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělej brutální horor, kterej si mě dostal hned od začátku výbornou atmosférou a fakt na tu dobu skvělejma trikama, krom toho takový krvavý jatkatriky z týhle doby prostě miluju, tohle byl pro mě fakt přímo ráj. Takovej bezhlavej doktor Hill byl prostě božskej, krom toho, to bylo výborně nasnímaný, takže tam kde by triky vypadaly trošku směšně a nereálně, tam byl záběr pěkně skrytej a tam kde se to dalo vizuálně zvládnout to režisér vybalil na diváka slušně zblízka a fakt působivě. Pro mě jeden z nejlepších hororů, co sem kdy viděl ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

V dnešní době nic nového a nic mi Re-Animator nemůže nabídnout. Do dalších dílů se jisto jistě nepustím, protože tohle jednou stačilo. Otravná hudba, ničím zajímavé gore a mrtvoly. Až na pár scén horor o ničem a herecké výkony ještě horší než horší, takže fakt škoda, 80.léta jsou prostě pryč.. 2/10 = 20% ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

I přes drobné nedostatky prostě skvělé. Může za to rozpočet, že se v exteriéru neodehraje ani jedna scéna, můžeme se divit, jak může znovuoživlá mrtvola přes kus města přenášet polonahou holku v bezvědomí v náručí, aniž by si toho kdokoli všiml, a podobně. Ale v týhle jízdě na tom vůbec nezáleží. Ani zde není tolik krve a nechutností, jak bych podle některých kometářů zde čekal, ale spousta skvělých vtipů, oživlých mrtvol lidí či kocourů, na lidi útočící střeva, useklá hlava prznící hezkou holku, ale hlavně, hlavně: Jeffrey Combs alias Herbert West. Kdykoli je na place, úroveň filmu a skvělé zábavy jde strmě vzhůru, kdykoli tam není, divák se těší, už aby se zase vrátil. Blíží se mu snad jen dr. Hill (respektive jeho část), ale jen blíží. Parádní a fenomenální horor, přesně tak, jak se patří. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vida, Re-Animatora jsem si pamatoval mnohem slabšího, než se mi zdá teď po opakované projekci. Repríza zkrátka mile překvapila, je to bezvadná hororová zábava se skvělými postavami, mezi nimiž samozřejmě vyniká Herbert West. Na hororovou komedii je to dějově poměrně nepředvídatelné. A na osmdesátá léta hodně krvavé a brutální. Závěrečná patnáctiminutovka masakr. Horror movie of the year ()

Galerie (42)

Zajímavosti (25)

  • Divize speciálních efektů vypotřebovala při natáčení filmu 94 litrů falešné krve (Holina)
  • Film je volně inspirován příběhem HP Lovecrafta "Herbert West - Re-Animator". (Chatterer)
  • Pôvodne chcel režisér Stuart Gordon natočiť film vo formáte 16 mm a navyše ako čiernobiely. (beso74)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama