Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Angelika je proti své vůli provdána za bohatého toulouského hraběte Joffreye de Peyrac, který je nejen o dvanáct let starší než ona, ale má také pověst čaroděje. Svým šarmem a inteligencí si brzy získá Angeličino srdce a zdá se, že jejich šťastný život nemůže nic ohrozit. Jednoho dne je ale Peyrac uvržen do Bastily a upálen na hranici za údajné čarodějnictví. Angelika se uchýlí s dětmi na Dvůr zázraků a s pomocí banditů plánuje pomstu všem, kteří změnili její pohádku ve zlý sen. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (190)

Historik 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s hodnocením Františka Fuky "Celý film působí strašlivě uspěchaně, jako kdyby šlo o nějaký zkrácený sestřih a jako kdyby v každé scéně polovina záběrů a dialogů chyběla". Film je stejně dlouhý jako původní Angelika, děj je v podstatě skoro stejný, a přesto to vypadá jako kdybychom si zrychleně pustili nějaký delší seriál. Chybí tu jakékoliv emoce, postavy se objevují, řeknou dvě věty a zmizí, vše je nějaké automatické. 50% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Predsudky, nič iné. Len tie donútia niekoho takýto pekný a hodnotný film ohodnotiť takým podpriemerným hodnotením. Už len preto, že je to "zas a znovu" Angelika. Priznávam, že ja som ešte nevidel ani raz angelikovskú ságu zo 60tych rokov, takže nedokážem porovnať. No toto spracovanie ma veľmi oslovilo a doslova ma to ohromilo. Skvelý príbeh zasadený do majestátneho prostredia Francúzska zo 17.storočia. Výborný výber postáv a ja osobne vlastne ani nemám žiadne extra námietky k spracovaniu, hoci občas mi niektoré scény prišli trochu nepochopiteľné. No najväčší problém som mal skôr v tom rozoznať všetkých tých mužov s dlhými kučeravými vlasmi, ktorí sa mi neustále akosi mýlili a trochu som potom zostal na pochybách. Ale inak výborné, vrátane kostýmov a dokonalých kulís a atmosféry. Tých 43% je naozaj prehnané podceňovanie... ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Další remake u něhož jsem si řekl - proč? A to hned dvakrát. Za prvé proč vůbec něco takového vzniká a za druhé proč já na to hrome koukám. Jmenovatel obou otázek je společný. Je jím zvědavost jak a zda někdo jiný látku (často románovou předlohu) zpracoval jinak a třeba i lépe. Bohužel a teď nelžu, nejsem si schopen vybavit žádný remake nějakého slavného filmu, kdy jsem si řekl, sakra - to bylo o dost lepší než ten původní snímek. A ani zde nepatří k těm více hodnoceným. Je to jako písničkou, když Vám ji po čase často po smrti nějakého echt zpěváka přezpívává do omletí z rádia nějaká mladá serebrita co zatím nic nedokázala kromě toho, že se neustále někde nechá fotit bulvárem i při těch nejdebilnějších příležitostech... Přesto remaky filmaře podivně lákají, přitom podle mého když už jdou do něčeho takového a tak výpravného, zde až do půlky sedmnáctého století, mohli by natočit něco úplně nového z té doby... Ne. Tady natočili Angeliku, před nedávnem vznikl remake Sedmi statečných či Ben Hura... ne neviděl jsem ani jedno a nemám chuť ani přehnané iluze o kvalitě . O našem remake Švejka se zatím jen mluví a co jsem mluvil s lidmi majícími v oblibě film, bylo to zatím povětšinou přijato s mírným či větším zděšením... Tahle Angelika je taková spíše dobrodružná věcička skoro až pro odrostlejší mládež. Nora je malďoučká, hezká, o tom žádná, ale Angelika je u mně je jen jedna a tou byla Michelle Mercier - tečka. Ačkoliv i tento film je celkem slušně výpravný a divák se může kochat opevněnými zámky, kostými či hezkými interiéry, přeci jen je za originálem o dost pozadu. Děj je sice podle knihy, ale je celkem dost odsekán a příběh jen klouže pom hlavní ose, kterou je Angelika a její milovaný kulhavý Joffrey. Trochu v šoku jsem koukal na to jak jej po procesu před upálením přivazují ke kůlu takovými sranda tkaničkami... Kdo trochu zná historii, neřku-li dokonce formy různých dobových trestů a způsoby poprav, ten už se musel ke konci smát. Koukat se na to dalo, ale jak říkám - pro mně osobně je Angelika jen a jen jedna. * * ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Když narazím na csfd na něco pod šedesát, nejdu do toho. Nevím proč, ale u Angeliky jsem udělal výjimku. Asi jsem měl zrovna chuť na něco výpravného a nenáročného. A nakonec, utéci lze vždycky, jako skorem u všeho pod šedesát. No a útěk se nekonal, konalo se překvapení. Samozřejmě, o žádný zázrak nejde, ale velmi poctivé tři hvězdičky si novodobá Angelika zaslouží - výprava velmi slušná, herecké výkony aspoň průměrné a Angelika dost dobrá, hudba nadprůměrem - opravdu mám velmi silný dojem, že na hodnocení jiných má velký vliv sentiment a vzpomínky na tu první, původní Angeliku anebo, a to asi spíš, přehnaná očekávání, protože těch, kteří ji tenkrát hltali pět týdnů v sobotu pozdě večer na jediném televizním kanále, a to jen díky tomu, že rodiče pravidelně docházeli na plesovou sezónu, tady asi moc nebude. A když se na tyto dvě tak odlišné kopie Angeliky podíváme objektivně, očima dnešního filnového diváka, tak ta dávná kráska Angelika a její dobrodružství zase k takovým zázrakům nepatří. A vlastně to vyplývá i z hodnocení na csfd. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je třeba určitě ocenit odvahu, se kterou se tvůrci rozeběhli hlavou proti zdi, protože tady se opravdu nedá vyhrát, maximálně jen odejít se ctí. Tím, že se ve filmu otevřeně hudbou z původní Angeliky přihlásili k jejímu odkazu určitě potěšili spoustu fanoušků, zároveň ale taky naznačili, jak tento remake chápat. Na "staré" filmy se "mladí" lidé nedívají, tak je třeba dodat stravitelný remake, aby se dětem dostalo kulturního dědictví národa ve stravitelné formě. My starci si pustíme nedávno vyševší bluray originálu a budem slintat nad tou "starou raketou" Michelle Mercier a mladí budou zase slintat nad tou "nemastnou neslanou nedomrlou" dnešní Angelikou. V každém případě to pan Ariel Okurka natočil slušně. 60% plus hvězda navíc za odvahu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Představitel Joffreie Gérard Lanvin byl v době filmování šedesátník, v knižní předlože bylo přitom postavě 30 let. (M.B)
  • Angelice (Nora Arnezeder) je ve filmu 17 let, její představitelce Noře Arnezederové je přitom bylo v době natáčení 25. (M.B)

Reklama

Reklama