Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší korejská kriminální organizace 'Goldmoon' získává na moci. Velitel policejního oddělení Kang (Min-sik Choi) nařídí policistovi v utajení Ja-Seoungovi (Lee Jeong-jae), aby se zapojil do operace 'New World' a pomohl zničit 'Goldmoon'. Během plnění úkolu Ja-Seoung stojí před rozhodnutím, jestli se řídit rozkazy jako policista, nebo přeběhnout a zůstat loajální Jeong Cheongovi (Jeong-min Hwang), šefovi 'Goldmoonu'. (Redi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Jako hlavní večerní film jsem si zvolil asijskou gangsterku. Má očekávání byla střední. A proto mi vyletěl mozek z hlavy, obrazně, samozřejmě, ač je to k tématu docela příhodné. Korejci umí! Naprosto parádní příběh, skvěle koncipovaná zápletka a velmi příjemně plynoucí děj. Herecké výkony jsou špičkové, a stejně jako herci tak jsou skvělé i jejich charaktery. Morální šeď je tu hustější než Rákosníčkova mlha, akce naprosto direktivní a efektní, úroveň brutality, černého humoru a komických prvků krásně vybalancován. Tenhle žánr mám moc rád, ač Hollywood poslední dobou nabízí buď naprosté banálnosti či naopak absolutní temnotu duše. Evropa se zase snaží být až moc inovativní, kreativní či prostě jiná, a to je risk který se povede minimálně jednou z deseti pokusů, ne li hůře. Ale New World je opravdu nový svět. A já se cítil jako člověk, co má rád saláty všeho druhu, ale v práci na svačinu koupí v kantýně jen vlašák, šopák a pak takový ten absolutní zeleninový mix, kde je více druhů zeleniny, než by bylo slušné. A najednou si dá pořádný Caesar. Ta svěží, lehká, nová chuť, co vás nutí pokračovat a s posledním soustem vás mrzí, že už je dojedeno. To je New World mezi gangsterkami. Doporučuje deset z deseti přeživších gangsterů. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Thriller o mafii jak má být. Úžasná zápletka, která je duchaplně složitá, ale není překombinovaná. Korejci tyhle filmy prostě umí. Spoiler: trochu mi film připomínal našeho Andreje, který taky zprvu dle legality (i trochu za legalitou v případě Mrázka) odrovnává jednoho kmotra/konkurenta za druhým ve jménu dobra a obchodu, až nakonec sám usedne na trůn Kmotra a stane se králem podsvětí. ()

Reklama

agassi68 

všechny recenze uživatele

Mňam! Po Old Boy zrovnateľná chuťovka. Žeby kvôli Min-sik Choiovi? Trošku problém je zo začiatku sa vyznať, kto je s kým lebo šikmookí sa mi zlievali no po chvíli sa zorientujete a užívate si gangstersko-policajtské šachy až do konca. Samozrejme nechýba korenie pre silné žalúdky a v závere síce odhadnuteľná no predsa emočne vybrúsená pointa. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Cistokrvna zanrovka, vynikajuco rezijne zvladnuta. Kedze tento zaner mozem, tak poznam z inych podobnych kuskov rovnake ci podobne dejove linie. Preto mi toto stvarnenie neprislo ako moc originalne. Preto "len" stvorhviezdie. Dlhsiu stopaz som si zacal uvedomovat az v samotnom zavere, ktory som, podobne ako Adrian, vnimal ako nadbytocny. S ostatnom tiez viac-menej suhlasim. ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Volavka, Protégé mixnutá s Kmotrem a tvorbou Scorseseho. Korejci opět dokazují, že umí točit žánrové filmy (obzvlášt ty gangsterské) perfektně, ale zjevná fascinace výše zmíněnými filmy je tak výrazná, že jsem během sledování spíš nostalgicky vzpomínal na ambiciozního Michaela Corleoneho, než-li věnoval pozornost zdejším postavám. Hoon-jung Park, selhává tam, kde jeho kolegové Chan-wook Park nebo Joon-ho Bong vítězí, a to v přenesení cinefilské radosti z oblíbených filmů do filmů svých. Navíc bych od scénáristy Viděl jsem ďábla čekal peprnější násilnou stránku (ačkoliv uznávám, že to je silně subjektivní požadavek). Sinsegye je fan-made snímek oslavující klasiky žánru, nikoliv film, který by z nich otevřeně čerpal a snažil se jim vyrovnat nebo je dokonce předčít. Tohle mi nestačí. ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama