Reklama

Reklama

Už je to pár let, co Veronica Marsová hodila svou mladickou kariéru soukromého očka za hlavu. Teď se po čase vrací do rodného města, kde ji kromě třídního srazu čeká i bývalá láska Logan. Ten je zapleten do záhadné vraždy a potřebuje pomoc... V předvečer promoce na právnické fakultě se Veronica Marsová (Kristen Bellová) rozhodla pověsit svůj život amatérského detektiva na hřebík. Zatímco hledá práci u prestižních právnických společností, obrátí se na ni její bývalý přítel Logan (Jason Dohring) s žádostí o pomoc – je totiž obviněn z vraždy. Veronica odjíždí do rodného města, aby Loganovi zajistila pořádného obhájce. Kolem jeho případu se však děje něco, co jí nedá spát. V příběhu natočeném na motivy slavného amerického seriálu z roku 2004 se Veronica rozhodne vypátrat pravdu. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (169)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Příjemná jednohubka určena "překvapivě" hlavně pro fandy, jež se budou pousmívat u každého odkazu či jen camea známé postavy. U tohoto snímku totiž platí, že čim víc jste teenagerské očko Veronicu žrali, tím víc si budete pomlaskávat. A jelikož už jsem já toho za ty léta dost pozapomněl, tak jsem se malinko ztrácel a zas tolik se tedy blahem nerochnil. Pohodová atmosféra z toho však vyloženě čiší, charaktery mají i po letech stále co nabídnout a nehorázně rychle to odsýpá. Samotná detektivní zápletka ovšem zas tak zajímavá není a dost postav je zde násilně přidaných zkrátka jenom proto, že je fanoušci chtěli vidět. Jedná se tak hlavně o hodně povedený pozdrav milovníkům seriálu, jemuž se tak dá díky tomu odpustit spousta neduhů. Další řadu seriálu bych si dal paradoxně ale hned. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

**OBSAHUJE SPOILERY** Ach ta nostalgie. Mohla bych klidně sledovat od začátku do konce znova a znova všechny díly Veronicy Mars. Pamatuji si minuty, které jsem na tento seriál čekala, jakoby to bylo přesně včera a obávala jsem se konce seriálu. Jednou přišel, stejně jako přijde konec všeho, co máme rádi a na co jsme zvyklí. Veronica mi chyběla. Několikrát jsem si ji z nostalgie chtěla připomenout - kvalita neklesla a ani nemohla - ale už to nebylo ono. Nemělo to tu atmošku. Podobně jako tento film. Duch té známé rošťandy tam stále byl. Postavy jako by ani nezestárly a stále se realizují a vytváří nové a zajímavé zápletky. Jak moc jsem si přála, aby Veronica byla s Loganem a taky se mi to splnilo. Jenže konec filmu jako takový a jakoby začátek nového příběhu byl naprosto nečekaný a hlavně trochu podivný. Nostalgie a radost z filmového pokračování na které jsem se opravdu načekala, mi nedovolila s hvězdičkami polevit. Každý, kdo má něco rád to zná. Zajímalo by mě, jaké asi je změnit několikrát od základu svůj život a zachovat si naprosto klidnou hlavu a brát život takový, jaký je. Určité okamžiky mě doháněly k slzám a já se ptám - opravdu jsme potřebovali (jako příznivci toho známého detektiva Veronicy Mars) filmové pokračování? Toto pokračování spojilo dohromady nespojitelné a objasnilo neobjasnitelné - tak, jak to většinou u tohoto seriálu bývá zvykem. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Čistě fanouškovská záležitost. Nezasvěcený divák si totiž nemá šanci užít smršť odkazů, hlášek a nekonečných Veroničiných voiceoverů. Velký respekt patří i hercům, kteří se sešli v kompletní formaci a ve formě, se kterou se loučili ve třetí sérii před sedmi lety. Veronica Mars si rozhodně zasloužila filmové rozloučení a i díky velké fandovské základně se to povedlo. Se ctí, s patřičnou dávkou nostalgie a s pocitem řádného ukončení jedné nezapomenutelné seriálové cesty. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Filmová Veronica Mars je jako léta odkládané setkání se starým známým. Bojíte se, že si po těch letech už nebudete mít co říct, když na něj ale dojde, všechno zapadne na svoje místo. Veronica je pořád krásná, drzá a jízlivá, a Keith je pořád nejsympatičtější televizní taťka. Úvod filmu v rychlosti připomene, o čem že byl seriál, a pak začne rozmotávat svůj příběh. Kdy, jak a kam se posunuli hlavní hrdinové se svými životy, a taky proč se všichni setkávají zpátky v Neptune. Detektivní zápletka je fajn, připomíná spíš jednodušší případy seriálu, což je vzhledem ke stopáži pochopitelné, potěší zapojení starých známých postav, nejenom těch hlavních (Logan, Wallace, Mac, Weevil), ale i oblíbených vedlejšáků (Gia, Vinnie). No a potom je tu samozřejmě to, po čem prahne většina fandů původního seriálu. Budou nebo nebudou? Většině lidí to nejspíš moc neřekne, ale pro fandy seriálu je to pěkný dárek. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Uf. Takmer dvouhodinový patos určený skutečně jen pro fanoušky původního praseriálu. Tohle byla neskutečná rozvláčná nuda (nepsal jsem to už?) o tom, jak se Verča vrací nalézt sama sebe a jen tak mimochodem vyřešit i případ způsobem, na jaký by v řadě za sebou s otevřenou hubou civěli slečna Murpleová, Holmes, Poirot, Flatcherová, Colombo, Barnaby a ještě celý zástup dalších. V podstatě se nic celou dobu neděje, najednou se odkudsi vyvrbí případ (asi má prapočátek v původním seriálu, na který jsem nekoukal, takže těžko říct), pak se zase nic neděje, pak je najednou Verče všechno jasný a jen tak mimochodem jsou z ní všichni v městečku paf, takže nebýt to v Neptunu ale v Dallasu, neměla by holka problém během pár dnů najít i Kennedyho vraha. ~ OK, zaplatili si to více méně fanoušci přes Kickstarter, bylo to tak určeno hlavně jim. Ale stejně to byla nuda. ~ 1,5* ()

Galerie (31)

Zajímavosti (14)

  • Na začátku filmu hraje muž na ulici v New Yorku píseň "We Used To Be Friends" od Dandy Warhols. Tato skladba sloužila jako opening k původnímu seriálu. (BlackJoanna)
  • Nejprestižnější vypsaná odměna pro přispěvatele z Kickstarteru, která byla dostupná pouze pro jednoho člověka a to za dar ve výši 10 000 amerických dolarů, měla být mluvená role ve filmu, a to věta: „Váš účet, pane.“ Scéna se měla odehrávat za účasti Veronicy (Kristen Bell) a nejmenovaného „muže jejího života“. Nakonec vše dopadlo trochu jinak. Finální verze scénáře scénu s číšníkem neobsahovala, a tak dárce Steven Dengler místo toho dostal svůj „štěk“ jako vlogger z YouTube. Uvádí virální video s Jamesem Francem větou „Let's get weird!“, v překladu „A teď něco ujetýho“. Ani původní věta nezůstala nevyužitá a vzniklo k ní toto parodické video, a to přímo z dílny Roba Thomase a za účasti hlavních hvězd i fanoušků projektu. (Yalka)

Související novinky

Veronica Mars se vrací

Veronica Mars se vrací

22.08.2018

Kultovní noirový seriál Veronica Mars s Kristen Bell (Šéfka, Matky na tahu) v hlavní roli se s největší pravděpodobností dočká další řady. Showrunner Rob Thomas momentálně dojednává poslední detaily… (více)

Reklama

Reklama