Reklama

Reklama

Robert Downey Jr. hraje ve filmu právníka Hanka Palmera, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce (Duvall), podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. (Warner Bros. CZ)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (577)

Radek99 

všechny recenze uživatele

V Americe tak oblíbený žánr soudního dramatu trochu násilně zkombinovaný s ještě oblíbenějším žánrem rodinného filmu, moc z toho kouká hollywoodský konstrukt a sázka na malou domů. Zjevným plusem Soudce je opravdu hvězdné herecké obsazení, Robert Duvall, Vera Farmiga, skvělý Billy Bob Thornton a samozřejmě Robert Downey Jr., který ovšem s jistotou uhraje jen part arogantního sebestředného a pragmatického právníka, tu druhou polohu po přerodu v empatického syna a bratra jsem mu nevěřil ani trochu. Ovšem nejvíc tomuhle celému slepenci nepomáhá fakt, že David Dobkin je jen průměrný režisér a jeho film vyznívá přes veškerý ten slibný potenciál tak nějak tuctově... ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Režisér David Dobkin a oba autoři scénářů by se měli na své řemeslo vysrat a jít dělat něco, v čem jim bylo naděleno více talentu. Dobkin a Dubuque jsou nevyvratitelní kokotové, ale u Nicka Schenka se cítím mírně překvapen, neboť má na svědomí úžasné Gran Torino, které evidentně někdo opsal, protože nemá na svědomí nic dalšího - povedeného. Celý tento paskvil se motá okolo vztahu otce a syna. Otec je dobrosrdečný borec - soudce. Syn je úspěšný právník - hajzl, které ze všeho nejvíc touží po otcově uznání. Všechny ostatní postavy jsou jednoznačně navíc, film ruší a dělají ho ještě méně snesitelnějším. Schválně si mimo hru tipněte, jestli se Iron Manovi nakonec uznání dostane. Ano, máte pravdu. Stejný koncept už tu byl minimálně tisíckrát a ve většině případů snad i za něco stál. Tohle je více než 2 hodinová reklama na nudu a uspávání diváků, která za něco stojí opravdu jen kratičkými místy. Absolutně se snímku nepodařilo jakkoli mě vtáhnout do děje. Je to neuvěřitelně povrchní a tuctová hovadina. V podstatě nemám co pochválit. Z mé strany čistý odpad, který nikdy neměl spatřit světlo filmového světa. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„SEDĚL JSEM NA SOUDNÍ LAVICI 42 LET. LIDÉ MI TADY VĚŘÍ. VĚŘÍ PRÁVU. ALE TAHLE... NEHODA JE SOUDNÍ DEMOLIČNÍ KOULE, HENRY. NESMÍŠ TO POKAZIT. TAK TO NEPOKAŽ…" /// Chlapská vztahová romantika a hereckej koncert dvou Robertů. Příběh mě zajímá a baví. Sice nejsem soudce (ani právník), ale jako chlap cejtím, že dát naplno průchod citům, není pro všechny (muže) zas tak jednoduchý. Vedlejší postavy nedostávaj moc prostoru, což mi vyhovuje, protože odpadaj povrchní nebo zbytečný vztahy a můžu si plně užít napětí a dialogy dvou osobností, který si k sobě složitě hledaj cestu. Duvallova nominace bez debat. Navíc Downey Jr. předvedl, že svý typický postavě plný pohotovosti, přehledu a vtipu, dokáže přidat velkou míru dramatičnosti. Ty 4* snad nebudou jen proto, že patřím ke stárnoucí generaci. (a kdo tady patří k tý mládnoucí?) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vztah mezi mnou a otcem je pro rodinu citlivé téma. 2.) Mám rád rodinný dramata, ve kterejch se chodí k soudu. (Nebo někdo umře.) 3.) Thx za titule ,,tejna7“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Pěkně udělané a nakombinované rodinné drama spolu se soudní síní, kterému hraje do karet skvělé herecké obsazení dodávající na autentičnosti a kvalitě celého díla. Nenudí, zabaví, překvapí i dojme a Downey Jr. je jako vždy výborný. Jediná moje výtka je ke konci, kdy se film věnoval až moc dramatu a pomalu ubíral na dění ze soudní síně - být to naopak, byl bych spokojenější. Z hlediska dramatu plnohodnotný film, z hlediska napětí v soudní síni zdaleka nedosahuje na ostatní žánrové kolegy. I tak ale slušná záležitost a ve výsledku silnější 3ka. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Pomerne bežný príbeh o napnutých vzťahoch v rodine workoholikov, ktoré sa obnovujú pri opätovnej konfrontácii za nepriaznivých podmienok trochu dopláca na svoju dĺžku. Pri tom všetkom, čo scenár ponúkal, mi príde minutáž adekvátna, ale tempo žiaľ nebolo stále rovnako intenzívne. A navyše mi to v konečnom dôsledku dejovo dosť pripomínalo nejakú epizódu zo seriálu Odložený prípad, len natiahnutú na tých hore sa týčiacich 141 minút. Ten seriál som síce mával rád, ale vo filme, ktorý má v hlavných úlohách Roberta a Roberta, a keby vám to bolo málo, tak vo vedľajších tiež skvelého Vincenta a Billyho Boba, je to proste trochu málo. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (21)

  • V Hankově (Robert Downey Jr.) pokoji lze vidět plakáty k albu Wish You Were Here od Pink Floyd a nebo také ke kapele Metallica, která je samotná ve filmu nakonec zmíněna. (vyfuk)
  • Dve pesničky, ktoré zazneli v prvom traileri, sú "Hills To Climb" od Tima Myersa a "Walkabout" od skupiny We Are Augustines. (Sexy_Beast)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama