Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Z natáčení 1

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Z natáčení 1

Recenze (138)

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Nadčasová Disneyovka, ktorá možno nie je až tak populárna ako Snehulienka a sedem trpaslíkov alebo Leví kráľ, ale má niečo, čo klasické (Disneyho) rozprávky nemajú - vtipné psychopatické postavy a bezchybné psychedelické scény, ktoré si síce samy o sebe maximálne hodnotenie zaslúžia, ale Alici v krajine zázrakov, ako celku, musím jednu hviezdičku strhnúť za miernu nevyváženosť. Inak to však bola vynikajúca zábava, najmä scény s dvojicou "Kloboučník" - "Březňák". ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem ten film viděl a poté asi až tak po 30 letech. Pak jsem si (v rámci Alenkovského šílentsví, které dodnes neskončilo, protože tady jsme všichni šílení!) ho pořídil a zjistil, že je absolutně geniální a scénáristi dokázali narvat do 75min. 3násobné množství toho, co je v knize, která sama o sobě je ultrageniální. I když neholduji muzikálům (až na 2 vyjímky), tak zde máme dohromady 15min. zpěvů a zbytek je už dnes....historie. Cz dabing není špatný, ale já přesto důr. doporučuji originál. Vzdávám ti hold Walte. Kdybys tak věděl, v co se promění tvá zn., tak by jsi nebyl potěšen. To fakt ne. P.s. a vznikla zde ta jedinečná verze Alenky, kterou i já (zapřísáhlý klasik) považuji za bernou minci, páč od tohoto roku, je většina adaptací (co se týče blonďaté holčičky v nebeskymodrých šatičkách) prostě prototypem, jak má vypadat správná Alenka. A já bych neměnil. I když má být opravdu přesně ve žlutých šatech. Ale to ví jen absolutní znalci pana génia Carrolla, protože v 1.bar. ilustrovaném vydání od sira Johna Tenniela, mají její šaty právě takovou barvu. Jo a samotná Alenka byla tmavovláska. To jen tak pro úplnost. A na závěr technická pozn. V kolonce scénář, jest uveden génius Aldous Huxley. Žel...napsal sice k této adaptaci scénář, ale nebyl použit. Tudíž je to zde nesprávně. Natočený materiál totiž sepsalo 13! lidí. A ti by zde měli býti uvedeni. ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Alenka se dostává králičí norou do podivného snového světa, na kterém se Disneyho animátoři vyloženě vyřádili. Bizarní postavičky, z nichž vede věčně uspěchaný králík a „zhulená“ myš z nenarozeninové párty, zabydlely fantastický svět plný tak pestrých barev, že ti animátoři snad každé ráno fasovali LSD. „Pokusný“ kraťas Za zrcadlem s Mickey Mousem však Alenka nepřekonala. ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Ano, knihu Lewise Carrolla jsem četl. Sice jen v angličtině, ale celkem jsem tomu rozuměl, takže jsem byl zvědavý, jak se s tím "kreslíři" z padesátých let poprali. Teď už můžu říct, že to s přehledem zvládli na jedničku z hvězdičkou (přesněji s pěti hvězdičkama). Něco přes hodinu trvající kreslený snímek nás zavede do světa plného zvláštních věcí, zvláštních lidí, zvláštních zvířat a kdovíčeho ještě. Všechno začíná nevinně, při čtení knihy, která je, stěžuje si Alenka, bez obrázků. Načež dostane nějaký nápad o světě, kde by bylo všechno "naopak". Jeji kočka - Micka (docela inteligentní) - na tím jen nechápavě kroutí hlavou, načež si Alenka začne na louce zpívat. Ale jakmile se objeví Bílý králík, opravdový příběh může začít. Ztvárnění okolního světa je opravdu výborné - pohádkové, barevné, hezké na pohled. Rozmanitost postav je obrovská - od kočky, která umí zmizet, přes kouřící housenku, po mluvící květiny nebo pana "Kloboučníka", který je tak trochu mimo. Za zmínku stojí určitě také královna, s hlasem, který je slyšet široko daleko a král, který je minimálně dvacetkrát menší než sama královna - ale je nejvíce zábavný, i když se objeví jen v několika scénách. Alenka je ztělesněné dítě - když se jí něco nelíbí, řekne to, když něco neví, zeptá se, když chcete, aby něco udělala, udělá to ("eat me" - ano, strčí to do pusy), je zvědavá, má velkou trpělivost a často říká "Oh, my goodness" - s "dětským tónem" v hlase -, zkrátka ztělesněné dítě, ztělesněná dobrost. Čeká nás výlet do pohádkového světa, plného podivných stvoření a se spoustou "příhůdek", který jen tak lehce z hlavy nezmizí. To vše díky Alence, která nás zavedla do říše dívů a ukázala nám, jak je dětská fantazie obrovská. Děkuju jí za to! A teď mě prosím omluvte, hosté čekají na čaj - slavíme totiž nenarozeniny.... :) ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Bolo by fajn na chvíľu vypadnúť z tohto sveta a zablúdiť do ríše plnej divov a bizarností. Tak trochu Alici závidím. Čo sa týka konkrétne tohto počinu, pesničky sa mi vôbec nepáčili ale vyvažovalo sa to vtipnými scénami, ktorých tu bolo naozaj veľa. Nebolo to perfektné ako iné disneyovky ale Alica v krajine zázrakov je proste taká klasika a ten príbeh mám jednoducho rada. A nedá mi nespomenúť jednu vec z tohto filmu, ktorá síce s originálom nesúvisí ale zabila ma hláška, že: "Ešte aby sa nám tu vysemenila!". Ruku na srdce, koho by nenapadlo to čo práve mňa?! Slabé 4* ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Ve své době měl tento Disneyho film problémy s cenzurou. Té se nelíbila scéna s housenkou kouřící z vodní dýmky hašiš. (wosho)
  • Melódiu z úvodnej časti prepísali a použili v Petrovi Panovi, ktorý bol vo výrobe v tom istom čase. Pieseň dostala názov Beyond the Laughing Sky. (Hystory)
  • Jedná se o první Disneyho pohádku, ve které tvůrci u závěrečných titulků jmenovali také dabéry, kteří postavy dabovali. (Dlee)

Reklama

Reklama