Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krutá macecha zakáže Popelce jít na královský ples. Naštěstí je tu hodná kmotřička víla, která svou kouzelnou hůlkou vyčaruje nejen nádherný kočár, ale také promění Popelčiny roztrhané šaty v překrásnou plesovou róbu. Na královském zámku je nejkrásnější tanečnicí ze všech a vzápětí se zamiluje do prince. Když na hodinách odbije půlnoc, musí Popelka rychle spěchat domů, protože kouzlo přestane účinkovat. Zůstane po ní jen jeden křišťálový střevíček... (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Ukázka z filmu 3

Recenze (182)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

S velkou radostou udelujem Popoluske 5* a musim povedat, ze 85% na csfd ma naozaj zasluzene. Nadherna a dokonala animacia a to hovorime prosim pekne o roku 1950! Pribeh o Popoluske pozna kazdy a aj napriek tomu, ze pribeh nie je pre mna novy, vobec som sa nenudila, prave naopak bola som dokonca napata, ako to cele dopadne a vsetko naplno prezivala s Popoluskou a s tymi mysickami. Tiez pekna hudba, pesnicky. Pozerala som to v originalnej verzii. Musim tiez povedat, ze Cinderella je ta najkrajsia kreslena postavicka a princeznicka. Myslim si, ze predstavuje nejaky taky americky ideal 50tych rokov. A ako animovany film je urcite jeden z najlepsich!!! Z tych novsich sa mu vyrovna mozno Shrek a Frozen, ale z tych starsich je prave Cinderella my number one. Uz len ta samotna hlavna myslienka, aby clovek nikdy neprestal snivat, je krasa. Chapem, ze tolkym tato rozpravka prirastla k srdcu a snad kazdy by chcel byt aspon do polnoci Popoluskou na bale. Vdaka takymto rozpravkam je svet krajsi. Dakujem! Este jedna vec, ked jej znicili tie krasne saty, az mi bolo do placu...Prekrasna rozpravka. 95%. ()

Theresia 

všechny recenze uživatele

Sedící pěkná hudba, krásná a milá Popelka, dostatečně rozmazlené nevlastní dcery a zlá macecha. Tak to má být u mé nejoblíbenější pohádky. A proti jinému zpracování než jaké ho znám z dětství nic nemám. Ale princ mě moc zklamal. Při hledání Popelky ani nebyl v kočáře, který ji po celém království hledal. A celkově jsem ho tu skoro neviděla. Hodnotím jako lepší průměr. ()

Reklama

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Popelka bez orisku, ale zato vice kouzelna. Klasicka disneyovka stare ery (format 4:3), rucni kreslena prace a hudba stylove podobna nasi Pysne princezne (i obdobi vzniku je stejne). Navic je to disney, cili hodne zviratek, ktere tu hraji mozna i vetsi roli nez lide. To je vlastne zaroven i minus, protoze nebyt scen se zviratky (obcas ala Tom a Jerry), byl by film o polovinu kratsi, protoze i kdyz je animace moc pekna, stale je to "jen" kratka pohadka o jednom plesu, strevicku a ulisne matce s dcerami. Z dnesniho pohledu uz je divak (ja:) trochu rozmazleny, a prece jen od animaku cekam propracovanejsi dej, nejake ponauceni nebo aspon kopu srandy. Popelce neni vylozene co vytknout, jen proste nema nic moc "navic". A v ceskem dabingu mi vadilo kunkani mysek, ktere sily saty...neni jim vubec rozumet :) Ono ani v anglictine to neni lepsi, ale aspon ma clovek titulky. Ovsem pro deti (obzvlast holky), nebo jako zpestreni relaxacni nedele je americka Popelka urcite fajn. ()

studiobadguy 

všechny recenze uživatele

Tak a konečně, konečně tu máme normální film. Tenhle film v podstatě zachránil studio před krachem, protože Disney neměl žádný pořádný hit, což je celkem zvláštní když vyšli filmy jako Fantazie, Pinocchio nebo Bambi. Každopádně kdyby tenhle film nebyl úspěšný tak by celé studio zkrachovalo. Naštěstí film úspěšný byl úspěšný. Animace je opět výborná. K animaci se toho moc říct nedá. To hlavní jsou postavy a příběh. Postavy jsou naprosto geniálně zpracované a napsané. No a příběh. Myslím si že příběh Popelky všichni známe. Ještě jeden plus musím zmínit a to jsou emoce. Emoce v tomto filmu naprosto výborně fungují, místy mi bylo Popelky opravdu líto, a emoce zde fungují lépe než třeba v Bambim. Film je naprosto dokonalý, nemá žádnou vadu a já mu dávám známku 100% (5 hvězd z 5). ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack: 1. Main Title/Cinderella [2:51] ,2. Dream Is a Wish Your Heart Makes [4:34] ,3. Visitor/Caught in a Trap/Lucifer/Feed [2:10] ,4. King's Plan [1:22] ,5. Music Lesson/Oh, Sing Sweet... [2:06] ,6. Little Dressmakers/The Work... [9:24] ,7. Where Did I Put That... [4:47] ,8. Reception at the Palace/So This Is... [5:44] ,9. The Stroke of Midnight/Thank You... [2:05] ,10. Locked in the Tower [7:42] ,11. I'm in the Middle of a Muddle [1:55], ()

Galerie (133)

Zajímavosti (22)

  • Americký filmový institut vyhodnotil snímek v roce 2008 jako 8. nejlepší mezi animovanými filmy. (TheDude)

Související novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Reklama

Reklama