Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer 5
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Videa (116)

Trailer 5

Recenze (332)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Děj tohoto seriálu se odehrává ve vzdálené budoucnosti. Lidé žijí po jaderné válce na vesmírné stanici. Protože jim dochází zásoby, po 97 letech pošlou 100 mladých zpátky na Zem. No a ti se tam pomalu začínají rozkoukávat. Samozřejmě naráží na různé problémy. Postupně objevují různé nástrahy Země. Po chvíli narazí na Pozemšťany. Ti samozřejmě moc přátelští nejsou. Postupně dojde k různým sporům a potyčkám. Pozemšťani nechtějí přijít o své území. Na Arše ve vesmíru taky mají své problémy. Celé to vyvrcholí poškozením stanice. Spoiler: Nakonec přistanou na Zemi. Konec je opravdu hodně překvapivý a otevřený. 2. série přináší spoustu nových odhalení. Pozemšťané se spojují s lidmi z Archy proti lidem z Mount Weather. Takový konec jsem vážně nečekal. Je to síla. Těším se na další sérii. :) Je docela zajímavé, jak velkým vývojem prošly některé postavy, i když se to odehrává pouze během několika měsíců... Hraje tam i Desmond ze Ztracených. ;) 3. série je tu a s ní i nové koalice a problémy. Jako hlavní nepřítel zde vystupuje A.L.I.E. jako umělá inteligence. Postupně přebírá kontrolu nad lidmi a její moc roste. Naši hrdinové si musí projít mnohými traumaty, aby ji porazili. Ve 4. sérii se řeší hlavně záchrana světa. Mnoho postav děj opustí. Dojde k pár zajímavých zvratům a na konci je velký časová skok. 5. série je tu a s ní osídlování nové Země. Tenhle seriál mě prostě nepřestane udivovat. 6. série je tu a ní nová planeta a spousta nových možností. 7. a poslední sére vše konečně uzavřela. Možná to není, co jsme čekali, ale je to jistě slušné zakončení. "We are Grounders!" ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Seriál má velmi slibnou premisu, která určitě nadchne všechny fanoušky postapo žánru. Veškerý svůj potenciál ale zazdívá snahou svést na vlně megaúspěných teenagerských filmových sérií poslední doby (jako Twilight nebo Hunger Games), a tak cílí především na teenagerské diváky (tematicky má blíž k Hunger Games, kvalitativně bohužel k Twilightu). Osud lidstva tu tedy není tak důležitý jako to, kdo se z těch mladých a krásných vyšampónovaných hrdinů a hrdinek do koho zamiluje. Škoda. Bylo tu zaděláno na víc. Ale jako guilty pleasure – proč ne? (Od druhé série se to prý zlepší.) ()

Reklama

Lencha 

všechny recenze uživatele

I když už dávno nejsem teenager a tenhle seriál je převážně o teenagerech, kteří byli vysláni po téměř sto letech zpět na Zem, musím přiznat, že mě seriál hodně baví. A to i přes to, že je v něm několik nedostatků. Proč třeba nikoho z "dětí" nezajímá, jak se povedlo pozemšťanům (se kterými se setkaly) přežít na Zemi zničené nukleárními zbraněmi? Já bych se na to zeptala hned při první příležitosti... Jsem ráda, že bude na podzim druhá série a fakt se na ni těším. Zvlášť po závěrečných minutách posledního dílu. WTF? :-) EDIT: Po osmi dílech druhé série přidávám hvězdičku. Seriál je díl od dílu lepší. ;-) ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to nadějně. Ovšem potom kvalita začala ani ne tak klesat jako spíš zůstala na stejné úrovni. U jiného seriálu by to bylo dobré znamení, ale u The 100 jsem měl pocit, že se nic nemění (k lepšímu). Nepřekonatelné pro mě bohužel je i hlavní hrdinka, která mi není ani trochu sympatická a s tím padá celý seriál. Druhé mínus krom nesympatické hrdinky jsou také momenty, kdy se lidé v seriálu chovají naprosto nepochopitelně (ale to spíš dávám za vinu autorce knihy). Tak či onak... původně jsem seriálu dal čtyři hvězdičky, ale jednu jsem odebrat musel. Jde o podařený ale průměrný seriál. ()

Wewik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotit film hned po prvním díle mi přijde dost stupidní, a proto hodnotím až po shlédnutí první série. Seriál pojednává o bandě 100 fakanů, toho nejhoršího, co se ve vesmíru mohlo narodit, které poslali z vesmírné stanice "Archa", zjistit, jestli je po sto letech po nukleární válce planeta země obyvatelná, nebo prostě zemřou... Naštěstí je, a hned v prvním díle zjistí, ze na planetě nejsou sami. Postupně objeví ještě dalších několik klanů, kteří je chtějí zabít.... A začíná boj nejen o moc, ale i o holý život... ()

Galerie (1 753)

Zajímavosti (42)

  • Seriál byl natočen podle knižní předlohy s názvem "Prvních sto" od Kass Morgan. Zatímco v knize se děj soustředí na postavy a jejich vztahy, v seriálu je hlavní myšlenkou apokalyptická planeta. (Mr.nachos)

Reklama

Reklama