Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Videa (116)

Trailer 2

Recenze (332)

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, tak jsem tenhle seriál před lety shlédl jenom kvůli Henry Ian Cusickovi a i když to často právě on zachraňuje, tak je to celkové hrozně lidl seriál. Ten nápad je fakt skvělý a hlavní motiv druhé a třetí série je hrozně super, ale ty postavy, které se ve většině skládají z teenagerů, jsou často fakt na facku. Třeba takové postavy Raven nebo Octavie, u mě často vyvolávaly můj vnitřní hněv a potřebu svrhnout vládu a nastolit patriarchát. Takže když opomeneme, že to má tak čtvrtinový rozpočet, scénaristy, kteří jedou minimálně crack a v celku hrozné herce, tak se jedná o ucházející alternaci na LOST. Jakože proč ne. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Od počátečního znechucení odfláknutou výpravou, výběrem herců a celkovou laciností nejen zápletky jsem se posunul k docela pozitivnímu přístupu. Young adult tématika mi je spíš nepříjemná, ale co se sérii (alespoň té první) nedá upřít, je zajímavý vývoj postav a jejich motivací, machiavellismus sympaticky přerůstající obvyklé hranice „pán much“ klišé. Spoustu výhrad jsem si uchoval, ale přesto mě to baví. ()

Reklama

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V žádném případě nebrat vážně komentáře zdejších dementů..nejedná se o žádné Beverly Hills v lese. Umírá se tu hodně, moc, až bych řekl příliš. Bohužel jen jedna jediná smrt ve mě vyvoala nějaké emoce. Celý seriál je totiž založenej na logice zabiju vás 3 abych zachránil jednoho :( Je tu plno nelogických míst, scén a všeho, ale nemá smysl se tím zaobírat...Seriál, ale naprosto přesně vystihuje podstatu lidského uvažování, chut přežít za každou cenu, neschopnost se domluvit atd...Nejvíc na seriálu zamrzí viditelnost nižšího rozpočtu na efekty atd.. ()

Avari.73 

všechny recenze uživatele

První série: 60% - skvělý námět, povedený výběr herců a od poloviny se slušnou gradací a temnotou. Škoda jen chyb, které jsou u CW seriálu běžné - zbytečné teen romace, ale oproti knize je to snesitelné. Druhá série: 90% - ve všech ohledech zlepšení, až se nechce věřit, že je to od stejných tvůrců. Námět se neskutečně rozvinul a přináší obrovské množství morálních otázek a dilemat, které nejsou běžné u žádného tv studia natož u CW. Škoda, že seriál nemá větší finanční podporu, abychom dostali trošku pompéznější podívanou. Na druhou stranu aspoň forma nemlátí obsah jako je tomu například u Hry o trůny. Patřičně temné, krvavé, herci HRAJÍ, triky dostačující, příběh šlape kupředu a nenudí, množství překvapení s přesahem. Nečekaná seriálová pecka, která si zaslouží každého diváka. Snad to další řadou neposerou. Náběh na pátou hvězdu tu je. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento seriál som si pozrel až po jeho skončení, má 100 epizód a zaujal ma natoľko, že po jeho dopozeraní som si ho okamžite pozrel znova 2x. Nepreháňam. Netvrdím že je to niečo svetoborné. Ani že to zaujme každého. Cítiť trocha Bčko. Ale mňa proste strašne bavia filmy a seriály, ktoré sú buď z budúcnosti alebo postapokalyptické. Môže byť lepší a zaujímavejší obsah? - Na Zemi vybuchli atómovky, len zhruba 3000 ľudí uniklo záhube tak, že odleteli na 100 rokov do vesmíru a po návrate na Zem zisťujú, že na Zemi nie sú sami... Každá séria je akoby o niečom inom, o bojovaní o život s niečím iným. Hlavná postava je sympatická a v originále má sexi chrapľavý hlas. Mojou najobľúbenejšia postava bola Lexa, v neskorších sériách Eko. Hlavne keď sa ostrihala jej to pristalo. Seriál odporúčam a verím, že ostanete závislí rovnako ako ja. Len tomu dajte šancu. (10.2.2022) ()

Galerie (1 753)

Zajímavosti (42)

  • Písnička, která hraje na večírku, je „Underwater“ od RÜFÜS DU SOL. (Duoscop)

Reklama

Reklama