Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Videa (116)

Trailer 1

Recenze (331)

Wewik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotit film hned po prvním díle mi přijde dost stupidní, a proto hodnotím až po shlédnutí první série. Seriál pojednává o bandě 100 fakanů, toho nejhoršího, co se ve vesmíru mohlo narodit, které poslali z vesmírné stanice "Archa", zjistit, jestli je po sto letech po nukleární válce planeta země obyvatelná, nebo prostě zemřou... Naštěstí je, a hned v prvním díle zjistí, ze na planetě nejsou sami. Postupně objeví ještě dalších několik klanů, kteří je chtějí zabít.... A začíná boj nejen o moc, ale i o holý život... ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Pilot a prvotní díly dávaly trochu více naděje, než bylo následně naplněno. Nebál jsem se dát 4 hvězdy rozjíždějícímu se projektu stanice CW. Ale už jsem trochu vystřízlivěl z toho počátečního "úžasu". Upadá to do průměru a míří směrem, který se mi vůbec nelíbí. Přijde mi to jako točené pro teenagery, na což nejsem moc zvědavý. Čekal jsem řežbu a boj o život, tohle je takové opižláváníčko. Chybí mí tam i některé prvky sci-fi, ale to už bych chtěl asi moc, takhle to je za 50%. ()

Reklama

keddy79 

všechny recenze uživatele

První díly naznačují, že seriál bude o bandě děcek urvaných ze řetězu, ale není tomu tak. Postavy se pod tíhou okolností neuvěřitelně mění, téměř v každém díle nastává nějaký zvrat. Bylo by škoda nechat se odradit cca prvními třemi díly. Dále obsahuje spoilery! Baví mě vývoj postav. Z privilegované puberťačky se stává silná vůdkyně, která činí těžká rozhodnutí. Z psychopata se stává rozumný vůdce. A když dostanou na obrazovce/monitoru větší prostot Groundeři v čele s Lexou a jednají o spolupráci se Sky people, tak teprve má seriál grády. Sakra, nemůžu se dočkat třetí série. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

1. SÉRIE (80 %): The 100 je přesně ten příklad seriálu, který nemusí být stoprocentní ve všech filmařských kvalitách, ale díky "nadupanosti" zaujme a nenudí ani na chvíli. Díly neskutečně odsýpají, protože se tam stále něco děje, opravdu výborně zrežírované jsou veškeré akční scény. Že to "lehce" připomíná Lost či Hunger Games nevadí, ale na čem seriál hodně ztrácí jsou mnohdy příšerné herecké výkony mladých herců a občasné přiblblé dialogy, které opravdu tahají za uši. Nicméně uteklo to jako voda a já se stále těšil na nový a nový díl, myslím, že potenciál to rozhodně má. // 2. SÉRIE (70 %): První série začala v čistě modrých barvách, druhá série končí na sebevědomé červené. A já vlastně nějak moc extra nerozumím proč. Přestože se děj hodně posunul jinam, klady a zápory zůstaly v podstatě stejné jako v 1. řadě, tzn. opět jsme se dočkali výborných dílů s atmosférou, ale herci a dialogy se rozhodně k lepšímu neposunuly. Není to nějaký extra pád dolů (a má to i naprosto skvělé díly a momenty), ale o chlup horší mi to přišlo. I od opěvovaného finále jsem čekal víc... ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Od počátečního znechucení odfláknutou výpravou, výběrem herců a celkovou laciností nejen zápletky jsem se posunul k docela pozitivnímu přístupu. Young adult tématika mi je spíš nepříjemná, ale co se sérii (alespoň té první) nedá upřít, je zajímavý vývoj postav a jejich motivací, machiavellismus sympaticky přerůstající obvyklé hranice „pán much“ klišé. Spoustu výhrad jsem si uchoval, ale přesto mě to baví. ()

Galerie (1 753)

Zajímavosti (42)

  • Ve 22. minutě hraje píseň „We're Going Home“ od Vance Joye. Během poslední války hraje „The One I Love“ od Scala & Kolacny Brothers. Na konci epizody hraje „Bad“ od U2. (Duoscop)
  • Když vypráví Gabriel (Chuku Modu), že jeho babička dělala vlastní kombuchu, tak drží sklenici v pravé ruce. V dalším střihu jí ale drží v levé. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje při vzpomínání, je „Cigarettes After Sex“ od Apocalypse. (Duoscop)

Reklama

Reklama