Reklama

Reklama

Škoda lásky

(seriál)
Trailer
Povídkový / Komedie
Česko, (2013–2014), 11 h 35 min (Minutáž: 19–55 min)

Předloha:

Jaroslav Havlíček (povídka), Božena Němcová (povídka) (více)

Hrají:

Karel Gott, Josef Carda, Miriam Kantorková, Jan Skopeček, Martin Hofmann, Otmar Brancuzský, Marek Taclík, Simona Babčáková, Jan Kuželka, Jana Pidrmanová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Povídkový cyklus hořkých komedií o lásce ve všech jejích podobách podle námětů známých českých spisovatelů. (Česká televize)

Videa (7)

Trailer

Recenze (122)

Luswani 

všechny recenze uživatele

První díl s Gottem skvělý, ostatní šly kvalitou hodně dolů. A tím myslím skoro až na samotné dno. Ve většině příběhů jsem vůbec nepochopil, co nám tím chtěli autoři říct. Prostě jsem jen třicet minut sledoval nějaké záběry, které dohromady postrádaly nějaký smysl. Většina scénáristů a dramaturgů tohoto cyklu byla absolutně mimo. Opravdová hrůza! 1. Škoda lásky: Chválím vynikající výkon Zory Valchařové-Poulové, místy její obsese Gottem působila až děsivě. Vhodně byla zvolená hudba, která nebyla obtěžující, ale podtrhla atmosféru a dokázala vytvořit i několikasekundové šoky, kdy se posedlá fanynka vždy někde zjevila. 85%, 2. Májová romance doktora Mráze: Procházková by nemusela pořád tak přehrávat. 50%, Manželka: Výborná Linda Rybová, jinak samotný příbeh průměrný. 70%, Úspěšný lov: Prní role, kdy mi Langmajer nevadil, docela překvapivá pointa. 60%, 3. Mokré tričko: A tím nám chtěli tvůrci sdělit co? 10%, Maruška: Nádherně skromná a sympatická Eva Josefíková. 55%, 4. Vzpomínky: Příjemná oddychovka s povedenou zápletkou. 75%, Diamantová svatba: Slabší povídka. 40%, Družička: Poměrně překvapivá pointa. 60%, Přirozený talent: Nesympatičtí herci, překvapivá rána do hlavy. 50%, Pravda: Navrátilovi jsem moc nevěřil dramatickou roli 45%, S jedním uchem na veselo: Otřesný scénář, režie a dětští herci. Nejhorší díl. 10%, Hrdina: A zase. Co z toho příběhu plyne, co nám tím chtěl autor sdělit? 20%, Situace v kuchyni: Hrozný díl. Jestli měl nějakou pointu, tak mi absolutně unikla. 10%, Dobrodružství: Trochu napětí, ale jinak velmi nepříjemná hudba a atmosféra. 15%, KROMĚ PRVNÍHO DÍLU SE JEDNÁ O VELMI ŠPATNÝ CYKLUS. Celkově 45% ()

dave14

všechny recenze uživatele

Z tohoto cyklu jsem zatím viděl pouze dvě povídky. Mokré tričko a Marušku. A upřímně můžu říct, že horší věc jsem v produkci ČT snad nikdy neviděl. Bolestný dialogy, tragický výkony, no škoda slov...Hodnotit to nehodlám, protože jsem viděl pouze dva díly, takže bych nerad křivdil dílům ostatním. Ovšem po tomhle zážitku si už asi cyklus Škoda lásky v životě nepustím. To budu radši sledovat osudy Lumíra z Ulice! ()

Reklama

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Šíleně nevyrovnaný cyklus. Některé povídky byly zpracovány parádně (Divná Bára a Polibek pro vítěze) a měly nápad, švih a spád. Jiné byly skoro parádní (Miška je kouzelná a Idyla na konci léta). Ostatní jsou v podstatě nudným brakem. Bohužel. A nezachrání je ani vesměs příjemné obsazení. Závěrečné dvě povídky (Srdce ženy a Zamilovaná) mě málem unudily k smrti a spolehlivě uspávali. V podstatě bez děje, pointy a uměle natahované... Zklamání. ()

zette 

všechny recenze uživatele

1, Skoda lasky- po dobu celeho dilu jsem myslel na to, kam je jeste schopen bozsky Kaja zajit a co je Hrebejk jeste schopny natocit, fakt pruser. Na druhou stranu Gott nemuze nudit a klobouk dolu pred hereckym vykonem Zory Valcharove-Poulove, jsem mel pocit, ze to je jeho skutecna fanynka. 2, Majova romance doktora Mraze- takova groteska, ale vicemene ze zivota, povidka neurazila. 3, Manzelka- pointa dobra 4, Uspesny lov- Viewegh uz pozitivne nemuze prekvapit, hrozny chlap. Mozna psal o sobe, Langmajerovi role ale taky sedla. 5, Mokre tricko- Uplne o nicem, bez pointy. Se Suchankem muze byt sranda, jako herec je ale tragicky. 6, Maruska- zatim nejhorsi epizoda, ktere jsem neveril. Svatba a zapijeni svobody v hospode byly vylozene trapne. No, po ctvrtem dile uz o jednotlivych epizodach psat nebudu. Serial ma sestupnou tendenci, hlavne diky katastrofalnim scenarum. Typicka ceska tvorba. Zlati Bakalari a scenariste z lidu:-)! ()

carl.oesch odpad!

všechny recenze uživatele

Možná tvrdý, dát odpad, ale je to i ukázka toho, na co zdechává český film. Tady je to vidět přímo excelentně (viděl jsem povídky dne 12.1.) - pointa první povídky nulová, napodobování Hoří má panenko bylo až trapné, ale hlavně - co tím chtěla autorka proboha říct? Co má společného úlet ve stylu pornofilmu s tím, že manželka má "čistě" náhodou bílé tričko a čistě náhodou ji začne tíct mlíko, když se provinile tvářící manžílek objeví doma? Viewega nemá snad ani cenu komentovat - povídka Maruška z jedné z Viewegových knih měla kdysi představovat základ Nestydy (nestalo se tak - na celovečerní film to téma není) a tak to uplacíroval aspoň tady. Aby z Viewegových literárních pokusů byly koukatelné filmy nebo jen povídky, musel by jejich autor přestat točit furt dokola dvě tři témata, kde je jakž takž v obraze (spisovatel - ovšem tak maximálně řemeslník na úrovni autorů těch paperbackových detektivních povídek, rozvody a vztahy s mladšími ženami). Tady ukazuje, jak nic neví, fantazie moc nemá, lidí (co nejrůznorodějších) asi taky moc nepotkal, v životě nic extrovního taky nezažil nebo neudělal - co to tedy může být za spisovatele a jaký asi může zplodit scénář na základě vlastního dost ubohého tématu? Ale ČT platí dobře a tyto ikony české literatury a filmu přece potřebují z "něčeho" žít....... ()

Galerie (209)

Zajímavosti (27)

  • Karel Gott v tomto autobiografickém příběhu hraje sám sebe, proto by se mohlo zdát, že scény točené ve filmové vile, ve které bydlí, je opravdu jeho domovem, ale není tomu tak. Vila stojí v Černošicích v ulici Zdeňka Lhoty 439. (sator)
  • Sponzor soutěže se jmenoval Pivovar-Bučivar. (sator)
  • V autobusácké špeluňce, kam byla fanynka Karla Gotta pozvaná, hraje kapela Zatrestband – swingový orchestr z Třeště. Urostlého řidiče autobusu si zahrál a zazpíval jejich kapelník Petr Píša. (Brtniik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno