Reklama

Reklama

Škoda lásky

(seriál)
Trailer
Povídkový / Komedie
Česko, (2013–2014), 11 h 35 min (Minutáž: 19–55 min)

Předloha:

Jaroslav Havlíček (povídka), Božena Němcová (povídka) (více)

Hrají:

Karel Gott, Josef Carda, Miriam Kantorková, Jan Skopeček, Martin Hofmann, Otmar Brancuzský, Marek Taclík, Simona Babčáková, Jan Kuželka, Jana Pidrmanová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Povídkový cyklus hořkých komedií o lásce ve všech jejích podobách podle námětů známých českých spisovatelů. (Česká televize)

Videa (7)

Trailer

Recenze (122)

zette 

všechny recenze uživatele

1, Skoda lasky- po dobu celeho dilu jsem myslel na to, kam je jeste schopen bozsky Kaja zajit a co je Hrebejk jeste schopny natocit, fakt pruser. Na druhou stranu Gott nemuze nudit a klobouk dolu pred hereckym vykonem Zory Valcharove-Poulove, jsem mel pocit, ze to je jeho skutecna fanynka. 2, Majova romance doktora Mraze- takova groteska, ale vicemene ze zivota, povidka neurazila. 3, Manzelka- pointa dobra 4, Uspesny lov- Viewegh uz pozitivne nemuze prekvapit, hrozny chlap. Mozna psal o sobe, Langmajerovi role ale taky sedla. 5, Mokre tricko- Uplne o nicem, bez pointy. Se Suchankem muze byt sranda, jako herec je ale tragicky. 6, Maruska- zatim nejhorsi epizoda, ktere jsem neveril. Svatba a zapijeni svobody v hospode byly vylozene trapne. No, po ctvrtem dile uz o jednotlivych epizodach psat nebudu. Serial ma sestupnou tendenci, hlavne diky katastrofalnim scenarum. Typicka ceska tvorba. Zlati Bakalari a scenariste z lidu:-)! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem díly Miss mokré tričko a Maruška, a docela dobrý. Sice, 1/ to karikování venkova Pražákům vážně moc nejde, ale tady to aspoň bylo v nadsázce, Suchánek nažranej jak broky a Plesl už se z té škatulky slizáků asi nikdy nedostane. 2/ divím se Evě Josefíkové, že tuhle postavu vzala, sranda to ale byla a Langmajer tentokrát fakt zabodoval (Viewegh celkem taky). Chyběla mi tam jenom erotika, ale to bych asi chtěl hodně.___Další díly neplánuju. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Kdyby to viděl Jaroslav Hašek, tak by se ne zrovna obracel v hrobě, ale asi by se dost divil. V první povídce má pochvala patří Karlu Šípovi, jako neherec hrál dobře, i Karlu Gottovi za odvahu, ten se předvedl v trenkách, ale jako neherec se snažil tak, že to bylo místy až děsivé. Chybí tomu trocha víc humoru a nějaké napětí, akce a tak, je to takové rozevláté a obsahově by to dalo tak na 10 minut. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Novodobé bakalářské a občas snad až moc dlouhé povídky. Kvalita proměnlivá jako jarní počasí. 1. Škoda lásky – 100%; velmi zábavná a skvěle vymyšlená povídka, parádní Gott i Šíp; hudba: neuvedeno. 2. Májová romance doktora Mráze – 80%; povídka moc hezká, přímo ze života, povedená pointa, úžasná manželka mrcha; hudba: Ondřej Brousek. Manželka – 40%; psychothrillerová povídka postavená tak trochu na vodě, ušlo to, ale Rybová mi není sympatická; hudba: Jiří Hájek. Úspěšný lov – 80%; příjemná povídka se sympatickým Langmajerem a velmi dobrým nápadem i pointou; hudba: Jiří Hájek. 3. Mokré tričko – 40%; z počátku veselá a zábavná povídka, postupem času spíše smutná ukazující realitu znuděného či marně žitého života; hudba: Lumír Mrha. Maruška – 60%; snobský spisovatel je okouzlen cudnou pannou z venkova na kamarádově svatba, jenže pak pozná, že ne všechno, co může mít, u Marušky dosáhne; hudba: Lumír Mrha. 4. Vzpomínky - 100%; perfektní, jakoby ze života střižená povídka o manželském vztahu slavící 15ti leté výročí, navíc povídka nesmírně vtipná a zábavná; hudba: Patrik Hlavenka. Diamantová svatba - 80 %; další z povedených a moc hezkých povídek o natáčení reportáže z oslavy 60ti let manželství, které vlastně nikdy pořádně nefungovalo; hudba: Karel Holas. Družička - 20%; divná povídka, která kromě docela silného konce nabízí jen pohled na potřeštěnou mladší sestru brzy se vdávající mladé holky z bohaté rodiny; hudba: neuvedeno. 5. Přirozený talent - 60 %; zcela průměrná povídka s baličem Langmajerem, který jako učitel na herecké škole má připravit mladou dívku na přijímačky. Jenže ona ho chce ještě k tomu sbalit, on to nechá dojít sice daleko, ale ne až za hranu, což se mu šeredně vymstí; hudba: Ondřej Brousek. Pravda - 80 %; povídka přesně jako ze života. Postarší Oldřich Navrátil jde vyklízet sklep a najde dopis bývalky své manželka. Pojme podezření, že jejich dospělá dcera není jeho a rozhodne se vzít spravedlnost do svých rukou. Naštěstí nakonec zvítězí zdravý rozum a láska; hudba: Jiří Hájek S jedním uchem naveselo - 40 %; krátká a navíc taková docela o ničem povídka, kdy kočka ze základky osloví mladšího kluka, aby k nim přišel domů jakože pro ni na rande. Tatínek s ním vede dokonalý rozhovor, přičemž divák čeká, co z toho vyleze - no a vyleze přesně to, co se dalo čekat; hudba: Lumír Hrma. 6. ..., 7. Idyla na konci léta - 60 %; obrazově a hudebně povedená povídka, dějově už to tak dobré nebylo, občas hodně prázdné, bez tempa a nápadu, zajímavá dějová linka s komunisty vzhledem k druhé povídce sedmého dílu; hudba: Tadeáš Věrčák. Polibek pro vítěze - 40 %; kromě slušného nápadu s utopením hlavního loosera je to celé nezajímavé, herecky strašně toporné a nezáživné; hudba: Tadeáš Věrčák. 8. Miška je kouzelná - Divná Bára - Host u tabule - 9. Srdce ženy - Zamilovaná - . ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Pozn: Samostatné hodnocení budu doplňovat postupně, protože předpokládám, že každý díl bude mít jinou kvalitu. Celkové hodnocení doplním až po shlédnutí všech dílů.--TV/// Obsazení ?/10 Děj ?/10 Hudba ?/10 Prostředí ?/10/// PLUS: Karel Gott v roli sebe sama potěší určitě mnohé fanoušky MÍNUS: ? /// Shrnutí 1. Škoda lásky: Tak tohle jsem nečekal. V momentech kdy Karel Gott "hrál" aby odradil svoji nejvěrnější fanynku jsem se opravdu bavil, A docela by mě zajímalo jak moc skutečný tento příběh je. Závěr je potom krásný a potěší hlavně romantiky.(****70%) 2. Májová romance doktora Mráze: Slabší rozjezd, ale některé situace tak pěkně a vtipně zahrané, že jsem se ke konci hodně bavil.(****75%) 3.Manželka: Docela psycho, takže se mi to moc nelíbilo.(**45%) 4.Úspěšný lov: atraktivní scénář, Hana Vagnerová i Jiří Langmajer, povedená atmosféra a napětí mezi postavami, jen ta pointa mě zaskočila.(****75%). 5.Mokré tričko: Moje oblíbená disciplína :-) nicméně atmosféra byla taková nervózní a stylu jako že to asi nedopadne dobře. Mám z toho smíšené pocity.(***55%) 6.Maruška: Eva Josefíková na sebe strhává veškerou pozornost a postavě, kterou hraje Langmajer se moc nedivím. Je tu i pěkně vylíčeno vesnické prostředí a její atmosféra. Nicméně hlavně v závěru jsem se v postavách trošku ztrácel. A víc by se mi líbilo kdyby z toho byl celovečerák.(***65%). 7.Vzpomínky: Taclík, Krobotová, Brancuzský, jinými slovy tři skvělé postavy, které baví a baví. Stejně taky jsem si neuvěřitelně dobře bavil nad scénářem, který hrdinům přichystal nejedno překvapení. Zatím nejlepší díl.(*****90%). 8.Diamantová svatba: potěší Jan Skopeček a Jana Pidrmanová, příběh je tragikomický, zahráno je to civilně.(***65%). 9.Družička: Sympatické (ne)herečky v hlavních rolích, které však hrají přirozeně, děj má zajímavý průběh a závěr napovídá něco o sesterské lásce. (****80%). 10.Přirozený talent: Langmajer potřetí, tentokrát mě ovšem jeho postava nebaví tak jako ty předchozí. Zato Eliška Křenková se do své postavy pěkně převtělila. Nicméně celkový dojem je trošku rozporuplný a smíšený. (***65%). 11.Pravda: ()

Galerie (209)

Zajímavosti (28)

  • Převážná část epizody se točila v Praze - Holešovicích. (sator)
  • Karel Gott v tomto autobiografickém příběhu hraje sám sebe, proto by se mohlo zdát, že scény točené ve filmové vile, ve které bydlí, je opravdu jeho domovem, ale není tomu tak. Vila stojí v Černošicích v ulici Zdeňka Lhoty 439. (sator)

Reklama

Reklama