Reklama

Reklama

Škoda lásky

(seriál)
Trailer
Povídkový / Komedie
Česko, (2013–2014), 11 h 35 min (Minutáž: 19–55 min)

Předloha:

Jaroslav Havlíček (povídka), Božena Němcová (povídka) (více)

Hrají:

Karel Gott, Josef Carda, Miriam Kantorková, Jan Skopeček, Martin Hofmann, Otmar Brancuzský, Marek Taclík, Simona Babčáková, Jan Kuželka, Jana Pidrmanová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Povídkový cyklus hořkých komedií o lásce ve všech jejích podobách podle námětů známých českých spisovatelů. (Česká televize)

Videa (7)

Trailer

Recenze (122)

venison 

všechny recenze uživatele

Kromě prvního dílu s Kájou Gottem jsem stihla kupodivu všechny.. Některé příběhy nebyly špatné, některé nestáli za moc.. Většinou byly hodně natahované, vyzněly do ztracena a chyběla jim údernější pointa :-( Herecké obsazení bylo většinou dobré.. Dalo se z toho rozhodně vytřískat víc.. Takový repertoár bych spíš čekala na Nově než na o poznání vesměs kvalitnější ČT1.. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

1. řada: Jediné povídky jasně vyčnívající nad průměr (****): Mokré tričko; Družička. // Varuju před obzvlášť nepovedenými epizodami (*): Májová romance Dr. Mráze; S jedním uchem na veselo. // Zbytek je +- průměr, což je škoda (látky), neboť některé povídky sahaly po lepším hodnocení, např.: Vzpomínky; Diamantová svatba. // Celkově zklamání. 2. řada: Povídky jasně čnící nad průměr (****): Idyla na konci léta; Polibek pro vítěze; Host u tabule. // Varuju jen před epizodou (*): Miška je kouzelná. // Za pozornost stojí i moderní variace na Boženu Němcovou (Divná Bára) nebo detektivka od Hrabala (Zamilovaná). // Celkově viditelné zlepšení. ()

Reklama

bobiša 

všechny recenze uživatele

těžko hodnotit,každý díl je jiný,některé povídky byly lepší jiné horší,nyní TV začala vysílat další díly a hned první 2 povídky se mi moc líbily,zvláště příběh Idyla na konci léta,krásná příroda,pěkný příběh,ale zároveń smutný díky příslibu událostí a dnů příštích,což následující povídka potvrdila. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Kdyby to viděl Jaroslav Hašek, tak by se ne zrovna obracel v hrobě, ale asi by se dost divil. V první povídce má pochvala patří Karlu Šípovi, jako neherec hrál dobře, i Karlu Gottovi za odvahu, ten se předvedl v trenkách, ale jako neherec se snažil tak, že to bylo místy až děsivé. Chybí tomu trocha víc humoru a nějaké napětí, akce a tak, je to takové rozevláté a obsahově by to dalo tak na 10 minut. ()

Meijin 

všechny recenze uživatele

1. Škoda lásky - neviděl jsem; 2. Májová romance doktora Mráze - hráli: Töpfer, Procházková, Polívková - 2*; Manželka - hráli: Rybová, Řezníček - 3*; Úspěšný lov - hráli: Langmajer, Vagnerová - 2*; 3. Mokré tričko - hráli: Suchánek, Plesl, Stryková, Zahradnická - 3*; Maruška - hráli: Langmajer, Josefíková, Malý - 2*; 4. Vzpomínky - hráli: Taclík, Krobotová, Babčáková - 3*; Diamantová svatba - hráli: Pidrmanová, Kantorková, Skopeček, Hofmann, Carda - 3*; Družička - hráli: Kadeřávková, Skružná - 1*; ()

Galerie (209)

Zajímavosti (28)

  • Povídka "Družička" byla zfilmována v prvorepublikové vile Pelle nebo též v Klecandově vile v Krajníkově ulici ve vilové čtvrti Brunšov v Dobřichovicích v č.p. 105. Budova byla postavena v roce 1885 továrníkem Klecandou, dnes je kulturní památkou. Brunšov je ojedinělou vilovou čtvrtí, kde si koncem 19. st. začala budovat svá letní sídla pražská smetánka. Většina vil má za sebou složitou historii, po roce 1989 a navrácení do rukou původních majitelů byly naštěstí povětšinou citlivě zrekonstruovány a celá čtvrť stojí za procházku. (greetchen)
  • Exteriéry byly natáčeny ve městě Sobotka, vidět lze náměstí a zámek Humprecht. (rakovnik)

Reklama

Reklama