Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chování maskovaného zločince při přepadení auta bezpečnostní agentury probudí zájem Václava Plíška (B. Polívka). Policejní bard po odchodu od pražské mordparty hlídá bezpečí zákazníků nákupního centra a záznamy z kamer hravě doplní odborným komentářem. Pro nováčky na 1. oddělení tak může působit jako přechytralý důchodce. Přesto rád nabídne své zkušenosti mladším kolegům a přispěje k vyšetření případu. (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne prípad a vyšetrovanie, ako sa patrí na Prvé oddelenie. Až do konca som nemal istotu, či sa chodbová scéna uskutoční. –––– Ty nechceš vidět, jak ti poroste dítê? Tak promluv, jinak ho budeš znát jen z fotek! –––– Je to návykové, tadle práce. Stačí pár dní a zjistíš, že bez toho nemùžeš bejt. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl dokazuje, jakou klasikou se celej seriál stal už po dvou sériích. Když se totiž na place objeví stará postava a mně naskočí husí kůže, tak to - s vaším laskavým svolením - za klasiku rozhodně považuju. Samotnej případ tady u mě byl na druhý koleji, určitě byla v minulosti k vidění spousta lepších příběhů, ale u pocty veteránům si na to stěžovat nebudu ani náhodou. ()

Reklama

strom-z 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako dobrý a zároveň souhlas s bloom, že Vladykův dřív suprovej Sršeň už je tady chvílema opravdu zbytečně moc na hraně laciný parodie - ten samej problém mi zkazil závěr pilotní epizody, kdy do tý doby naprosto dokonale ztvárněnej Korejs Hanušovi/režii sklouzl do totální karikatury, ne v dobrym slova smyslu. A jako ta chemie originálního castu v prvních dvou řadách (byť Chmela už mi to občas trochu kazil) byla prostě per-fekt-ní a tady už je to nějaký chladnější a necejtim z toho tak ty vztahy - v originále i Devadesátkách byly častý prostřihy do soukromí, tady zatim nic. Souhlas, že Bára Bočková je přesto fajn a Juraj Loj zatim celkem nuda, nicméně i božstvo jménem Spáčilová prohlásilo, že třetí řada roste s dalšími díly, takže samozřejmě koukám dál, bavím se slušně, spíš myslím, že takřka dokonalý kvality původních dvou řad to holt nedosáhne, ale už teď je to i tak opět výýýraznej nadprůměr a (opravte mě) jediná opravdu poctivá krimi v TV. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak dlouho a tolikrát omílali, že to ten Lustyk v podání skvělého Skopala nemůže být, že nemá cenu ho sledovat, apod., že bylo jasný, že je to on. Asi první díl třetí řady, kde to konečně dostává formu a cíl a vykreslení postav. Hanuš na jednotku i se zasedacím pořádkem. ()

Gareth_Jones 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne návrat mjr.Plíška na scénu. Vyzerá, že naozaj zostarol, veď prešlo pár rokov. Druhá séria sice končila s tým, že bude robiť externého poradcu, ale po čase už asi na externistov v polícii došli prachy.... Dej epizody celkom obstojný, pan Skopal zahral vynikajúceho záporáka, čeština Juraja Loja sa už dá počúvať a jeho Netík je už tiež celkom sympaťák. Hlavne od chvíle, keď uznal kvality mjr.Plíška...... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • 1. oddělení koordinuje vyšetřování recidivisty Lustiga (Svatopluk Skopal) s Jihočechy, konkrétně s Táborem. Josef Korejs (Miroslav Hanuš) ke konci epizody mluví o tom, že Jihočeši prošetřují Lustiga v souvislosti s vykradenou hernou ve Voticích, které však leží ve Středočeském kraji, okrese Benešov. Tvůrci zřejmě zaměnili Votice za Mladou Vožici. (MIK0cz)
  • Skutečný případ se stal před obchodním domem IKEA na Zličíně v roce 2013. 62letý Adolf Doležal byl organizátorem loupeže a střelcem. V roce 2016 dostal trest na 25 let ve vězení, jeho komplic Jan Čech byl odsouzen na 12 let. Ondřej Voráč vyvázl s tříletou podmínkou. (sator)
  • Hospoda, kde kapitán Pražák (Filip Blažek) přebírá informace z prostředí ohledně střelné zbraně, se nazývá Drinopol a nachází se v Bělohorské ulici 63 na Praze 6. (Bobek27)

Reklama

Reklama