Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel autobazaru zmizí pár týdnů před svatbou. Jeho snoubenka i nejbližší kolega z práce ochotně spolupracují s policií a zdá se, že profesní i soukromý život pohřešovaného nemá trhliny. Policisté se nemají čeho chytit. Jenže, jak vždycky říkal Plíšek: Když si spis přečteš dvakrát a nic, přečti si ho potřetí. A měl pravdu. (Česká televize)

(více)

Recenze (52)

quido_zidle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proč??????? Proč na jeden vskutku kvalitní počin se u nás musí natočit kýble sraček typu Policie Modrava, Pozadí událostí, Kriminálka Anděl, Boží mlýny atd. atd. atd. atd.??? V tomto díle byly geniální 4 věci: Zpověď Plíška ke Kozákovi na začátku, Miroslav Hanuš a jeho ztvárnění emocí Korejse, výslech vraha na konci a ta směs nostalgie a hořkosti na rozlučkové párty Kozáka. Ďakujem pán Bebjak, díky pane Mareši, Malindo a další a další! Jen tak dál! ()

Daniel2003 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Případ už tady bohužel hraje druhé housle, protože to hlavní je vygradování vztahů v prvním oddělení. Korejs nepřekvapil a jeho zrada byla precizně připravovaná. Kozák to naprosto pochopitelně položil a jeho náhradník je až dokonale pasující tečkou za tímto příběhem. Strašnej nářez a to nejen na naše poměry. 10/10 ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Protože poslední díl sloužil především k vyrovnání se s osudy postav, byl poněkud neprávem upozaděn zajímavý případ s cynickým vrahem. Uznávám ale, že tvůrci umí skvěle stupňovat napětí, byť se jedná třeba jen o soukromé záležitosti kriminalistů. Předčasným vrcholem posledního dílu byl "případ donašeč", i když mohl dopadnout drsněji. Telefon už nezazní, ale kamarádi se mohou scházet u vody nebo u piva. ()

Winster 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trosku opet podivnej pripad. Majda Kozakova je funny delat se vam nechce vymejslite kraviny krachujete a pak si mjr. od policajtu nemuze dat ani pivo z lednicky. Pan Andel byl vesely operativec co si uzival zivota, pil, lital za holkama. Scenarista z nej udelal cloveka co si pri uvazku 1,OO na vylejzarne s 4 detma udela prava...coz je asi nejvetsi "zprzneni" postavy. ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už začátek dílu hlásil, že se nás čeká nával emocí - Plíšek s Kozákem rybaří pod Žďákovským mostem a povídají si o práci, KOU-ZEL-NÉ. Situace a dění na 1. oddělení předčilo svou zajímavostí vlastní případ. Dokonce i já, tupoň, jsem si pachatele správně tipla někde v polovině. Tvrdil, že se setkali s těma bitkařema ještě jednou u autobazaru a ti vyhrožovali vypálením, a bitkaři potom tvrdili, že se potkali, ale úplně někde jinde a o autobazaru nic nevědí. Což mě zaujalo, že tenhle rozpor nikdo z vyšetřovatelů nezaznamenal. Chudák snoubenka, jak jí to pak došlo při čekání během časového a prostorového testu. /// Všechno se uzavřelo, e-krávu zpacifikoval Dušan, kterej ji tam nainstaloval. Boží mlýny domlely. Korejs dostál svému výrazu z prvního dílu. Chytrej, zlej a zákeřnej, mistr Hanuš ho vystřihnul skvěle. Hezký bylo, jak se záporáci vykousali vzájemně. Před Andělem klobouk dolů - čtyři děti a studium při práci, to není žádná legrace ani v seriálu. /// Na co se teď budu dívat? Po takovéhle jízdě všechno další vypadá jako blbina. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Poslední kapkou, proč Kozák (Ondřej Vetchý) odchází do civilu, je snaha jeho nadřízené Drábové (Lucie Štěpánková) sloučit 1. oddělení, oddělení vražd, s 2. oddělením, oddělením loupeží. Vracející se policejní ředitel Vrána (Igor Chmela) Kozáka ujistí, že ke sloučení nedojde. V realitě se po odchodu vedoucího 1. oddělení Josefa Mareše skutečně 1. a 2. oddělení pražské kriminální policie sloučilo, protože vražd je méně než v minulosti. (melica)
  • Prvního přísahajícího nového člena policejního sboru (v závěru tohoto dílu) ztvárnil Mgr. Radek Galaš, policista, historik, kurátor, publicista specializující se na historii českého četnictva a kriminalistiky a v době vysílání epizody také ředitel Muzea policie ČR. (a-ja)

Reklama

Reklama