Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (436)

Othello 

všechny recenze uživatele

Jakkoli film sem tam nabíral body za důkladnou studii mého stáří, dokázal se jich v závěru zbavit s lišáckou elegancí. Tyhle sázky na jistotu mě iritujou a ještě se kvůli nim nenávidim za to, jak projeví moji nízkost tím, že se zkrátka předvídatelně bavim jenom nad tim, jak je Bill Muray alkáčsky cool a sere celou ulici. Naštěstí je St. Vincent dost mizerně natočenej, má přímo příšernej střih (vypadá to, že byl na poslední chvíli transformován do PG-13) a závěr je přesně tak připosranej a nezábavnej, že by skutečný Vincent hodil po televizi botou. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Svým námětem si film o určité scény a finále vysloveně říká, ale kdo má rád mistra hereckého minima BIlla Murraye, určitě si přijde na svý. Bill má ve filmu mnoho zábavných chvilek, vůbec si myslím že po herecký stránce je film odehranej velmi kvalitně a pokud jde o děj, tak u mě převládali dva druhy pocitů smích a nenuda. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Sakra, svatořečením se prohnaly nějaké novelizace, minimálně od Anežky České :-O... No ale kde je napsáno, že svatými se mohou stát jen střízliví sluníčkoví lidičkové, že? Takhle - Bill Murray nezkazí žádnou zábavu, a to ani v případech, které zábavné být nemají, přemoudřelost jeho malého svěřence nepřekračovala únosnou mez a Naomi Watts už dlouho nebyla ve své roli tak fajn fajn fajnová. V podstatě jen další model z řady okoralých srdcí, do jejichž přízně není lehké se vloudit, pokud ta vaše nejsou ještě více potřebná... A díky tomu, že i přes kanonizaci zůstal sv. Vincent, až na malé úlitby zdravotnímu stavu, tím, kým vždycky byl, ukážu i já svou lepší tvář a protentokrát nebudu hrotit pachuť, kterou obyčejně zanechává dojetí proti mé vůli. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Pěkná ukázka toho, jak se dá výborný námět umořit v průměrném psaní a režii. A nespasí to ani taková veličina jakou je Bill Murray (který je jako vždy skvělý), ani nádherná Naomi Watts (s příšerným ruským přízvukem), ani miloučký Jaeden Lieberher. Za zhlédnutí nic nedáte, ale čas je příliš cenná komodita, abych vám svatého Vincenta s klidným srdcem doporučil. 60% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ten rozjezd je naprosto ultimátní. Bill Murray předvádí přčsně to, co od něj očekáváte a nejednou vaše očekávání i předčí, což je hrozně fajn. Já mám tyhle staréí nerudné ale své chlápky hrozně rád, tak nějak si představuji své stáří a doufám, že budu takovýhle free fucker. Naomi Watts s brutálně krátkou minisukní a kulervoucně sexy ruským přízvukem mě prostě srazila hákem k zemi. Tohle bych od ní nikdy nečekal a fakt trvalo, než jsem se ujistil, že je to opravdu ona. Melissa McCarthy konečně ukázala, že dokáže i normální role, a dobře. Hodně, hodně příjemný a lidský film. Hodně jsem se nasmál, trochu jsem si pobrečel (scény s Vincentovou manželkou mě prostě drtily). Jen ten konec byltakový trošku moc americký. Vždcky si u toho říkám, že když takhle okatě musí před diváky strkat skoro normální věci, se světem není asi něco v pořádku. Ne že bych byl přesvědčen, že je. Není. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Vincentovi (Bill Murray) předci jsou údajně Irové, jeho příjmení se však píše MacKenna, což je skotské příjemní. Irové by totiž nenapsali "Mac" ale "Mc". (hansel97)

Reklama

Reklama