Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Trailer 1

BMW12

Pár filmů s podobným příběhem zaměřujícím se na emoce diváků už bylo natočeno a tak jsem čekal, že mě to moc nechytne. To jsem se však mýlil, opět mě to dostalo. Sice jednu chvíli si říkáte, že je to takový průměrný poklidný filmeček, ale jakmile se to začne více a více věnovat tomu klukovi a Vincentovi (Bill Murray), tak vás to pohltí a se zaujetím koukáte až do konce. Nejsilnější zážitek je proslov Olivera, kdy Vincenta prohlásí za světce. Z mého komentářu jste asi pochopili, že se jedná spíše o drama než komedii a tohle hodně prospělo Melisse McCarthy. Ona dokáže být v dramatu fajn herečka, je to úplně jiná bytost než když hraje v komediích namachrovanou, ječící krávu. ()

DEXTER099

Tak čekal jsem víc a to skoro po všech stránkách,že mě film více dojme,víc nabídne ujetého humoru,víc do hloubky půjdou postavy včetně Billa Murrayho.Přesto všechno,ale film není špatný a Bill Murray si roli zjevně užívá a vůbec není znát ,že hraje ,ale spíš jakoby to byl opravdu on.Vše vylepšuje závěr filmu ,který přeci jen trochu emocí přinese.Jinak nechápu moc nominaci (teď už nevím na jakou cenu) za vedlejší roli Naomi Watts akor když se píše,že odvedla dobrý výkon v Birdmanovi tím neříkám,že je zde špatná,ale určitě bych to netipl na nějakou nominaci.Ještě bych doplnil,že je osvěžení role Melissa McCarthy,která po nějaké době co jsem jí tedy v něčem viděl tak má normální roli.Za mě je celkové hodnocení filmu na 60 % a tři hvězdy. ()

hansel97

Herecký koncert pro Billa a kupodivu jeden z nejlepších výkonů Melissy McCarthy, jaký jsem viděl (vedle Bridesmaids.) Nesmírně si cením toho, že někdo ji do svého filmu nenacpal, jen aby se ztrapňovala před kamerou a opakovala hloupé vtipy jako např. v Z cizího krev neteče a tak dál. Ona je velmi dobrá herečka, ale bohužel si vybírá/jsou jí nabízeny role, kde nemá skoro co předvést. To samé bohužel nemůžu říct o své oblíbené Naomi Watts, jejíž výkon tu působí jako parodie, tedy neuvěřitelně trapně. To je ale asi jediná výtka a za skvělé finále a přiměřené vtipy i emoce nemůžu jít pod čtyři hvězdičky. :) ()

Segrestor

Miluj Billa Murraye a na ostatní ser. On tě provede celým filmem, on tě chytne za pazouru a řekne: "Teď se směj, voe, pozor, teď to bude trochu na city, teď budeme velebit americkou vlajku a teď bude zas prdel..." Víc od filmu netřeba čekat, ale těžko si představit, že by někdo odešel zklamaný. Moc pěkný rodinný pokoukání. ()

eraserhead666

Ten rozjezd je naprosto ultimátní. Bill Murray předvádí přčsně to, co od něj očekáváte a nejednou vaše očekávání i předčí, což je hrozně fajn. Já mám tyhle staréí nerudné ale své chlápky hrozně rád, tak nějak si představuji své stáří a doufám, že budu takovýhle free fucker. Naomi Watts s brutálně krátkou minisukní a kulervoucně sexy ruským přízvukem mě prostě srazila hákem k zemi. Tohle bych od ní nikdy nečekal a fakt trvalo, než jsem se ujistil, že je to opravdu ona. Melissa McCarthy konečně ukázala, že dokáže i normální role, a dobře. Hodně, hodně příjemný a lidský film. Hodně jsem se nasmál, trochu jsem si pobrečel (scény s Vincentovou manželkou mě prostě drtily). Jen ten konec byltakový trošku moc americký. Vždcky si u toho říkám, že když takhle okatě musí před diváky strkat skoro normální věci, se světem není asi něco v pořádku. Ne že bych byl přesvědčen, že je. Není. ()

• Vincentovi (Bill Murray) předci jsou údajně Irové, jeho příjmení se však píše MacKenna, což je skotské příjemní. Irové by totiž nenapsali "Mac" ale "Mc". (hansel97)