Reklama

Reklama

Jakmile jste online, tak vás mají. Hackeři, kterým stačí pár kliknutí k tomu, aby vám zničili život. Ještě horší jsou ti s ambicemi. Ti, kteří mají v plánu ochromit celý svět. Zatím neznámý počítačový machr si s námi rozhodl hrát a zdá se, že neexistuje nikdo, kdo by ho zastavil. Protože zoufalí lidé rádi dělají zoufalé věci, vytáhnou tajné služby z vězení hackera Hathawaye (Chris Hemsworth), který v něm kroutí patnáct let za podobné aktivity. Přestože se nechal chytit, je to absolutní špička v oboru, teď navíc se speciální motivací. Nabídka, kterou dostal, je lákavá. Když vystopuje hackera, který právě zlikvidoval jaderný reaktor v nejmenované elektrárně, bude volný. Hathaway se okamžitě pustí do pronásledování, brzy však zjistí, že proti němu stojí člověk se skutečně mimořádnými schopnostmi a že by pro jeho budoucnost bylo určitě lepší, kdyby zůstal sedět za mřížemi. Jeho soupeř mezitím chystá další úder. Kde? Kdekoliv. (Cinemart)

(více)

Videa (43)

Trailer 1

Recenze (444)

Radko 

všechny recenze uživatele

Zadanie potešiť vykladačov a analyzátorov filmu banálnou story a pritom ponechať naimplantované všetky mocenské klišé o spravodlivo spravovanej spoločnosti, ktorú netreba systémovo meniť sa režisérovi Michaelovi Mannovi podarilo na výbornú. Veď sa len pozrite čo sa obhajuje: USA je ochotná - v záujme odvrátenia závažných zločinov, rodiacich sa v mysliach od vlády odtrhnutých mamonárskych a psychopatických hackerov - spolupracovať aj s ideologicky odlišnou Čínou. Ba čo viac - v prospech záchrany čínskej jadrovej elektrárne neváha z väzenia vypustiť počítačového zlodeja, odsúdeného na mnohoročný trest. Policajné zložky ako aj nadšenci z prinútenia obetavo bojujú proti zlu, rodiacemu sa kdesi v marxistických hnutiach Kolumbie a Nikaraguy. Posedieť si v americkom lapáku nie je najhoršia skúsenosť: z počítačového fachmana urobí zdravotne a telocvične perfektne vybavená USA basa za pár rokov kung-fu Terminátora. A teraz trochu kladov. Abstraktne pôsobiace vizuálne jazdy vírusov potrubiami a káblami sietí v podobe rútiacich sa svetielkujúcich iskričiek boli fascinujúce. Celkom fajn bol nejednoznačný záver. A teraz opäť kritika: chémia medzi ústrednou mileneckou dvojicou bola nulová. No a príbeh (po odhliadnutí od ideologických podrazov)? Taký jednoduchší dobrodružný film, kde celý čas čakám, kedy to už príde: pointa alebo aspoň jej popretie, nabúranie, prelom: a ono nič. Bum, Jeb, Rách: hotovo, vyřízeno. Ideme, letíme. 56% ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Děláte si prdel?! Blackhat je parádní, drsná, odtažitá (s divákem se moc nesere) a příběhově zajímavá krimi (co na tom, že motivace záporáka mohla bejt víc procítěná a logická), kterých dneska vzniká asi tolik, jako kvalitních hororů. Přijde mi, že už se bez laserů, Marvelu a Bayhamu nedokážete obejít a když vznikne něco jako Blackhat, házíte to do odpadu jenom tak z reflexu. Když je film sofistikovanej? Špatně! Když je jednoduchej? Šaptně! A co když je přesně mezi? Špatně! Nevim co jste všichni čekali a co pořád čekáte, ale někdy není špatný se trochu zamyslet. V rámci Mannovi tvorby je to sice - ANO - průměr, ale v rámci americký krimi produkce je Hacker vysoko v nadprůměru. Jediná věc, která člověka může nasrat, je, že Mann použil hudbu složenou pro úplně jinej film (Elysium), což - ačkoliv do filmu padne - kazí celkovej dojem (to ale neni důvod srážet nějak rapidně hvězdy). ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $7,889,395Tržby Celosvetovo $19,110,027Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ čo sa stalo? Michael Mann bez skutočného zápalu, doslova len povrchne ponúka nejaký zlepenec, kde nič poriadne nefunguje, herci nestrhnú a dokonca ani tie prestrelky nemajú tie správne grády v čom sa dalo u Manna vždy delikátne zamaškrtiť pri rachote zbraní /40%/ ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Som z toho síce sklamaný ale za prúser by som to nepovažoval.Problém Hackera je jeho scenár a hlavne pekelne nudný rozjazd, ktroý držia nad vodou akurát sympatickí herci a chémia medzi nimi. Ten film asi 40 minút cúva aby nakoniec zastal, prehodil rýchlosť (a možno až príliš pozde) chytil to správne tempo a vzápätí predvedie v rýchlom slede 2 z najpôsobivejších scén tohto roku. A aj potom sa to síce najlepšie Mannove filmy nechytá ale už som mal aspoň pocit, že aj napriek blbému scenáru pozerám dobrý film, ktorý občas necháva spomenúť, že je vlastne od režisérskeho majstra. Za posledných 23 rokov som (s výnimkou Aliho)3* filmu Michaela Manna nedal a dúfam, že už viackrát nebudem musieť, pretože tieto sklamania aj napriek svojej kvalite bolia. 7/10 ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Morgan David Foehl, Michael Mann | Hudba: Harry-Gregson Williams | Distribúcia: Univeral Pictures | Štúdio: Legendary Pictures, Forward Pass | Rozpočet: 80 miliónov $ | Tržby: - $ | Ocenenia: - || Viete čo je najlepšie po lyžovaní, ktoré trvá už siedmy deň? To, keď si dáte dole lyžiarske topánky. Podobne som čakal, kedy už môžem z kinosálu odísť. Zostal som do konca len kôli úcte k Mannovi, a pretože som čakal, že sa na konci objaví pointa, ktorá celú tú scenáristickú krč uvolní. Nestalo sa. Problém sklamania tkví pravdepodobne v tom, že od hackerského tématu čaká divák rýchlosť a nápad. A práve tieto dve atribúty Blackhat vôbec nemá. Už film "Swordfish" zpred 15 rokov sršel počítačovou invenciou a skutočným kybertempom. Mannov štýl tomuto žánru vôbec nepasoval a takú scenáristickú krč na finále som už naozaj dávno nevidel. Veľmi som sa tešil na Hemswortha, ale k čomu výborný herci, keď príbeh nemá hutný obsah, a nejaký ten presah už vôbec. Jediná zapamätaniuhodná scéna za 130 minút? 35% | Atlas Praha, 13.1.2015 | ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Námět filmu byl inspirován případem Stuxnet. Stuxnet je počítačový červ objevený v červnu 2010 běloruskou firmou VirusBlokAda. Stuxnet využívá běžný program prodávaný firmou Siemens. Je vůbec prvním odhaleným červem zacíleným na průmyslové řídicí prvky. Může zničit plynová potrubí, úpravny vody, vyřadit z provozu jadernou elektrárnu či způsobit explozi továrních kotlů. Existuje domněnka, že Stuxnet cíleně vyvinul Izraelem a zpravodajské služby USA proti íránskému jadernému programu. Americký novinář David Sanger ve své knize "Čelit a skrývat: tajné války Obamy a úžasné použití americké síly" uvádí, že Stuxnet byl součástí anti-íránské operace "Olympijské hry" americké vlády. (Aelita)
  • Film sa natáčal v indonézskej Jakarte, Hongkongu, Los Angeles či malajzískych mestách Kuala Lumpur a Klang. (Hudakfilms)

Související novinky

Michael Mann dotočil svůj srdcový projekt

Michael Mann dotočil svůj srdcový projekt

23.10.2022

Biografie Enza Ferrariho je dotočená. Režisér Michael Mann (Nelítostný souboj, Miami Vice), jenž projekt považuje za svůj srdcový a strávil na něm řadu let, oslavil poslední klapku v Itálii tento… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Reklama

Reklama