Reklama

Reklama

The Invitation

Trailer 1

Muž pronásledován svou vlastní minulostí dostane pozvání k večeři od své bývalé manželky a jejího nového manžela do domu, kterému kdysi říkal domov. Brzy však shledává, že jeho hostitelé a další stolovníci mají nečisté postranní úmysly. Večer začíná vyplňovat stoupající paranoia a hrůza. Nikdo si však nemůže být jist, co je opravdu skutečné a co nikoli... (FAITH.BABE)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (259)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to bylo zajímavě tajemný a člověk nevěděl, co má od toho očekávat. Bohužel postupem času to nabralo takový zvláštní vývoj, který mě nijak zvlášť neohromil, takže musím hodnotit průměrně. Konec trochu přepísknutý, finále mělo ohromit, ale výsledný dojem nebyl nikterak valný. Očekával jsem od toho víc, potenciál to mělo slušný. 60% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Skupinka bývalých přátel, neodpustím si poznámku o jejich korektní rasové vyváženosti, se po letech od čehosi tragického sejde na párty a velmi pozvolna se počnou dít podivuhodné věci. Horory v pomalém tempu mi obvykle vůbec nevadí, ba naopak. Invitation však scénář příliš nenadělil, konverzačka opravdu vypadá jinak, místo vypointovaných rozhovorů se dočkáme jen spousty kradmých pohledů, které na vás řvou, tady není něco v pořádku. Hostitelé na sebe velmi záhy prozradí, že jsou sektářská mešuge, hlavní hrdina trpí zamyšlením, kamera jej při něm ráda nachytává a divák pak s napětím sleduje jeho výraz. SPOILER: Stejný. Pořád. Magoři se zřetelně jako magoři chovají čím dál víc, ale vidíte to jen vy a ten trpící myslitel, který má, po několika hysterických a nikým nepochopených výstupech, pravdu. Pak se odbyde rychlá vybíjená a přeživší odkráčejí k závěru, jenž vám napoví, že by Kusama patrně chtěla hodně peněz na dvojku. A že už nebude jen levná a průměrná. Budu ji držet palec, tady to nevyšlo. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama se zde rozvádí asi na 75 minutách, aby z toho v závěru mohla být slušná řezničina. Film musím pochválit nejvíc za to, jak otevřeně kritizuje a odsuzuje rozmach nových náboženských hnutí a sekt v USA. U nás naštěstí takových magorů zatím moc není, ale Američani jsou v tomhle fakt extratřída, od Mormonů až po Scientology v čele Tomeme Cruisem. Je zajímavé, jak snadno lze někoho zblbnout a vnutit mu nejrůznější šílené názory na svět, na existenci a na život po smrti. Neměli bychom zapomínat na Darwina, protože na jeho straně je pravda... 80% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Do filmu The Invitation jsem šel aniž bych o něm věděl něco víc. Ze začátku mě snímek celkem vtáhl do děje, ale můj zájem začal opadat když dva hostitelé přišli s tím, že se bude pouštět video. Navíc mi postavy moc nepřirostli k srdci. Přišli mi nezajímavý a nudný stejně jako většina dialogů. Teda až na Logan(a) Marshall-Green(a). Ten se své role zhostil nejlíp jak mohl. Nepřišlo mi ani, že by se nějak stupňovalo napětí ani paranoia. Posledních 20 minut se to snaží dohonit, ale ani to mi ke spokojenosti nestačilo. Ikdyž uznávám, že poslední záběr stojí za to. Stejně víc jak 2 hvězdy nemůžu dát. Nesdílím totiž nadšení většiny mých hororových kolegů. Film mi přišel ve všech směrech odfláklej. Myslím si, že se z něho dalo vytěžit daleko víc. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Takřka dokonalý a zatraceně stylově natočený psychothriller, který v divákovi mistrně vyvolává nepříjemný pocit nejistoty, podobně jako si hraje s myslí hlavní postavy - Willa, který je společně se svou novou chotí pozván na slavnostní večeři ke své bývalé manželce a jejímu novému manželovi. Setkání se účastní i další staří přátelé, přičemž v ovzduší už od prvních minut smrdí něco divného. Takhle výtečně stupňovanou paranoiu jsem neviděl ani nepamatuju. Většinu stopáže není vůbec jasné, jestli jsou blázni hostitelé, host, anebo zda jde jen o nešťastné nedorozumění z obou stran. Všechny tyto scénáře jsou reálné, všechny by mohly skončit v souladu s žánrovou škatulkou. A Karyn Kusama to drží v rukách tak pevně, že divák opravdu může jen radostně tápat. Finále ostré jako břitva a poslední záběr pak třešinkou na dortu. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Scény odohrávajúce sa na dvore boli vo filme jediné natáčané za skutočnej tmy. Ilúziu večernej atmosféry vnútri domu produkcia vytvorila tak, že okolo domu postavili obrovský stan. (3buna)
  • Film vznikl bez pomoci jakéhokoliv většího studia, tudíž měli tvůrci naprostou tvůrčí svobodu. (NiWi)

Reklama

Reklama