Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná studentka výtvarné školy Angelika (Audrey Tautou) miluje k zbláznění sympatického kardiologa Loika. Jeho šťastné manželství a očekávání prvního dítěte nebere jako vážnou překážku. On ji přece miluje stejně jako ona jeho. Romantické představy o jejich lásce se však mění v nejhorší noční můru, která přerůstá v psychickou úchylku. Stačí náhodné setkání a nevinně darovaná růže a z Angeliky se stává posedlá žena, která manipuluje svými blízkými a lékaře a jeho rodinu začíná terorizovat. Filmem Má mě rád, nemá mě rád debutovala scenáristka a režisérka Laetitia Colombaniová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (167)

efko 

všechny recenze uživatele

Tento film ma príjemne prekvapil. Spočiatku vyzerá ako tuctová romantická snímka s koncom typu "žili až kým nepomreli", ktorá sa však veľmi skoro zmení na výborný thriller. Chvíľu mi síce trvalo, kým som si zvykol na Audrey v pre ňu dosť nezvyčajnej úlohe, ale... je výborná. Film je podľa mňa jeden z tých lepších, čo ponúka súčasná európska kinematografia. ()

Cruchot 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo na nějaké tuctové romantické drama po francouzsku, ale poté se film začal vyvíjet způsobem, který mě velmi překvapil a potěšil. Příběh viděný z pohledu zprvu nevýrazného doktora dostal najednou šťávu a třebaže byla spousta věcí poněkud předvídatelných, já jsem se bavil. Film je natočený rozhodně velmi zajímavě a vcelku i netradičně a Audrey Tautou v hlavní roli je prostě úžasná. Špatně svou rolu neodehrál ani Samuel Le Bihan, ostatní jsou víceméně do počtu. Celkově lze jedině doporučit. ()

Reklama

Smerfetka88 

všechny recenze uživatele

Příjemná změna vidět Tautou takhle, když poslední, co jsem s ní viděla, byla ta pošahaná Amélie. Rozhodovala jsem se mezi třemi a čtyřmi hvězdami a rozhodly u mě dvě věci. První z nich byl zvrat v polovině filmu, kdy jsme mohli vidět příběh trochu z jiného úhlu. Tou druhou věcí pak byl otevřený konec a krásný výtvor z těch aspirinů, nebo co to bylo. Souhlasím s tvrzením, že kdyby to nehrála roztomilá okatá Audrey, byla by temnější stránka filmu o něco působivější. Ale i tak dobrý psychothriller. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Nejdřív to vypadá jako kdyby se zamilovaná studentka nechtěla smířit s tím, že pro jednoho kardiologa nebyla velkou láskou, ale pouhou milenkou, aby nakonec vyšlo najevo, že nebyla ani tou milenkou, ale namísto toho psychicky narušenou ženou. Ha a kosa uhodila na kámen. Nemůžu si pomoci, ale k jemnému obličeji Audrey Tautou, kterou mám navíc navždy zafixovanou jako Amélii, mi takováhle role příliš nesedí. ()

venus 

všechny recenze uživatele

Audrey Tautou mám docela ráda, takže *** jen kvůli ní... jinak mi přisla naprosto absurdní scéna, jak ji záchranka nese otrávenou na nosítkách, aniž by zkusili, jestli žije... takže ji nesou vlastně mrtvou, najednou přiběhne její idol, zakřičí, že je doktor a zachrání ji... ha ha ha! Musím ale říct, že konec byl hezký, vtipný, zbytek filmu nic moc. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama