Reklama

Reklama

Lego: Batman

  • USA LEGO Batman: The Movie - DC Superheroes Unite (více)
Trailer

Obsahy(1)

Oslava na počest gothamského Muže roku Bruce Waynea se v mžiku změní v chaos, když na scénu vtrhne Joker bok po boku s partou ničemů, jako jsou Riddler, Catwoman či Two-Face. Temný rytíř se dává do díla, aby se vypořádal s nezvanými hosty, jenže jeden z přítomných zločinců mu uniká – Lex Luthor. A spolu s ním také dekonstruktor, tajná zbraň, která by v Gothamu dokázala navždy změnit rovnováhu sil! Zdá se, že ani s pomocí Robina nebude Batman na zločineckou bandu Lexe Luthora a Jokera stačit. Ale od čeho tu jsou Superhrdinové? Přidejte se k tažení proti zlu a vrhněte se spolu se Supermanem, Wonder Woman, držitelem prstenu Green Lanternem a Ligou spravedlivých do akce. Můžete tak zachránit nevinné, osvobodit Gotham a ještě si užít zábavu! Díky prvnímu filmu LEGO®: Batman objevíte zbrusu nové napínavé scény, které ve videohře dosud nebyly k vidění. A kdo ví, možná se trochu pobaví i Batman! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

Cartmof 

všechny recenze uživatele

Pokud se ve světě Lega pohybujete aspoň chvíli, tak určitě víte, že má na svém kontě i nějaké animované filmy. Mezi známější patří např. Lego Příběh 1 a 2 a nebo novější Lego Batman z roku 2017. Něž si však v kinech roku 2013 odbyl premiéru první první Lego Příběh, v roce před, tudíž 2012, vyšla jedna z Lego her. Byl tím právě Lego Batman 2: DC Superheroes. Byla to první lego hra, která obsahovala dabing a postavy klasicky nemumlaly. Tvůrcům asi přišlo dobré vzít veškeré cutscény a sestříhat je do krátkého filmu kolem hodiny. U jiných her by to byl absolutní propadák, ale tady to překvapivě funguje. Jasně, nejde o nějaký skvělý počin, jako je třeba Lego Příběh, ale na to, že jsou to jen cutscény s pár dalšíma scénama, vytvořenýma pouze pro film je to až překvapivě dobrý. Příběh pojednává o Lexi Luthorovy, který prohrává volby a proto se spojí s Jokerem v naději, že použije jeho plyn, aby ovlivnil voliče. Batman s Robinem se ho snaží zastavit. Zní to jako absolutně plochý a nudný příběh, který je pro hry pro děti už zvykem odfláknutý. To je ale úplná lež. Příběh je místy až geniální a je zajímavý, jak si s ním v roce 2012 vyhrály. Stále jsem tu ale nezmínil nejlepší aspekt filmu, a tím je humor. Sakra, humor je tu maximálně geniální a hlášky se mi i po dokoukání zaryly do hlavy. Ať už jednoduché hlášky klasických Batmanových záporáků, kteří se jen mihnou, až po Robina, který je tak hloupý, až by někdy přechytračil i samotného Batmana. Humor si také využívá samotný fakt, že jsou postavy ze stavebnice. Scény, kdy se Batman převleče tím, že si prostě sundá vlasy vás pobaví a když Luthorova hlavní zbraň funguje na bázi toho, že rozebere vše černé (Americká policie bude asi hlavním zákazníkem Lex Corpu) je z prve taky k zasmání. Finálně bych řekl, že pokud nejste fanoušci Lego her, nebo aspoň stavebnice (a není vám 5), tak si film asi moc neužijete. Pokud máte k Legu aspoň nějaký vztah např. z dětství, řekl bych, že za zhlédnutí to stojí. ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele

"Jdeme za Lexem Luthorem. A kdo jste ? Co vy nás nepoznáváte, já jsem Superman a tohle je Batman. Aha a příjmení ? I jeho recepční je zlá ! My nemáme příjmení, jako Madona .." Jenom kousek hlášek které se objevují v celém filmu. Je to vtipné, je to svižné a je to z kostiček. Je to LEGO Batman. TOP ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo uletené a parodujúce, ale aj poctivé. Skvelý mix Burtona, Nolana i Schumachera, ktorý dokonalo funguje. A ani to vlastne nie je sólo Batmanovka - úlohu tu zohráva (okrem Robina) aj Superman a Liga spravodlivých. Zápletka príjemne jednoduchá, akcia pompézna, kopa vedľajších postavičiek potešujúca. Hlášky a vtipy častokrát neskutočne odrovnávajúce. Keby neexistovali SUPERMAN: DOOMSDAY a BATMAN VS. RED HOOD, išlo by o najlepší DC animák... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Animák Lego Movie ma presvedčil o tom, že Lego animácia môže fungovať aj na filmovom plátne. Pre fanúšikov Batmana, DC komiksu a lego určite povinná jazda. Poteší nie len animácia, postavy a akcia, ale aj humor a soundtrack(ktorý sa mimochodom nahrával v Bratislave). Zbesilá akčná jazda od začiatku dokonca, ktorá letí do cieľa rýchlejšie ako Superman. Škoda, bral by som aj viac, takto je to len príjemná hodinka strávená s nahlaškovanými hrdinami DC komiksu. 80% - 4* ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

"I ta jeho recepcni je zla." Vpodstate myslim prvni dlouhometrazni LEGO animak od DC, predchazejici i znamemu "LEGO pribehu" (2014). Nektere sceny prejima rovnou ze stejnojmenne videohry a osobne jsem nechapal, jak mohli z cutscen udelat souvisly pribeh, ale je to zrejme nejak doplneno a celek je plnohodnotnym snimkem. A i kdyz s odrenyma usima, davam tomu nakonec 4*. Sice rozjezd byl trochu rozpacity a par hlasek vyznelo minimalne v ceskem dabingu pubertalne hloupe, ale postupne se to jaksi vytribilo a druha pulka uz byla vpodstate bezchybna. Navic tu bylo minimalne jedno hezke dejove prekvapko a zlepsovaly se i vsechny gagy ohledne Batmana, parodujici at jeho povahu a samotarskost, nebo nektere zname vizualy z Burtonovych filmu (ale s Timem nema reziser krome jmena nic spolecneho:) Dokonce se dejem prolinaji i typicke hud. motivy - Elfmanuv pro Batmana a Williamsuv pro Supermana. Konec byl navic skvelym predstavenim Justice League, cehoz autori chytre vyuzili a i kdyz uz je toho na muj vkus prilis, LEGO serie s JL ma uz ted 4 dily a mozna pribudou dalsi. I kdyz je to primarne urceno pro detske divaky (narozdil od drsnych DC animaku napr. J. Olivy), nektere momenty jsou i pro dospelaka opravdu perfektni...napr. scena na recepci Lex Corpu nebo cekani na autobus :) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Film je založen na videohře "Lego Batman 2: DC Superheroes". Většina scén se pak inspirovala přímo hrou. (TwoFace)
  • O hudbu k filmu sa zaslúžil aj Bratislavský symfonický orchester. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama