Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je příběhem mladého a neúspěšného herce Aidana Blooma, kterému je pětatřicet, stará se o malého syna a dceru v pubertě a stále vlastně neví, co od života chce. A tak svou každodenní nudnou existenci začne trošku oživovat s pomocí vlastní představivosti plné vesmírných rytířů a podobných představ. Život mu ale uštědří další ránu. Peníze na soukromou školu nejsou, ve státní není místo, a tak musí Aidan začít učit svoje děti doma sám. (007.)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (91)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nesympatická postava neúspěšného herce řeší rodinné problémy, které způsobilo to, že se o rodinu vůbec nestará. V roli neschopného bratra mu sekunduje nejodpudivější americký herec za poslední dekádu - Josh Gad. Dojde i na zpomalované záběry a nakonec - aniž by měli tři oříšky nebo aspoň kmotřičku vílu - se vše jako mávnutím kouzelného proutku v dobré obrátí. Zlo je potrestáno, rodina zachráněna a hezky si pobrečí při vyjádření dlouho skrývaných citů. Nesympatický bratr si zapíše zásah na conu, když svým kostýmem okouzlí pohlednou fanynku sci-fi. Jo, tak o tom si můžou tlustí fanové z přívěsu nechat leda tak zdát - to by totiž bylo možné právě jen ve sci-fi. ____ Nezajímavá otravnost. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BŮH CHCE, ABYSTE SE STARAL O RODINU, PANE BLOOME. BŮH VĚŘÍ V TO, ŽE VAŠE RODINA SI ZASLOUŽÍ JAK MLÉKO, TAK I MED…" /// Dle obsahu jsem čekal… prostě něco jinýho. Máme tady umírajícího tátu, který dva syny měl. Jeden je herec a ten druhej nemakačenko se chystá na Comic Con (někoho vohoblovat – třeba). Bohužel herec rodinu (a parchanty) má. Ale nemá peníze (protože nemá práci – kurva jak to do sebe zapadá…). A tak nechá děcka doma a né že by se dřeli algebru – spíš jen tak vstřebávaj píčoviny. Trochu vtipný, víc drama, pár narážek kolem židovství, ale hlavně o rodiči(čích?), dětech, usmíření… překvapivě víc nuda než aby mě to chytlo u pumpy. Ty lidi mě neberou, nevidím smysl v projížďce Aston Martinem (krom toho, že se chtěl Zach Braff projet), nechápu proč… prostě nuda. Možná kdybych byl v nějaký sektě. Nebo Žid… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Umírám a dva syny (nemakačenka) mám. 2.) Na kolegyni mluvím skrz svůj penis. (no ještě abys tak mluvil skrz nějakej cizí!) 3.) Thx za titule ,,VitoThePostman“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší z vydarených snímkov, ktoré mal pod režisérsko-hereckým patronátom Z. Braff i s jeho osobitým štýlom. Podobne ako v Precitnutí v Garden State (2004) aj tu ma dostala hlavne príjemne melancholická atmosféra snímku, kde sa smutné veci viezli spolu s tými radostnejšími, presne ako v reálnom živote. Odhliadnuc od pár slabších miest ide teda o veľmi dobre namixovanú rodinnú drámu spolu s inteligentným humorom, a ktorá je navyše skrášlená aj sympatickými hereckými výkonmi. Veľká spokojnosť. 75/100 ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Před deseti lety pro mě bylo Garden state jako zjevení, od té doby Braffa sleduju a těším se na jeho další film. Zach Braff bohužel není Cameron Crowe nebo Richard Linklater, kteří mají velký cit pro náladu okamžiku. Braff je inteligentní a má velký talent, Wish I was here je příjemný film (pro mě ale bohužel takovým tím vlezlým způsobem). 50% ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Zach Braff představuje podobný typ tvůrce jako Josh Radnor. Oba v době nedávno minulé oslavili čtyřicítku, oba se etablovali jako herci v úspěšných komediálních seriálech – Radnor v letech 2005-2014 točil sitcom How I Met Your Mother, Braff v letech 2001-2010 Scrubs, oba se během této doby nebo po ní snažili prorazit na poli filmu nízkorozpočtovými autorskými projekty, oba prozatím dvěma filmy, kde zastávali roli scénáristy, režiséra i hlavního protagonisty – Radnor v roce 2010 a 2012 a Graff v v roce 2004 a 2014. Filmy mají společný prvek hledání – smyslu života (hrdinové často řeší existenciální problémy), místa ve společnosti i třeba financí na samotnou realizaci projektu, což je příznačné především pro komentovaný snímek. V Braffově novince Wish I Was Here je ale od výše uvedeného cítit posun – stále je ve středu příběhu průměrný tápající jedinec řešící každodenní problémy, nicméně má rodinu, dosáhl středního věku a existenciální problémy se tak trochu změnily v existenční. Neměnný nadále zůstává Braffův jedinečný cit zachytit sílu okamžiku a jemně balancovat mezi komediální a dramatickou polohou (vtipů sice není mnoho, ale když přijdou, tak stojí za to, např. rabín na Segwayi). Lepší 4*. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení filmu probíhalo v Los Angeles a trvalo 25 dnů. (007.)

Reklama

Reklama