Reklama

Reklama

Gappa

  • Japonsko Daikjódžu Gappa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vědecká expedice objeví na jednom z tropických ostrovů v jižním Pacifiku ještěra, kterého místní domorodci uctívají jako božstvo. Zemětřesení jednoho dne odkryje sluj a v ní ještěří mláďata. Domorodci varují vetřelce, aby je nechali tam, kde jsou. Ti však nedbají rad a odvážejí je do zoo v Japonsku. Rozzuřená matka mláďat se vydá hledat své potomky a ničí při tom vše, co jí stojí v cestě... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

seeker23 

všechny recenze uživatele

No Honda to není; je to málo absurdní, místy dost nudné; ale co to vyzdvihuje, je fakt, že Gappy mají při startu z pevné země fakt ultimátní odpich! Takže za 3. SAYONARA NIPPON, SAYONARA GAPPA!! P.S. Napsat, že před Godzillou byla Gappa je od distributora vrchol ignorantství, myslím, že rozdíl 13 let je dost propastný. ()

bolf!k 

všechny recenze uživatele

vim ze na svoji dobu to melo skvely triky ale v nasi hi tech pritomnosti je to strasnej shit :) obcas se zasmejete pri pohledu na ty maniky prevleceny za ptakoryby ale po chvili se vam to ohraje, vykony hercu sou mozna este ftipnejsi a celej film hazou do kytek, snad nejlepsi moment filmu je veta kterou v zaveru pronese japonske devce "vzdam se sve prace biolozky, vratim se do rodneho mesta, provdam se za obycejneho urednika a budu prat pradlo" viva la socialismus :D ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála katastrofických filmov, prístupný deťom, bez následkov na ich psychiku. Príšery totiž nevzbudzujú hrôzu, ale skôr súcit a pobavenie. Dôležitá je v tomto smere aj eko stránka filmu, upozorňujúca na to, že človek by sa nemal správať k iným živočíšnym druhom ako ich pán, ale len ako ich rovnocenný druh. Naivné dialógy a isté akčné prestoje deti zvládnu, kým si budú lámať hlavy nad tým, čo za divné oči to svetielkovali na začiatku z mora. Naivné triky (ten s tankami mi pripomenul partizánsky film Vlčie diery) kultového filmu. Vôbec nie je tak hrozný, ako tu kolegovia píšu. Je detsky imaginatívny. Fakt je, že veľa z tých, čo videli film ako deti, stratili schopnosť naivného očarenia a prižmúrenia oči nad nedostatkami. Alebo skôr, nahradili ju (často zradnou) racionalizáciou všetkého. I umeleckého diela. Akým film je, bez ohľadu na jeho kvalitu. Nuž a Gappa je nadpriemerne kvalitná. Síce len kúšťok nad priemer, ale je. Samozrejme, s prihliadnutím k dabingu a záverečnému antifeminist posolstvu, kedy si fotografka z novín na základe skúseností s Gappou famíliou uvedomí, že jej miesto nie je v práci, ale výlučne pri sporáku a plienkach. ()

janek85 

všechny recenze uživatele

Další z řad japonských sci-fi filmů. Já, jak jsem již řekl v komentáři Godzilla-Útok z neznáma, že po mé stránce nemám japonskou kinematografii vůbec probádanou. Je to druhý japonský film, jež jsem viděl a musím říct, že se jim poved, ale musím uznat, že Godzilla-Útok z neznáma byla o * lepší. Proč? V Godzille bylo více světelných, vizuálních... efektů a celkově to bylo takové světlé. U Gappy ubylo o něco málo efektů, i když Gappa byla natočena později, mohli udělat kvalitnější efekty a film byl strašně tmavý, ale stvůru, myslím jako Gappu udělali vynikajícně. Jak to vezmu od začátku, tak ten byl místy nudnější, žádná akce, sřed se rozjížděl a nastoupil strhující, plno efektový a šíleně dojemný konec. Na konci jsem se dokonce i rozbrečel, tak silně na mě zapůsobil. Hudby bylo málo, ale byla na pravých místech ( konec ) . Taky mě nadchly herecké výkony. A byl jsem nadšen z dabingu, byl jsem vyjukaný, že je to Česky. Japonská kinematografie se mi začíná líbit a i tento film se mi líbil. Je to na hranici 79% ()

sigf07 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat, že jsem na mladší sestru Godzilly od počátku pohlížel jako na filmovou kuriozitu. Efekty musely být zastaralé již v době vzniku, herci jsou místy až příliš prkenní a logika skřípe na hranici snesitelnosti. Přesto z filmu sálá jisté nadšení a snaha posunout filmovou kulturu dál a nebýt zjevného nedostatku finančních prostředků. Nebo právě naopak a možná by pak film jen stěží dosáhl kultové pověsti. Gappa je v mnoha ohledech tak špatná až je dobrá. A mimochodem je zjevné, že se tvůrci druhého Jurského parku nechali inspirovat právě tímto filmem. ()

Zajímavosti (2)

  • Několik převážně destrukčních scén z Gappy bylo použito v epizodě "Meltdown" (Roztavení) kultovního britského seriálu Červený Trpaslík. (Shaqualyck)

Reklama

Reklama