Reklama

Reklama

Gappa

  • Japonsko Daikjódžu Gappa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vědecká expedice objeví na jednom z tropických ostrovů v jižním Pacifiku ještěra, kterého místní domorodci uctívají jako božstvo. Zemětřesení jednoho dne odkryje sluj a v ní ještěří mláďata. Domorodci varují vetřelce, aby je nechali tam, kde jsou. Ti však nedbají rad a odvážejí je do zoo v Japonsku. Rozzuřená matka mláďat se vydá hledat své potomky a ničí při tom vše, co jí stojí v cestě... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

janek85 

všechny recenze uživatele

Další z řad japonských sci-fi filmů. Já, jak jsem již řekl v komentáři Godzilla-Útok z neznáma, že po mé stránce nemám japonskou kinematografii vůbec probádanou. Je to druhý japonský film, jež jsem viděl a musím říct, že se jim poved, ale musím uznat, že Godzilla-Útok z neznáma byla o * lepší. Proč? V Godzille bylo více světelných, vizuálních... efektů a celkově to bylo takové světlé. U Gappy ubylo o něco málo efektů, i když Gappa byla natočena později, mohli udělat kvalitnější efekty a film byl strašně tmavý, ale stvůru, myslím jako Gappu udělali vynikajícně. Jak to vezmu od začátku, tak ten byl místy nudnější, žádná akce, sřed se rozjížděl a nastoupil strhující, plno efektový a šíleně dojemný konec. Na konci jsem se dokonce i rozbrečel, tak silně na mě zapůsobil. Hudby bylo málo, ale byla na pravých místech ( konec ) . Taky mě nadchly herecké výkony. A byl jsem nadšen z dabingu, byl jsem vyjukaný, že je to Česky. Japonská kinematografie se mi začíná líbit a i tento film se mi líbil. Je to na hranici 79% ()

sigf07 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat, že jsem na mladší sestru Godzilly od počátku pohlížel jako na filmovou kuriozitu. Efekty musely být zastaralé již v době vzniku, herci jsou místy až příliš prkenní a logika skřípe na hranici snesitelnosti. Přesto z filmu sálá jisté nadšení a snaha posunout filmovou kulturu dál a nebýt zjevného nedostatku finančních prostředků. Nebo právě naopak a možná by pak film jen stěží dosáhl kultové pověsti. Gappa je v mnoha ohledech tak špatná až je dobrá. A mimochodem je zjevné, že se tvůrci druhého Jurského parku nechali inspirovat právě tímto filmem. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na úvod poviem len - GAPPA nieje GOJIRA ( pre neznalých GODZILLA :) ). Nebyť mojej obľúbenosti japonských kaiju spektáklov, išlo by o kvalitný odpad. Nuda, infantilnosť príbehu a trikov a to nespomínam ani herecké osadenstvo. No, ak máte radi monster movies východnej civilizácie, budete okúzlení. Ostatný prepnite na iný film. ()

willis 

všechny recenze uživatele

Kdykoli se v Japonsku začne někdo oblékat do gumového obleku (ať už je to domina nebo Dominátor), japonci vyhlašují mobilizaci a modelářům začíná po čele stékat studený pot . Dneska vypadá až směšně, že film který šel po dvaceti letech od natočení v našich kinech, získal u nás ve své době status "kultovní", ale je to tak. 50% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Gappa" je starý, japonský monster horror. Ja som si ku týmto ázijským snímkom o obrovských monštrách nikdy nevypestoval vzťah. Filmové triky sú primitívne a herecké výkony šikmookých ochotníkov ešte primitívnejšie. Pamätám si, že asi ako desať ročný chalan som náramne túžil si to pozrieť. No namiesto "Gappy" ma zobral otec do kina na "Winnetoua". "Gappu" som videl až teraz a musím sa otcovi poďakovať, že v mladosti nedeformoval môj vyvýjajúci sa filmový vkus takýmto ázijským brakom. ** ()

Zajímavosti (2)

  • Několik převážně destrukčních scén z Gappy bylo použito v epizodě "Meltdown" (Roztavení) kultovního britského seriálu Červený Trpaslík. (Shaqualyck)

Reklama

Reklama