Reklama

Reklama

Gappa

  • Japonsko Daikjódžu Gappa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vědecká expedice objeví na jednom z tropických ostrovů v jižním Pacifiku ještěra, kterého místní domorodci uctívají jako božstvo. Zemětřesení jednoho dne odkryje sluj a v ní ještěří mláďata. Domorodci varují vetřelce, aby je nechali tam, kde jsou. Ti však nedbají rad a odvážejí je do zoo v Japonsku. Rozzuřená matka mláďat se vydá hledat své potomky a ničí při tom vše, co jí stojí v cestě... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Dvojté béčko jak od Eda Wooda, upachtěná srajda pro blabužnické fantasmagoriky... :-) Neuvěřitelné dialogy typu "...jste japonští lidé? Přesně tak, jsme Japonci. Jak jste to poznali?..." či "...jezero pod sopkou(!) - a vážně se nám to jen nezdá? Je to pravda!..." vkusně doplňují genrové obrázky a infantilní triky, vypadající jako z dob počátků cinematografu... "...prehistorická kostra - samé kosti..." dí žaponský vědec a člověk by učurával smíchy - kdyby to nebylo celé tak strašně stupidní a nudné. Navíc v českém naprosto směšném dabingu pro kulturní masochisty, neboť >levný< distributor se ani nenamáhal k japonskému originálu dát titulky (za což by zasloužil napráskat). To vše s otřesnou kvalitou ořízlého zlého obrazu - zabaleno v edici >Zlatý fond světového filmu< (!) od KMa. Patafyzické. Ač jako dítě též jsem viděl několikráte, nehodlám podléhat nějakým sentimentálním náladám. Jedna hvězdička snad jen za tu vzpomínku. Koupeno v Levných knihách slevněno na 39,00 Kček! To se vyplatí...:-) Fakt - za víc to nestojí... ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí pár originálních děl godzillí série musím uznat, že v akčních scénách (párek ožralých Japonců v oblečcích okřídleného "čehosi" dupe po kartónových krabicích) Gappa hodně ztrácí na kouzlu a často nudí. O to zábavnější je překvapivě ta vata okolo, v níž Godzilla naopak selhávala. Hlavně závěr v duchu rodinného filmu s anti-feministickým poselstvím patří k těm nejsurreálnějším zážitkům, se kterými jsem měl tu možnost se setkat. Ovšem pozor! Narazil jsem i na tvrzení, že Gappa je ve skutečnosti míněna jako satira. A nepochybně brilantní, neboť tenhle odzbrojující názor je satirou už sám o sobě. ()

Reklama

Wally 

všechny recenze uživatele

Nostalgie....první film na který jsem šel jako malý prcek s tátou poprvé do kina...prostě taková moje první pánská jízda, protože po filmu jsme šli ještě do 'baru' na sodovku...takovou tu komunistickou klasiku - svítivě žlutou :-) Po letech jsem se opět koukl a neměl jsem to dělat...nostalgie je jedna věc, ale že to je strašně příšerné je jasná věc. I K. Zeman mnohem dříve to zvládl mnohem lépe. Jednu hvězdu beru zpět a i 2 jsou víc než dost. ()

Dan9K odpad!

všechny recenze uživatele

Gappa, aneb rádoby velkofilm z šedesátých let po japonsku. Jistě, je to kravina až na půdu. Chápu, že někdo může mít z toho, jak je tenhle snímek blbý, pomyslné orgasmy, ale Gappa nenabízí nic ani na intelektuální ani na zábavové rovině, hudba je velice mizivá a nevýrazná, herci strašní a spíše mi připomněli kvalitu na pomezí domácího videa a soukromého divadla pana Burnse. Jasně že to může být kult, či dokonce průkopník žánru, ale popravdě žánru, který je mi protivnější než latinskoamerická telenovela se slasher hororem a teenagereskou komedií dohromady. Závěr nasadil filmu korunku i s jablkem. Byl tak srdcebolný, že jsem si raději dával každých pět vteřin pauzu, abych to rozdýchal. Já ale mám rád béčka, ne že ne, ale gappí rodiče s malým gappátkem (kteří snad měly připomínat griffiny), byli buď nudní nebo....chtěl jsem říct směšní, ale ono to k smíchu opravdu nebylo... ()

seeker23 

všechny recenze uživatele

No Honda to není; je to málo absurdní, místy dost nudné; ale co to vyzdvihuje, je fakt, že Gappy mají při startu z pevné země fakt ultimátní odpich! Takže za 3. SAYONARA NIPPON, SAYONARA GAPPA!! P.S. Napsat, že před Godzillou byla Gappa je od distributora vrchol ignorantství, myslím, že rozdíl 13 let je dost propastný. ()

Zajímavosti (2)

  • Několik převážně destrukčních scén z Gappy bylo použito v epizodě "Meltdown" (Roztavení) kultovního britského seriálu Červený Trpaslík. (Shaqualyck)

Reklama

Reklama