Reklama

Reklama

Šéfkuchař Carl Casper se po neshodách s majitelem luxusní restaurace rozhodne opustit své dobře placené místo a pořídit si pojízdné bistro. Konečně nebude jeho kreativitě nikdo stát v cestě a bude mít více času na syna... Carl Casper pracuje v luxusní restauraci v L. A. jako šéfkuchař. Když dostává šanci předvést své kuchařské umění prestižnímu food bloggerovi Ramseymu Michelovi, chce připravit něco speciálního. Jeho šéf Riva ale trvá na tom, aby připravil staré a léty prověřené menu. Carl menu připraví se skřípěním zubů a očekává kladnou recenzi od Michela. Tomu ale Carlovo jídlo nechutná a na svém blogu publikuje špatnou recenzi, která se ke Carlově smůle stává virální. Na to konto si Carl s pomocí svého syna zakládá účet na Twitteru, přes který si s Michelem vyměňuje poměrně ostré zprávy. Situace vrcholí v momentě, kdy Carl pozve Michela zpět do restaurace, aby mu uvařil speciální degustační menu. Rivovi se to ale nelíbí, a Carla vyhodí. Carlovi rupnou nervy a ještě než restauraci definitivně opustí, předvede před Michelem a ostatními hosty hysterickou scénu. Carlův výstup několik hostů restaurace natočilo a nahrálo na internet, takže má problém sehnat novou práci. Deprimovaný a bez peněz přijímá pozvání své bývalé ženy Inez, aby s ní a s jejich synem jel do Miami jako Percyho chůva. Inez posílá Carla za svým druhým bývalým mužem, který mu sežene pojízdný stánek. Společně s Percym se dávají do práce a uvádějí stánek do použitelného stavu. Do Miami navíc přijíždí Martin, Carlův přítel a bývalý kolega, který mu chce pomoct s rozjezdem nového podniku. Když je stánek připraven, je na čase vyrazit na zpáteční cestu do Kalifornie. Percy chce zůstat s otcem, a tak Carl, Martin a Percy vyrážejí na cestu napříč Spojenými státy... (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (601)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Někdy je potřeba takovýhle film, který neřeší světové krize, ve kterém nejde o nic velkého jako světový mír, revoluce či o to, kdo koho podvedl a jak se mu vtipně pomstít. Někdy je holt potřeba natočit "jednoduchý" film o "jednoduchých" věcech. A pokud jste Jon Favreau, tak máte šanci, že vaši kamarádi, kteří jinak berou mnohdy více jak 8místné sumy za to, aby byli ve filmu, vám kývnou, že to pro vás udělají skoro zadarmo. Chef je skvělý, pohodový a hlavně dost přesný film o tom, jaké to je být kuchařem v restauraci, jaké to je mít vášeň pro vaší práci a jak skvělá může být jen taková maličkost, že vám někdo pochválí jídlo, které jste pro ně uvařil. Myslím, že i na samotném filmu jde vidět, že tohle nebylo natočeno, aby to vydělalo peníze, protože pořád to je nezávislý film, byť s obsazením letního blockbusteru první velikosti, ale jen z radosti pro řemeslo, ať už točení, či vaření. Alespoň já bych si přál, aby to byla pravda. 100 %. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $31,424,003Tržby Celosvetovo $45,967,935Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ taká pohodička, našťastie neprestrelená ako býva zvykom za posledné roky u amerických komédii,... aj keď len maškrtný priemer /60%/ ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vidieť partičku z najlepšej súčasnej komiksovej produkcie ako sa napchávajú skvelo vyzerajúcim jedlom za zvuku latino hudby, je neodolateľné. Celý čas som jedol všetko čo bolo po ruke, len aby som sa vyrovnal pochúťkam na plátne a nepriblížil som sa im ani zďaleka. Pritom skvelé jedlo zbožňujem a neviem sa ho nabažiť. Vidno, že Favreau nie je fušer a jeho Kovboji a Votrelci boli skrátka blbosťou nad ktorou mali dozor debilný producenti. Ale toto jeho sofistikované dielko je úžasný spôsob ako zobrať klišé príbeh a svojou osobitosťou ho hodiť do pohody. A verte mi. Ten film je mega pohodový. Začínam sa tešiť na Knihu Džungle. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Během projekce jsme v noci vymetli: talíř mozarelly s maďarskou mletou paprikou exclusive, olivami a rajčetem ozdobeným bazalkou, slaninovou pizzu s feferonkami a cibulí, misku kešu oříšků, jedno balení slaninových TUC a někde v sedmdesáté minutě to chlap nedal a hodil na gril dvě flákoty de luxe hovězího, které se marinovalo na dnešní zahradní žranici. Spráskali jsme to bez chleba a vyžahli k tomu metaxu s počtem hvězd, jako na nebi. Opravdu moc pěkné! Ale kdo viděl film, zajisté chápe. Před promítáním tedy doporučuji plnou lednici potravin, kdy slanina platí za základ, nebo číslo na kvalitní restauraci, která disponuje rozvážením, ale urychleným. A pokud jste na tom jako já a měli jste možnost jíst vynikající kubánské sendviče z pojízdného stánku třeba na Key Westu nebo v Miami na Ocean Drive, bez alkoholu to nostalgické vzpomínání chuťových pohárků nezaženete. :))) Vyjma výše uvedených komplikací, které si žádají pečlivou přípravu, se jedná o parádní filmový počin. Sedl nám skvěle! Tak skvěle, že se ani výčitky nad velkou žranicí a nějakým tím kilem navrch, nedostavují. Zůstává jen příjemná vzpomínka na suprovní májovou noc. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Komu nešmakuje kopa dobrého jedla, pohodoví ľudia a rozvášnené chuťové poháriky na filmovom plátne. Tento film je jedna veľká pohoda, natočená nekomplikovane, priamočiaro a s chuťou. Neokúkané tváre, kde ani americké klišé nevadí a príjemne pôsobí. Jedinou nevýhodou filmu je, že po filme zostanete hladní aj keby ste nechceli:) ()

Galerie (114)

Zajímavosti (11)

  • Hlavní natáčení začalo v srpnu 2013 v Miami v restauraci Versailles a hotelu Fontainebleau. Film byl také natáčen v New Orleans, Los Angeles a Austinu. (KOOHA)
  • S filmármi spolupracoval a taktiež si vo filme zahral malé cameo známy šéfkuchár kórejského pôvodu, menom Roy Choi. (MikaelSVK)
  • 25. 4. 2013 vydal časopis Variety informaci o tom, že Jon Favreau napíše, zrežíruje a sám si zahraje ve filmu Chef. 12. 6. 2013 bylo potom zveřejněno, že filmová společnost Open Road Films získala práva na distribuci filmu v USA, zatímco Aldamisa Entertainment bude financovat a produkovat. Produkce filmu začala v červenci 2013 v Los Angeles. (KOOHA)

Reklama

Reklama