Reklama

Reklama

Kouzlo měsíčního svitu

  • USA Magic in the Moonlight (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Děj této romantické komedie se odehrává v jižní Francii v roce 1920. Nádherné vily na pobřeží Côte d'Azur, jazz kluby a módní místa pro bohaté jsou kulisou tohoto filmu. Stanley (Colin Firth) - alias Wei Ling Soo - je britský kouzelník a mistr iluzionista, který je povolán do Francie na žádost aristokratické rodiny, aby odhalil možný podvod. Sophie (Emma Stone), jako možné falešné spirituální medium, je objektem jeho zkoumání. Je pravděpodobné, že táto tajemná a krásna žena využívá přízeň bohaté rodiny. Nicméně komplikace nastanou, když se náš "detektiv" do ní bezhlavě zamiluje. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (345)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Přímo magicky vlídný film s ukrutně vtipným Colinem Firthem, nádhernou atmosférou jižní Francie i dvacátých let minulého století a s poselstvím, že "k životu potřebujeme iluze", které sice Woody Allen použil už ve Stínech a mlze (a jinde), ale to mi ani v nejmenším nevadí. Že jsem pointu prohlédl dříve, než ji prozradil film? No to je toho. Kouzlo měsíčního svitu není vrchol Allenovy filmografie ani žádný přelomový titul. Je to ovšem roztomilá komedie natočená přesně v duchu "pamětnických" filmů, která buď neurazí, nebo rovnou nadchne. Zklamat ale snad ani nemůže. "Začínal jako hadí muž. Zajímavá volba, když chce někdo vypadnout z reality." ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Woody Allen umí napsat lepší komedie, vtipů tu moc nebylo, osobně jsem myslela, že jich teda bude víc, ale i tak jsem se u některých scén/hlášek, pobavila. Hlavní role byli vybrané dobře (především pak Emma Stone), i když věková hranice mezi hlavními hrdiny se mi zdála až příliš velká. Každopádně se jedná o příjemný film. Neurazí ale ani nenadchne. 3* ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Obsadit Firtha do role křížence Darcyho a prof. Higginse byla samozřejmě sázka na jistotu. Ostatní herci jsou vybraní řekl bych s láskou, Stone mě potěšila, vypadala mile a hrála přesně to co měla, radost pohledět. Vůbec, celý film je hrozně moc o radosti, kterou můžeme sami sobě do života vpustit, když přestaneme trvat na nudné logice (geometrické, jak by nevhodně řekla Sophie a byla okamžitě opravena). Takže přes vady spočívající v drobné klišovitosti a možná až nevhodně dlouhé expozici, za tuto radost, která se na mne přenesla... potlesk. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Videl som osud, bol to taký klasický bezdomovec s čučom, sediaci niekde v parku. A videl som aj nádej, bola to tá storočná lavička, na ktorej sedel. A Počul som aj spievať anjela, lenže tú zbierku básní som mal iba požičanú. A čítal som aj o Houdiniho kúzlach, ten Ragtime nepochybne pôsobil čarovne. A zažil som aj lásku, to už skôr sa človek spamätá zo stretnutia s Chuckom Norrisom. Na predmetný konflikt vedy a viery môžem teda mať aj sto úlomkov názorov, no sám si ho neviem ani len predstaviť zhrnutý s takou gráciou, ako to dokázal Woody Allen vďaka jeho asi o 50 rokov väčšiemu nadhľadu, prehľadu a nevyčerpateľnému zmyslu pre humor. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé... Po I Origins tento týždeň u mňa už druhý film, ktorý stavia do konfrontácie vedu so spirituálnym svetom. Vynikajúce kostými a ešte lepšie dialógy! Woody Allan sa mi pomaličky dostáva pod kožu...Ale dobre, že v tom nehral, lebo na stopercent by svojimi blbými kecmi a trápnymi vtipmi poslal celý film do hoven! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo na jihu Francie. (Terva)

Související novinky

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama