Reklama

Reklama

Projekt minulost

  • USA Project Almanac (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když brilantní student (Jonny Weston - Rezistence) se svými kamarády objeví plán stroje, který je může poslat zpátky časem, možnosti se zdají být neomezené. Přepisují historii, aby vyhráli v loterii, váleli u zkoušek a pořádali mejdany jako nikdy předtím. Změnou minulosti však ohrozí budoucnost našeho světa. Mohou napravit škody, které napáchali, než bude příliš pozdě? (Magic Box)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (255)

misterz 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie, samotný snímok čo sa obsahového konceptu cestovania časom týka, má asi najbližšie k Osudovému dotyku, aj keď po formálnej stránke sa tieto dva snímky dajú len ťažko zrovnávať. Project Almanac je totiž natočený štýlom FF, čo až na pár výnimiek, moc nemusím. Na druhú stranu si film po celý čas udržiava pomerne vysoké tempo so sympatickými hereckými výkonmi a príjemné mystérium okolo časových skokov s následnými zmenami realít. Niečo v tomto smere vyšlo výborne, niečo sa podarilo menej (hlavne záver mi tu akosi nesadol), ale celkový dojem je pozitívny. 65/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že první polovinu filmu jsem se příšerně nudil. Myslím, že celé to vyrábění, testování, objevování a já nevím co ještě mohlo proběhnout rychleji. Větší prostor pak mohly dostat postavy. Respektive jejich nabytí věcí, zážitků a dalšího, aby až se to celé pokazí, museli všichni litovat , že o to vše mohou přijít a divák s nimi. Když jsem se tedy prokousal možná 2/3 filmu konečně to začalo mít spád a posledních snad 20 minut to celé, alespoň u mě zachránilo. Zběsilé napravování škod bylo působivé. Škoda jen, že finální pointa nebyla tak nějak víc "kulervoucí". Nakonec tu 4tou dám i když jen tak tak. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Tříhvězdičkový film. Není to špatné, byť nijak inovativní, ale má to hlavu a patu a nějaký ten příběh a celé to někam graduje. Bohužel je to ale jakési... "tohle už jsem někde asi tak tisíckrát viděl", což by ještě nebylo tak strašní, jako je strašná ona cool akční "amatérská" kamera (ono se tomu nějak říká, ale vždycky ten pojem "kreténské kamery" zapomenu), která to všechno o stupeň sráží. Ne, nedělá film zajímavým, ale nekoukatelným, takže mě ani nebavilo se na to koukat a nějak vstřebávat hlouběji děj. Zajímavý, byť trochu lacině nedotažený záměr, zabitý kamerou, produkovaný Bayem. Chtěl jsem ještě napsat plus, že jde o poměrně dobře zpracovaný nízkorozpočtový film, kde se většina peněz narvala do těch pár levitujících efektů, ale neudělám to. Ono to totiž, jak tak koukám, stále přiznaných 12 mega (!!!), což naprosto a zcela neodpovídá kvalitám tohoto dobrého studentského projektu, o kterém ale nelze mluvit jako o skutečném filmu do kin, čekal jsem v tom utopených tak max. 5 mega. 12 mega? Kde? To za to postavili to celé město? Dvě hvězdy jen tak tak. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Project Almanac není nejinteligentnějším filmem, ale je to dobrá podívaná, která dobře pobaví. Zápletka není, tak originální jak se na první pohled zdá a zobrazování přes kameru se už okoukalo a z mého pohledu je to nezáživné a ubíjejí. Na druhou stranu, když s tím režisér umí pracovat, tak to není úplně, tak špatná volba. Dean Israelite není neschopný režisér a daří se mu prodat příběh a postavy, a to co jsem viděl mě skoro celou dobu bavilo. Problémem celého filmu je to, že začne být dost nelogický, a na to jak jsou hlavní hrdinové chytrý, tak vůbec nemyslí na časové paradoxy. Druhým problém pro mě bylo naprosto nefungují finále, ze kterého se dalo vytěžit mnohem více. Dokud se staví, blbne nebo něco vymýšlí, tak je to v pohodě a je to zábavný, jakmile se hlavní hrdina začne chovat jako hlupák, tak se film začíná pomalu bortit. Na režijní debut je to hodně moc slušná práce a krom několika zádrhelů s tím filmem nemám vůbec žádný problém. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Parta studentů objeví možnost vrátit se v čase a náležitě si to užívají (kdo by si to taky neužil a nevyužil) jenže všude jsou dvě strany mince. Bylo to pěkně natočené i herci dobrý, jen škoda té blondýny co pořád stála za kamerou a neměla víc prostoru. Taky bych chtěl mít možnost vrátit čas a udělat pár věcí jinak, jenže kdo ví co bych tím způsobil. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (7)

  • Pôvodný dátum americkej premiéry bol stanovený na júl 2014, ale kvôli silnej konkurencii ju presunuli na 30. január 2015. (Hudakfilms)
  • V scéne, v ktorej tínedžeri sledujú na notebooku haváriu lietadla, ide o skutočné zábery lietadla B-52, ktoré havarovalo v roku 1994 a pri ktorej zahynula štvorica dôstojníkov Air Force. (beso74)
  • Herci mali na to, aby sa naučili svoje repliky, len 5 dní. (beso74)

Související novinky

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Reklama

Reklama