Reklama

Reklama

Producent Guillermo del Toro a režisér Jorge R. Gutierrez uvádí strhující animovanou komedii s jedinečným vizuálním stylem. Mladík jménem Manolo, rozpolcený mezi očekáváním rodiny a touhou vlastního srdce, se vydává na velkolepé putování, aby se znovu setkal se svou skutečnou láskou a bránil svou rodnou vesnici. Tohle není obyčejná pohádka. Kniha života je nádherné a fantastické dobrodružství plné kouzel, hudby a legrace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (164)

peetrejr 

všechny recenze uživatele

Film som pozeral s niekým pre koho je to určené. A jemu sa to nepáčilo, no lenže mne práve naopak. Detské animáky sú celkom nedocenené (napr. Rango). Preto tomuto filmu/animáku pre deti dávam pomerne vysoké hodnotenie na animák. Prečo? Film je krásne naanimovaný a tak isto má aj zaujímavé postavy. Takže všetci vyzerajú ako drevené bábky alebo také niečo. Je to fakt krása. Najviac sa mi asi páči hlavný záporák, ktorý je tak ako nejaký železný mexický pirátokovboj. Koniec ako vždy happyend ale aj tak pekná rozprávka. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pekne príbehovo prepacovaný animáčik, plný romantiky, pesničiek a typických mexicko-španielskych kultúrnych prvkov. Tiež sa tu divák dozvie, že zomrieť ešte nemusí nutne znamenať koniec a že láska a odvaha je vždy viac ako sila a nesmrteľnosť. Len škoda tej pre oko nezvyčajnej animácie, dosť dlho trvalo, kým som si na ňu aspoň trochu zvykol, ale aj tak to nebolo celkom ono. Nie som fanúšikom takýchto skladačkovo-hranatých drevených tvarov. 70/100 ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Z výrazné výtvarné stylizace jsem se v úvodních momentech bezmála zhrozil, naštěstí vyprávěná mexická legenda (při níž počítačová grafika zdařile simulovala vyřezávané marionety) už vypadala o dost lépe a svět mrtvých nabídl i přenádherné a oku lahodící scenérie. Samotný romanticko-dobrodružný pohádkový příběh pak kromě pofiderní originality, přezpívaných písniček, mnoha kulturních svérázností / podivností přinesl bohužel i nemálo standardizované hlušiny. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Aha, takže Pixar bere nenápadné projekty (Kniha života a Brain Divided) a mění je na své bezkonkurenční geniality. No, pánové, jen tak dál. Tenhle film byl fajn animák, který je optimální na jedno podívání. I nějaké to moudro se tam našlo, ale oproti Coco je to slaboučký odvárek po všech stránkách. 70% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem mám vyloženě subjektivní estetický problém. Ačkoli je Kniha života všeobecně oceňována za krásnou a kvalitní animaci (což je asi objektivně technicky pravda), pro mě to byl bolestný zážitek. Prostě nechutně přeplácaný bordel. Navíc nechápu, pro koho to bylo točené? Příběhově zajímavé to není, roztomilé a vtipné už vůbec ne. Když si představím, že na tohle vezme někdo děti do kina ... chudáci špunti musí po pár minutách znudeně usnout. Pravděpodobně to cílí na hispánskou minoritu v USA ... ale nevím ... mexický vibe má Kniha života opravdu velmi silný, ale to je tak jediné, co je v ní k nalezení. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Príbeh sa točí okolo Dia de Muertos, mexického sviatku na pamiatku zosnulých, ktorý sa oslavuje od 31. októbra do 2. novembra. (figliar)

Související novinky

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama