Reklama

Reklama

Producent Guillermo del Toro a režisér Jorge R. Gutierrez uvádí strhující animovanou komedii s jedinečným vizuálním stylem. Mladík jménem Manolo, rozpolcený mezi očekáváním rodiny a touhou vlastního srdce, se vydává na velkolepé putování, aby se znovu setkal se svou skutečnou láskou a bránil svou rodnou vesnici. Tohle není obyčejná pohádka. Kniha života je nádherné a fantastické dobrodružství plné kouzel, hudby a legrace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (164)

Fary 

všechny recenze uživatele

Mám z toho filmu pocit, jako když se poblije malé děcko. Je to roztomilý, ale nechutný. Část je fajn, z části by se člověk taky pozvracel. Český dabing je tomu spíš na škodu (aspoň co se přeložených písniček týká). Jinak zajímavý námět a především neotřepané prostředí, ale příběhově stokrát ohraná hovadina. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Dva chlapci, jedna dívka, mexický svátek mrtvých a dva sázející se vládci podsvětí. Znělo by to jako dobrý námět na pohádku. V tomto případě bohužel spíš jen znělo. Byť je animace filmu zajímavá a režisér kouzlí krásné obrazy, příběh pro děti jede v naprosto nepřekvapivých kolejích. Přidaná hodnota žádná. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem mám vyloženě subjektivní estetický problém. Ačkoli je Kniha života všeobecně oceňována za krásnou a kvalitní animaci (což je asi objektivně technicky pravda), pro mě to byl bolestný zážitek. Prostě nechutně přeplácaný bordel. Navíc nechápu, pro koho to bylo točené? Příběhově zajímavé to není, roztomilé a vtipné už vůbec ne. Když si představím, že na tohle vezme někdo děti do kina ... chudáci špunti musí po pár minutách znudeně usnout. Pravděpodobně to cílí na hispánskou minoritu v USA ... ale nevím ... mexický vibe má Kniha života opravdu velmi silný, ale to je tak jediné, co je v ní k nalezení. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se podíval na základě doporučení od jedné kamarádky, se kterou jsem měl pak kvalitní diskusi na téma Book of Life vs Coco - směr, kterým se ponese celý tento text. Čili - cokoliv bych tomuto filmu chtěl vytknout, musel bych vytknout i Coco. Zároveň to, že každý film si jde vlastní cestou, takže by bylo akorát na škodu srovnávat, když filmy v pohodě koexistují a "nelezou si do zelí". Připomíná mi to trochu ony dávné diskuse na téma Pixar vs Dreamworks. Příběhově a realističností vede Pixar ("cause dat Disney dough, also - experience"), ale co jsem teď zkoumal, tak art direction je minimálně na stejné úrovni - BoL má skoro všechny scény a postavy vyrenderované hezky komplexně. Zbývá tak jen fakt, že jsem se víc ztotožnil s Miguelem než Manolem a Joaquinem. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Výborně udělaná pohádka. Postavičky vyřezané ze dřeva, byly sice dost nepovedené ( hlavně ty křivé, baňaté, a zahnuté nosy ) ale nejde tomu upřít originalitu. Příběh samotný už tady sice byl několikrát, ale určitě ne tak hravě podaný. Celá říše mrtvých - jak vzpomínaných tak zapomenutých - byla udělaná bravúrně. Svíčkař byl sice opětovně prdlá postava, ale to už k těm dětským animákům prostě patří. --- .Docela to přípomínalo Mrtvou nevěstu od Burtona. Kdyby byly postavy více podobné lidem, dal bych hvězdu navíc. Takhle je to za 3 medaile. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Na konci filmu povie Sviečkár (Candle man), ktorého nahovoril Ice Cube, vetu: "Today was a good day," čo je aj názov jednej z jeho piesní. (megajalec)

Související novinky

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama