Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 3

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (829)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem se obával, že mě film nebude bavit stejně jako Faunuv Labyrint, protože z fantasy filmů už jsem trochu vyrostl a Burtonova tvorba už taky není co bývala viz Alice in Wonderland, ale nakonec jsem byl příjemně překvapen. Ze začátku nuda, ale pak když se Butterfield (skvělý herec co má budoucnost co se týká herectví btw) dostal do smyčky tak mě to vtáhlo a já si tu fantasmagorii užíval i když tam hrála Green, kterou moc nemusím. Chválím super námět a Samuel L. Jackson, který mě dost jako záporák bavil ,,a mentolky pro tebe". Hudba super, i když to nebyl Elfman, jak je u Burtona zvykem. Nejlepší část když ty skeletoni bojovali proti netvorům. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Má to všetko čo má mať správna burtonovka a možno aj niečo naviac. Akurát, že Burton už od Sweeneyho Todda nedokázal vdýchnuť život jedinej postave. Neviem jak to lepšie vyjadriť; proste film, čo mal nato byť kult, keby aspoň minimálne fungoval v emocionálnej rovine. Nie je to tam, nie je tam spätná väzba, nie je tam ani ten kúsok nostalgie za vecami ktoré ste nazažili (ako v závere Alenky), a ten pocit, s ktorým ma Timove filmy sprevádzali celé detstvo, ten už asi nezažijem nikdy. Pár dní po zhliadnutí už si vlastne detailnejšie vybavujem iba Jacksonovho záporáka. No, ale furt je to film Tima Burtona... 75% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro Burtona naprosto idealni latka, ale nemuzu si pomoct, nejak jsem ve filmu nemohl najit tu jeho typickou morbidnost a hravost. Ale krome tohohle vlastne nemam vyhrady. Krome ujetyho a zbytecne akcniho finale se film verne drzi predlohy. Uprimne divim se, ze se nedrzel i v zaveru, takhle si lehce zazdili pudu pro pripadny pokracovani. Kdyz divak precka lehce nudnej a ukecanej uvod, rozjede se fajn hororova pohadka, ktera je viditelne cilena na mladsi publikum, i kdyz obcas je tu nejaka scena pro otrlejsiho divaka (oci vedou). Dej sice neni buhvijak slozitej, ale svizne odsejpa, triky jsou fajn a herci prekvapive sympaticky v cele se super Evou Green a Terencem Stampem. Nekdy zhruba po hodine a pul jsem si uvedomil, ze se vlastne skvele bavim a ze uz utekla hodina a pul. Takze za me spokojenost, s chuti bych si dal dalsi dily. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tim Burton ma poslednú dobu moc nebavil, ale toto ma celkom zaujalo. Aj bez hudby Dannyho Elfmana. Celkom fajn príbeh, prvá polka zaujímavá, ta druhá rozprávkovo čarovná. Asa Butterfield skvelo zapadol a Tim Burton po dlhšom čase konečne natočil niečo zaujímavé, bavil som sa. Obľúbený soundtrack: Go to Her. 75% - 4* ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Možná, že knižní předloha je zajímavá a má své kouzlo... ale Burtonova adaptace nemá ani jedno z toho. Technicky je tenhle film v pořádku - lokace, herci, kostýmy, tohle všechno je krásné a povedené. Ale co z toho, když tenhle film je jedno velké nafouknuté nic. Absolutně mě nezajímalo, co se s hrdiny stane, jaké mají schopnosti a kdo koho má rád. Není to chyba herců, ale kapitána za kormidlem: Tima Burtona. Sirotčinec slečny Pelegrinové totiž postrádá živost, zápal, jiskru, zkrátka to, co máme na starším Burtonovi rádi. Tohle je jen další z jeho filmů, který postrádá srdce - zkrátka mi připadá, že Burtona už nebaví točit a strašně to fláká. A když je vypravěči (chápej režisérovi) jedno, co a jak vypráví, proč by to mělo zajímat nás? ()

Galerie (117)

Zajímavosti (33)

  • V areálu sirotčince stojí socha dinosaura vystříhaná z keře. Jde o odkaz na jeden z předchozích filmů Tima Burtona Střihoruký Edward (1990), v němž titulní hrdina ostříhá keř do tvaru dinosaura. (Lesnik)
  • Pohyb dvoch bábik, ktoré Enoch (Finlay MacMillan) oživí, bol dosiahnutý pomocou "stop motion" animace, ktorů Tim Burton často vo svojich filmoch využíva. (belinko)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama