Reklama

Reklama

Camp X-ray

(festivalový název)
  • USA Camp X-Ray (více)
Trailer

Obsahy(1)

Poté, co Cole utekla z dusivého maloměsta do armády, doufala v to, že bude odvelena do Iráku. Místo toho je ale poslána do Guantanama. Setkává se s nenávistí a násilím od muslimských mužů, nad kterými má dohled. Cole naváže zvláštní přátelství s Alim, který je ve věznici na osm let. (Ajjinka)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Docela odvaha si udělat film postavený především na jedné vězeňské místnosti a scénář na rozmluvě s jedním vězněm. Bylo to dost ospalé. Drama na které se asi časem zapomene. Když už nic, aspoň jsem se něco nového dozvěděl o vězeňských podmínkách Guantanama (ikdyž asi cenzurované). Výstižný komentář od sochoking, s kterým souhlasím. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Za obranu svobody!" Nechci být negativní, ale tady to nejde jinak. Já totiž nemám rád odpalující se Alibaby a už vůbec nemám rád, když se ve jménu svobody porušuje svoboda jiného. Guantánamo budiž skvělým případem, protože v něm nejsou vůbec žádní vězni, kteří by měli nějaká práva, ale pouze zadržení, kteří mohou být zadržováni nekonečně dlouho. A až nějaký světový paragraf dá zadržovaným nějaké to právo, tak budou přejmenováni třeba na uložené a bude vše při starém. Tady končí můj vztek a začíná vnímání pohádky o drsné dozorkyni a německém Alim, které sblížil jeden výkalový koktejl a Harry Potter. Mě to tedy moc nebavilo, ale tohle téma je potřebné občas provětrat, aby daňoví poplatníci viděli, že jejich peníze byly vynaloženy smysluplně. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZA OBRANU SVOBODY…" /// Doutnající ,,dvojčata“ a vojáci mířící do Afghánistánu v reportáži kanálu Al Jazeera. Stůl plnej mobilů a chlápek modlící se čelem ke qible. Tma. Pak světlo a cesta, na jejímž konci nečeká 72 huristek, ale pečlivá ostraha ve věznici Guantanámo. Camp X-Ray proto nejspíš přiláká pozornost těch, co spolíhaj na ,,eR“kovej rating přístupnosti. A ti budou zklamaní. Vobčas sice vidíme, kdo je tady pánem, ale příběh je hlavně o neobvyklým přátelství. Hodně se mluví a přitom se neřeší ideologie. Monotónní části střežení dotvářej pomalý tempo, a jsou asi tím nejzajímavějším. Rozhovory postupně ztrácej náboj, sbližování těch dvou mi taky moc do armádního kodexu nezapadá. Očekávám nějakou hlubokou myšlenku, a ta o zvířátkách zavřených v klecích mě nenaplňuje. Závěr je ovlivněnej událostma, který se hold v armádě stávaj. Tím chci říct, že nadšenej jásot sluníčkovejch multikulti pseudohumanistů není zcela oprávněnej. Není to úplný zklamání, K.Stewart se mi dokonce líbila. Ovšem to rozuzlení je takový holčičí. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Práce v pasťáku se mi zdá bejt vzrušující. 2.) Mám doma víc jak 10 mobilních telefonů. 3.) Thx za titule ,,tsusho“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Má to něco do sebe, ať už to v reálu vypadá tak jak je zde nastíněno nebo ne. Herecky solidní a tematicky neotřelé. Znovu to vidět nebudu chtít, ale shlédnutí vůbec nelituju a klidně bych i doporučil, ačkoliv může jít pro spoustu diváků o těžko stravitelnou látku. 60 % Oblíbená část- scéna probíhající během závěrečných titulků ()

VojinRyan 

všechny recenze uživatele

Pri čítaní popisu k filmu som si myslel, že to bude zaujímavejšie. Ale takúto nudu som nečakal. Sattler sa snažil o pochmúrnu drámu, ale to sa nedá dosiahnuť len 117 minútovým pochodom od jedných dverí k druhým. A popri tom sa snažiť zaujať kecami o Harrym Potterovi. Scenár mal asi tri riadky: 1. Hlavným hrdinom bude žena "outsider", ktorá bude ako "vojín" dosadený do nového prostredia pre ňu neznámeho. 2. Protipólom bude terorista s vyšším IQ ako ostatný, ktorý sa jej bude snažiť dostať do hlavy 3. A popri tom všetkom v bodoch 1. a 2. budeme chodiť okolo dverí. Očakával som viac rozvinutejšie dialógy a detailnejší rozbor danej témy. Žiaľ Sattler to nedokázal. A ja ako veľký fanúšik vojnových filmov, u ktorých jednak sledujem autenticitu a originálnosť + nápaditosť. Ale to mi odjakživa chýba u spracovaní modernej doby (roky 1990+). Stavať na dátume 11.9.2001, čo bol pre Ameriku čierny deň sa nedá donekonečna. Už to nie je zaujímavá téma. Tento film ma presvedčil o tom, že zas ostanem na dlhšiu dobu u pozeraní filmov z vojnovou tématikou výhradne u obdobia 2. sv. vojny. V tej dobe to boli hrdinovia a iná dráma. To čo sa snaží Sattler vykresliť sú len rá dobi relatívny vojaci, čo o vojne asi len počuli s kilometra. Tá druhá hviezdička je len zato, že som Stewart K. takmer nepoznal. 35% - 2*. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (12)

  • Ve skutečném Guantanamo Bay je prý Twilight sága velmi populární. (Zdroj: kristenstewart.blog.cz)

Reklama

Reklama