Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chceš bony, ňáký bony?" Ulice v centru Prahy patřily jim, vydělávali hodně peněz a divoce je utráceli. Co ale dělá partička někdejších veksláků dnes? Z vězení jsou už dlouho venku. Svět kšeftů s valutami a bony, nelegálně směňovanými poukázkami do obchodů s jinak nedostupným západním zbožím, je sice dávno pryč, ale způsobů, jak vydělat „rychlý prachy", je pořád dost. Stačí vědět, jak na to – podvody s dotacemi, úplatky, tunelování, krádeže. Stejně jako ve filmu Bony a klid z roku 1987 i tentokrát příběh začíná příjezdem naivního mladíka Martina (Jakub Prachař). Nemá práci, rodiče, holku, ani kamarády. Zato má dluhy a jdou po něm vymahači. Do Prahy se vypravil z Boleslavi sehnat peníze. Pak už stačí, aby potkal Bínyho (Roman Skamene), který už zase šlape chodník, nyní však pouze jako naháněč cizinců před restaurací na Staromáku. Osamělý Bíny vycítí v outsiderovi Martinovi možného parťáka pro nejistou budoucnost a zatáhne ho do svých kšeftíků... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (361)

Gavin87 odpad!

všechny recenze uživatele

Olmera by konečně měli zavřít...lhostejno, zda do kriminálu za trestný čin prznění české kinematografie, nebo do ústavu pro chorobomyslné... na trosku Skamene je žalostný pohled. I členové toho nejtragičtějšího amatérského divadelního spolku by dokázali své role zahrát lépe, než "herci" v tomto filmu. O kvalitě scénáře a úrovni režie snad ani netřeba hovořit. Jediné, co mě smiřuje, je fakt, že jsem neutratil za shlédnutí části tohoto filmu ani korunu. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Vít Olmer by asi udělal lépe, kdyby natočil dokumentární film o tom, kterak před lety natočil Bony a klid. Ostatně, jeho film v mnohém dokument připomínal, neboť nám v úvodních titulcích popsal, kdo to ten (s odstupem času téměř bojovník proti komunismu) vekslák byl a v průběhu pvní nudné poloviny filmu představil všechny bývalé představitele hlavních i vedlejších rolí. Zápletka je dost naivní a nový "bílý kůň" se často omezuje pouze na opakování mantry, kdeže jsou ty knihy, abychom náhodou nezapomněli, jak se vlastně do společnosti bývalých veksláků dostal. Teprve druhá část filmu má jakýs takýs děj, nicméně jsem byl rád, že alespoň stopáž filmu byla milosrdná a utrpení vcelku rychle skončilo. Škoda, že po druhém "Bohušovi" se ani tento filmový návrat nepovedl. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Prvni polovina filmu ma jakz takz nakroceno k celkem vtipne satire na podivna individua pohybujicich se v centru Prahy. Nevadi mi ani postupne odhalovani postav z prvniho dilu. Kdy vsak film ztrati jakoukoliv soudnost je, kdyz se Jenikova, Prachar, Kratochvilova a Potmesil domluvi na svem planu. Zaver uz je neskutecne trapny. Jak se dalo cekat, Olmerovi probuzeni teto legendy nevyslo. Velmi spatne herecke vykony, Skamene obcas pobavil, on ma nejvetsi podil na me skromne hvezdicce. ()

PinokKio odpad!

všechny recenze uživatele

Stejně jako bylo zbytečné natočit tuhle vzpomínku na to, jak bylo za komunistů vekslákům dobře a jen tak mimoděk dát vědět, že se ani v dnešní době vlastně nic nezměnilo, tak obdobně je zbytečné cokoliv psát o tomhle pokračování, protože bych jen ztrácel čas nějakým vymýšlením slov nad filmem, který mi ukradl hodinu a půl života .. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

To, že ČSFD je plné kritiků a rádoby znalců se ví už dlouho. To, že řada lidí nemá svůj vlastní názor a film odepíšou ještě dřív než ho viděli protože má nízké hodnocení se ví taky dlouho. Bohužel, takových ubožáků přibývá a přibývá. Já osobně kašlu na názory ostatních, raději si ho udělám sám. A to, že když má film nízké hodnocení a lidi to vidí, bud je to u nich automaticky sračka nebo hledají každou chybu aby mohli dát malé hodnocení. Film rozhodně není špatný, jak se říká. Prachař teda není herec, ten to podle mě táhnul dolů. Ale Skamene a Potměšil společně s Jeníkovou mají být na co hrdí. Podali nejlepší výkony za posledních několik let a hlavně Skamene by mohl být nominován na Českého lva. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Během bujarého večírku lze v pozadí slyšet skladbu „Tepláky“ od dnes již zaniklé české hudební skupiny Nightwork, jejíž spoluzakladatel byl mimo jiné i Jakub Prachař, který si v tomto filmu zahrál hlavní roli zlodějíčka Martina. (rublik05)

Reklama

Reklama