Feuer frei! je pátým singlem z třetího alba Rammstein jménem Mutter. Skladba se objevila ve filmu XXX z roku 2002 stejně jako celá kapela, která zde píseň prezentuje v jedné z dramatických scén. Klip mixuje záběry na Rammstein při tomto divokém koncertu s dalšími záběry ze zmíněného filmu. Ač se koncert dle filmové fikce odehrává na pražském Starém Městě, byl místem natáčení kostel sv. Václava v krušnohorské obci Výsluní. (J.Connor)
(více)Recenze (15)
Song o tom, co udělají s člověkem přísné fyzické tresty v podání velkých pyromanů. V kombinaci s vsuvkami z xXx, jelikož je tato píseň součást OST. Píseň o Lindemannovi... ()
Šlehající ohně patří k Rammsteinům stejně jako raketomet do rukou Vina Diesela. Ovšem kombinace žhavého klipu s filmovými záběry z poněkud směšného akčního filmu zase až tak povedená není. Prostě Bang Bang, je po Dieselovi, ale Rammstein žije dál. ()
Ten poměr záběrů z xXx a těch na R+ by mohl být vůči kapele příznivější, i tak je to však dobrý klip, kde nechybí jejich signifikantní šlehání ohně při závěrečném Feuer frei! 80% ()
Tohle mám rád.. asi hlavně skrz film xXx, díky kterému znám tento song. Někdy bych na takovou párty šel. :) ()
Dobrá písnička a klip k šíleně stupidnímu filmu, nicméně osobní vzpomínka na komparz pod pódiem s živými (playbackovými:) Rammstein ve zdevastovaném kostele na Výsluní (ten kostel ovšem nezlikvidovali Rammstein, nýbrž "moudrá" vláda KŠČ), jediné dva dny v životě s pravým pankáčským čírem na hlavě a na mejdan podivných postaviček ze všech koutů rockového podsvětí vysoko v Krušných horách. A na dva tisíce na ruku za dva dny týhle srandy. Jo jo, brigády na vejšce občas stály za to :) ()
- Klip byl natočen mj. v krušnohorské katedrále v kostele Sv. Václava ve Výsluní. (Frontie)