Reklama

Reklama

Australský farmář Joshua Connor má zvláštní talent pro hledání vody pod zemí ve vyprahlé krajině. Svůj instinkt bude muset využít v životním dobrodružství, aby se v cizí nepřátelské zemi dostal na místo nejděsivější bitvy první světové války a našel své tři syny. Cesta ho z australského kontinentu vede do Konstantinopole (dnešního Istanbulu), na rozhraní Evropy a Asie, doprostřed chaosu hroutícího se impéria Osmanské říše. Connor se musí zorientovat v neznámém prostředí plném exotiky. S nečekanou pomocí pak začíná soukromé válečné tažení, neméně velkolepé než to, které zde nedávno skončilo. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (194)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pre mňa sklamanie. Russel Crowe je síce stále ten sympaťák a dobrák ako ho poznáme, ale prišlo mi to dosť nezáživne podané (možno to bolo aj prostredím môjho druhého najobľúbenejšieho boha Alaha). V celom filme mi bolo vlastne jedno čo sa tam deje a kto zomiera. Okrem Russella a sympatickej Olgy ma tam nikto nebavil. S akcii divák nič nemá a hľadanie synov, ktorému sa film venuje celý čas ma moc nebral a emócie na mňa tiež nefungovali, aj keď hudba bola celkom dobrá a dodatkový klavír majstra Einaudiho a hlas Lisy Gerard bol fajn. 60% - 3* ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Toz to by ma zaujimalo, preco sa herec ako Crowe, ktory mal potencial hravat drsnych chlapikov, policajtov a kdeakych mlaticiek upise do srackoidnych patetickych filmovych vod ako od Rosakundy Pičler. O kolko by bolo lepsie, keby prisiel nasraty fotrik, ktory nema co stratit medzi tych utierkarov a zacal by to tam hlusit hlava nehlava ? No nasinec by sa odreagoval a zabavil... tu som pozeral dve hodiny na nejakeho prutikara, ktory sa snazi vypatrat zeleny gumy v strede prdele sveta. Do toho stretne zivotom skusanu prilis emancipovanu pindu s malym ciganskym fakanom a spravodliveho Allaha Snackbara, ktory mu pomahaju. Neviem komu je urceny tento druh filmov, ale chlapovi s parom vajec na spravnom mieste asi tazko. ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe nám naservíroval svůj první počin, kde stál i za kamerou. Na první pohled si vybral téma, které rozhodně nepatří v Austrálii k těm příjemným. Gallipoli, bitva, která stála mnoho životů jak na australské, tak na turecké straně, a která se stala pozadím tohoto filmu. Russell to pojal jako cestu k nalezení osudů svých tří synů. V tomto směru film funguje bezvadně. Část na gallipolském bitevním poli je dokonce precizní. Poté ale nenápadně děj stagnuje. Jakoby pan režisér nevěděl, kterým směrem se dát a některé scény tak působí dost nuceně. Na jednu stranu musím ale uznat, že jako první počin za kamerou to rozhodně není špatný film, a proto mu jednu gallipolskou psí známku najdu a přidám k těm třem senátorovým. 70%. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jestli má být Cesta naděje metaforou pro Russellovu režisérskou kariéru, dejme tomu. Ale u nejbližšího rozcestníku by měl rychle zahnout, protože tuhle jeho prvotinu jsem viděl bezprostředně po pohádce a nevšiml jsem si, že by se nějak výrazně změnil žánr... Joshua hledal a hledal, až jsem měl pocit, že má nadpřirozenou schopnost, díky které by dokázal najít i včerejší den. Mezitím Olinka čekala a čekala, až někomu dojde, že obyčejně bývá ve filmech z jiných důvodů než aby v nich hrála, malému chlapečkovi scházel tatínek, synek se nemohl vrátit domů, z nepřátel se stali spojenci, no já měl pocit, že mě ten film pak zaveze domů. Russellíku, příště nebudeme chtít být jen fušéři a natočíme něco s kulema, protože na to máme, okay? ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jo, Maximovi to jde i za kamerou. Slušná řemeslná práce, která sice ve druhá polovině nabízí spíše červenou knihovnu než poválečné drama, ale i přesto nabízí povedený režijní debut, v němž umí Crowe dostat výtečné výkony nejen z tureckých no nameů, ale také z mé neoblíbené Olgy Kurylenko. A to už se přeci jen musí ocenit. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (30)

  • Russel Crowe o význame filmu: "V dnešných vojnových filmoch je dôležité kráčať po tej línii, kde ctíte bojovníka, ale odsudzujete vojnu. A verím, že 'The Water Diviner' to rozhodne robí. Hovorí o strate a smútku, ale tento príbeh je v konečnom dôsledku život potvrdzujúci a do značnej miery o láske v jej mnohých rôznych podobách. Ďalšou kľúčovou vecou v živote je jednoduchá potreba vytrvať. Čokoľvek príde, musíme nájsť spôsob, ako sa pohnúť ďalej, a to si vyžaduje nádej. Nádej je jedným zo základných nájomníkov ľudstva a dúfam, že diváci odídu s tým, že si to pripomenú.“ (Arsenal83)
  • Russel Crowe priznal, že k svojej role vlastné rodinné prepojenie: "Pravdepodobne to pre mňa znamenalo viac ako pre niekoho iného, pretože som videl, ako to robí môj vlastný otec. Mal tú zručnosť (hľadania vody), takže keď som čítal scenár, bola to pre mňa osobná vec. Súčasťou toho je aj topografia krajiny a hľadanie známok pohybu vody, kde mohol dážď presakovať puklinami v zemi a potom sa zhromažďovať vo vodonosných vrstvách pod povrchom.“ (Arsenal83)

Související novinky

Russell Crowe jako režisér v první světové

Russell Crowe jako režisér v první světové

26.08.2013

Hádáte správně, tématem pro hercův režijní debut bude nechvalně známá bitva o Gallipoli. Během sáhodlouhého zákopového krveprolití v letech 1915 – 1916 tam v boji s Osmanskou říší padlo přes 10 000… (více)

Reklama

Reklama