Reklama

Reklama

Osmý smysl

(festivalový název) (seriál)
  • USA Sense8
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 24 h 57 min (Minutáž: 46–152 min)

Hrají:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Aml Ameen, Eréndira Ibarra (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Napínavý seriál od tvůrců filmu Matrix a seriálu Babylon 5 vypráví o osmi lidech, kteří dokáží navzájem telepaticky prožívat svůj život. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (261)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Kupodivu po první sérii ne špatné, tedy od začátku sice tajemné, ale docela pomalé, posléze se to rozjede a jako správní Lost se to zasekne někde uprostřed - série končí tam, kde by měla končit tak maximálně jedna z prvních epizod. Na další sérii si klidně počkám (pokud vznikne a pokud si to budu stále pamatovat), ale bojím se, že se to zvrtne někam k Matrixovským pokračováním, tedy do holé nezajímavé nesmyslnosti. Samotný nápad ale zas tak špatný není a provedení jakbysmet - byť si bratr Lana procpalo do děje i "nezřetelnou" narážku na svůj osud :) ()

rockyt 

všechny recenze uživatele

Tohle jako někdo myslí vážně ? Americkej policajt, mentorující dětský gangstery ? Indicka kráska, která je nešťastná, že si musí vzít někoho koho nemiluje? Sebevědomá Japonka, srážená vlastní rodinou? Nepochopená transka, kterou její matka opovrhuje? Precizní německej zloděj ? Chudinka africkej chudaček starající se o nemocnou matku? Taahle sračka má mít přez 80 % ?? Z toho cukrkandlu jsem po prvním díle dostal cukrovku. To už jsou opravdu Wachowski tak zoufalý, že si nedaj se scénářem ani trochu práci a jenom přepíšou charaktery z encyklopedie stereotypů? Děj absolutně o ničem. Sledujeme ubulený tragický osudy nesympatyckejch chudáků. Jediný co stojí za zmínku je hudba. ()

Reklama

kolda1990 

všechny recenze uživatele

No jeden z nejzajímavějších seriálů co jsem viděl. Nápad a myšlenka skvělá. Nebude to pro každého no, určitě ne pro homofoby a různé protigenderovské lidi:) ono to rozporuplné hodnocení tady mluví za vše. Původně měl mít seriál dokonce 5.sérií ale skončilo to u dvou. Herci vybraní skvěle i jejich příběhy mě bavily. Pěkné 4 hvězdy hlavně za poslední 2,5 hodinový díl. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Pokud má někdo v životě tolik času, aby mohl trávit čas u seriálů, kde se nic neděje, nemám proti tomu námitek. Já ten čas nemám. Strávil jsem pět dílů svého života s tímto seriálem, abych stále čekal na něco, co se nakonec nestalo. Pak jsem si pustil naslepo pro jistotu jedenáctý díl, abych o něco náhodou nepřišel. Nepřišel jsem. Obávám se, že větší zvraty a zajímavější děj má i Doktorka Quinnová. Ta má zde na csfd 50% a stejně hodnotím i tento spektákl. Tímto seriálem a Jupiterem vycházejícím jsem definitivně s Wachowskými skončil.... ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodná rehabilitácia Wachowských za Jupiter Ascending a je až k neuvereniu že na oboch projektoch sa podieľali tí istí tvorcovia. Sense8 sa na prvý pohľad tvári ako seriálová verzia Cloud Atlas a do istej miery ňou aj je (na réžii sa spolupodieľal Tom Tykwer, soundtrack Johnnyho Klimeka, Doo-na Bae v jednej z hlavných úloh), ale inak je, našťastie, dostatočne odlišný. Prelínanie rôznych svetov či kultúr tu hrá významnejšiu rolu a hoci si každá z postáv v prvom rade rieši svoj vlastný život, všetky sú ochotné kedykoľvek pomôcť svojim senzitívnym náprotivkom. V zásade jednoduchá a neobjavná myšlienka, že niečo ako rasové alebo náboženské rozdiely nemôžu brániť ľudskému spojeniu, dokáže zapôsobiť hlavne vďaka vynikajúcej réžii, skvelému obsadeniu, ale i scenáru, za ktorým stojí aj skúsený J. Michael Straczynski. Sense8 je skrátka seriálová udalosť, ktorá však svojou špecifickosťou určite nemôže sadnúť každému. Ale stále je to seriálová udalosť. ()

Galerie (412)

Zajímavosti (21)

  • Číslo, které dostala Sun (Doona Bae) ve vězení, je 773. 7+7+3=17. 1+7=8. Číslo 773 je také předvolba v Chicagu, ze kterého režiséři Andy a Lana Wachowski pocházejí. (HelloNiky)
  • Intro v seriáli pozostáva zo 108 scén, nasnímaných v ôsmich krajinách sveta. Väčšina z nich je prácou Karin Winslow, manželky jedného z tvorcov Sense8, Lany Wachowskej. (ambron)
  • Natáčanie jednej z posledných scén na Islande bolo zdržané, kvôli potrebe väčšieho množstva snehu na horách. (DrSKusa)

Reklama

Reklama