Reklama

Reklama

Osmý smysl

(festivalový název) (seriál)
  • USA Sense8
Trailer
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 24 h 57 min (Minutáž: 46–152 min)

Hrají:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Aml Ameen, Eréndira Ibarra (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Napínavý seriál od tvůrců filmu Matrix a seriálu Babylon 5 vypráví o osmi lidech, kteří dokáží navzájem telepaticky prožívat svůj život. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (261)

klerik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neobľubujem seriály, ktoré nemajú jasne daný príbeh. Preto ma nezaujali HRDINOVIA a 4400 som tiež pomerne rýchlo prestal pozerať. Ale Sense8 je podobný prípad ako LOST. Perfektne natočené, výborne obsadené a jednotlivé osudy dobre vygradované. Wachowské sa konečne slobodne vybláznili pri erotike a diskotékach, a tu to pôsobí podstatne vhodnejšie, než v treťom MATRIXE. Takže minimálne po prvej sezóne nevadí, že príbehovo sa to až tak veľmi nehýbe... Ale Straczynski už v minulosti ukázal (BABYLON 5), že má zmysel pre seriálový príbeh na pozadí... ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Cítim to čo cítiš ty. Taký je život...strach, zlosť, túžba...láska. Prestať cítiť emócie, chcieť ich prestať cítiť ...znamená pocítiť... smrť."...začalo to celé úplnou náhodou, keď som sa o údajnej genialite tohto seriálu dočítala v inej diskusii k inému geniálnemu seriálu (Hannibal - pre tých ktorých by to snáď zaujímalo...) Tak som to teda vyskúšala a som viac ako rada! Nevedela som do čoho idem a hneď na začiatku ma potešila účasť viacerých mojich obľúbených hercov, ktorých však málokde vídať ...Brian J. Smith, Freema Agyeman, Max Riemelt...no ale napokon som sa zamilovala kompletne do celého osadenstva. A nielen do osadenstva ale aj do príbehu samotného. Musím povedať, že vysoké hodnotenie tohto seriálu ma veľmi teší ale zároveň aj mierne prekvapuje...multikulturalizmus dnes nie je práve obľúbenou témou, nehoriac o takzvanej "homosexuálnej agitke", ktorá sa dnes údajne všade pretláča a pre mnohých tu môže byť jasne definovateľná. Aby ste ma chápali ja s týmito témami nemám najmenší problém, práve naopak...len viem aké reakcie zvyknú vyvolávať a preto to spomínam. Radšej ale prestanem drístať a len jednoducho skonštatujem, že toto je pre mňa jednoducho skvelý seriál a práve som sa rozhodla, že putuje aj k mojim obľúbeným!! ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Ústřední téma je zajímavé a nosné, formálně (obrazově a hudebně především) úchvatné, herci sympatičtí... Bohužel je v těch dvanácti hodinách spousta vaty a laciného melodramatu (otázka vkusu, samozřejmě) a příliš mi to připomínalo kvazimystické eposy typu Lost a Heroes, aniž by to přišlo s něčím radikálně novým. Jako slušná zábava na dvě dlouhá víkendová odpoledne to poslouží, pokud ale nemáte času na zbyt, mohli byste si v dnešním seriálovém menu vybrat mnohem líp. 60% ()

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Nečekaná bomba roku. Od úžasných úvodních titulků (hlavně jejich první polovina s pohledem na světové metropole), skvělého nápadu provázanosti postav a následné interakce, po výborné herecké výkony a brilantní scénář i režii, jež vás nutí shlédnout seriál během jednoho či dvou dnů. Dokonalou třešničkou na dortu je hudební scéna z konce čtvrtého dílu a začátek pátého, kde Lito zažívá "změny nálad". ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Netflix zase niečo "donetflixoval". :( Prvé diely na mňa pôsobili príliš chaoticky. Ako tak sa to začalo dávať dohromady od štvrtého dielu. Prvú sériu som dopozeral už len zo zvedavosti. Čakal som jednoduchšiu "mystériu" . Seriál pôsobil na mňa príliš individualisticky, liberálne a až zbytočne sexisticky. ()

Galerie (412)

Zajímavosti (21)

  • Postava Capheuse (Aml Ameen) byla od druhé série přeobsazena Tobym Onwumerem. Původní představitel odstoupil z důvodu konfliktu s režisérkou/producentkou Lanou Wachowski. (TaNya_)
  • Natáčelo se v devíti různých městech a místech po celém světě (San Francisco, Chicago, Londýn, Iceland, Nairobi, Seoul, Berlin, Mexico City, Mumbai). (HelloNiky)

Reklama

Reklama