Reklama

Reklama

Půvabná švadlena Tilly Dunnageová (Kate Winsletová) se po letech vrací do svého rodného městečka Dungatar v Austrálii, aby odhalila pravdu o své minulosti. V dětství musela svůj domov narychlo opustit kvůli podezření ze zavinění smrti svého spolužáka. Dospívání strávila v internátní škole a posléze působila v Evropě jako švadlena předních módních návrhářů. Navzdory svým úspěchům v módním světě se nedokáže zbavit nepříjemných vzpomínek na záhadnou smrt mladého chlapce, a proto se po letech vrací na australský venkov ke své svérázné matce Molly (Judy Davisová). Tamější obyvatelé jí nadále považují za prokletou vražednici a zpočátku nemohou vystát její přítomnost, navíc je značně provokuje svým emancipovaným vystupováním. Postupem času si ale dokáže získat přízeň žen svým vybraným módním stylem a pozornost mužů upoutá svou krásou. V přítomnosti bývalého spolužáka Teddyho (Liam Hemsworth) navíc začíná věřit, že se může zbavit svého životního prokletí. Představu idylického venkovského prostředí ale zcela nabourá několik překvapivých odhalení, která vedou k dalším tragickým událostem... Australský snímek představuje filmovou adaptaci stejnojmenné literární předlohy Rosalie Hamové a žánrově se pohybuje na pomezí dramatu, romance a černé komedie. Snímek bodoval při udílení cen Australské filmové a televizní akademie, kde získal ocenění především v hereckých kategoriích (Kate Winsletová, Judy Davisová, Hugo Weaving) a dále získal ocenění za nejlepší kostýmy a Cenu diváků. (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (258)

emma53 

všechny recenze uživatele

Měla jsem docela rozporuplné pocity, protože se tam ty žánry tak rychle a hlavně nečekaně měnily, že jsem obrazně každou chvíli přecházela z breku do smíchu a naopak. Scénář je vskutku originální a po pár minutách jsem zjistila, že to musím brát vše s nadhledem. Nevím jak uživatelům, ale mně jako uživatelce přecházely oči nad těma šatičkama, které Katy uměla tak nádherně ušít. Pravda, trochu jsem jí záviděla měření jednoho sympatického muže, ale to ostatní už ne. Pokud má rád někdo parodii, absurditu, najde jí tady, pokud má rád někdo hezký vizuál, najde ho tady, pokud chce někdo sladkou romantiku, má jí mít, pokud chce někdo hodně smutné drama, najde ho také, pokud se chcete zasmát, jděte do toho a mohla bych pokračovat, jen to široké spektrum charakterů, snad každá osůbka měla jiný.....ale přiznávám, měla jsem jinou představu o finále.....viděno v rámci Project 52 Films by Women ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Mám z toho zmiešané pocity. Tento príbeh si zaslúžil byť čistou drámou, teda bez všetkých tých bizarných snáh o komediálne prevedenie niektorých situácií. Neviem prečo sa k tomu tvorcovia uchýlili, ale nepasovalo mi to tam. Ako čistá dráma s retrospektívnou krimi zápletkou by bolo oveľa lepšie. V prvej polovici filmu som sa dosť strácal, po príchode Tilly do toho zapadákova sa tam zrazu vyrojilo príliš veľa postáv, ťažko sa v tom hľadali vlastne súvislosti, do toho ešte aj tá retrospektíva, no občas dosť zmätok. Neskôr sa to už ustálilo a dalo sa v tom ako tak orientovať. Po dejovej stránke nadpriemer, takisto aj kulisy a kostýmy, ale to spracovanie ma až tak neočarilo. Aspoň že ten koniec stál za to! (a samozrejme aj vynikajúca Kate Winslet) ()

Reklama

Babous 

všechny recenze uživatele

Ty absurdní momenty (jako když návštěvnice přijede do vesničky a uvidí tam všechny ženy v nejluxusnějších modelech) v úvodu jsou parádní, vztah mezi Hemsworthem a Winsletovou (kdyby to člověk nevěděl, ani by neřekl, že je mezi nimi 15 let věkový rozdíl) taky ujde, ale ta závěrečná třetina je prostě špatná - ne vinou filmařů, ale kvůli předloze, která se zřejmě za každou cenu chtěla vydat jednodušší cestou patetičnosti a kýče. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Nie je všetko zlato čo sa bliští a aj ja som sa nechala nalákať na hviezdne obsadenie s tajomným príbehom (že Kate).Nedostačujúce a nepríjemné prekvapenie.Asi som ešte filmovo nedospela alebo som len toto malé ,,divadelné predstavenie" nepochopila..Odpusťte mi a je mi ľúto,ale objasní mi to vlastne niekedy niekto?? ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Směsice filmových žánrů vytváří příběh, ve kterém jsem se na počátku nemohla zorientovat. Až v druhé polovině mne snímek zaujal a vtáhl do děje. Cením si drsné atmosféry venkovského prostředí, hudby, výpravy, kostýmů i různých módních kreací a v neposlední řadě i hereckých výkonů Kate Winslet jako Tilly. Bylo to zajímavé, nebyla to ztráta času, ale pochybuji, že se k tomuto filmu ještě někdy vrátím. ()

Galerie (166)

Zajímavosti (23)

  • Film je svojím spôsobom raritou. Natočila ho žena, produkovala ho žena, v hlavnej úlohe je žena a je o vzťahu matky s dcérou. Kniha, z ktorej vychádza, je napísaná tiež ženou. (megajalec)

Reklama

Reklama