Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (309)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zatím nemohu moc posuzovat kvalitu jednotlivých japonských animáčů, protože jsem kromě Úpířího lovce D viděl jen Cestu do Fantazie. A ta se mi jevila přecejen o něco lépe. Každopádně tohle rovněž nebyla špatná podívaná. Hudba pulzující jako krev v žilách a konec dojemnější než jsem čekal. Přesto je zdejší hodnocení dost nadhodnocené. 70% ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Skvělá vizuální stránka, temná atmosféra, propojení tradičních vampire prvků s futuristickými...Překvapivě propracované dialogy, dojemný ovšem nekýčovitý konec. Kladů je poměrně hodně!:-) Škoda, že příběh byl tak jednoduchý a rozuzlení s Meirem tak nejasné (resp. chování D k němu). Jinak bych asi dal plný počet. Takhle je to těsně pod vrcholem. 90% ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Opět tak trochu jiný japonský pohled, tentokrát na upírsko-romantické téma. Samotný svět našeho osamělého lovce odměn se pohybuje na pomezí gotického hororu a westernu a tak trochu paradoxních vymožeností budoucnosti. Nejpůsobivější je nespoutaná fantazie tvůrců, kdy skutečně platí, že v příští vteřině se může stát cokoliv. Vizuální exalstovanost byla sice občas matoucí, přesto je tahle komiksová hororová pohádka potěšením pro oči i mozek. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ve vzdálené budoucnosti upíři vládnou noci, ale jejich počet klesá. Vysoké odměny za jejich hlavu dali vzejít novému druhu lovců : Bounty hunters. CITÁT - A teď se dusím............ Chtěl bych mít tak nerozlučného a ukecaného přítele na cestách, jako má Dhampir. Leila je kočka a má ráda to co já - CITUJI - Jedno pivo.......... Zajímavá Japonská vize postkatastrofického světa a života lidí, upírů a damphirů v něm. Spousta hrůzy, zničených životů, zdevastovaných rodin, zmařených nadějí, divných strojů, nebezpečných monster a .... velké lásky. CITÁT - .......až jeden z nás zemře, druhý musí přinést květiny na jeho hrob v den pohřbu......... Tak jsem se nechal unášet nádhernou hudbou a dobrodružnou cestou plnou krve a soubojů, cestou ke hvězdám a hledání Nočního Města. CITÁT - To není sen, brzy poletíme ke hvězdám............ Ke konci jsem uronil i slzu. Natočeno podle stejnojmenné novely Hideyuki Kokuchia. ()

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Příběh o lásce upíra a mladé dívky, kterou se pokouší za velkou finanční odměnu přivézt zpět k otci bratři Marcusové a konkurenční lovec upírů dhampir D. Scénář sice není úplně originální, ale vizuální stránka vše vynahrazuje. Je zde hlubší morální podtext a samozřejmě láska i přes všechno nakonec vítězí ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Postava Carmily je založena na románu stejného jména od Josepha Sheridana Le Fana, který byl poprvé publikován roku 1872. (HellFire)
  • Tvůrci se inspirovali třetím románem Hideyuki Kikuchiho ze série "Vampire Hunter D", s podtitulem "Demon Deathchase". V knize nemá dívka zamilovaná do Meier Linka jméno. (Matty)
  • Oficiální trailer vytvořil Michael McConnohie, který poskytl svůj hlas hlavní postavě v prvním filmu Vampire Hunter D (1985). (HellFire)

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama