Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (309)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Opět tak trochu jiný japonský pohled, tentokrát na upírsko-romantické téma. Samotný svět našeho osamělého lovce odměn se pohybuje na pomezí gotického hororu a westernu a tak trochu paradoxních vymožeností budoucnosti. Nejpůsobivější je nespoutaná fantazie tvůrců, kdy skutečně platí, že v příští vteřině se může stát cokoliv. Vizuální exalstovanost byla sice občas matoucí, přesto je tahle komiksová hororová pohádka potěšením pro oči i mozek. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro vychrtlé dlouhovlasé týpky s vybledlou pletí, špičatými zoubky a s dlouhým kabátem. Ač Arucard stále vede, D je slibným konkurentem. Díky tomuhle sympaťákovi jsem schopna odpustit všechno, co kazí jinak dokonalou pohádku.. Je mi jedno, že se mísí kočáry zapřažený koňmi s tankem, meče se zbraněmi 25. století, korzetové šaty s latexový oblečky a komplet všechny možná monstra.. A kupodivu mi vůbec nevadí děj, který postrádá vysvětlivky. Jediné co mi při sledování tohoto upírského anime vadilo, že též nejsem kreslená. Vidíte, co dokáže láska udělat s ženou? S Dampírem bychom byli krásný pár :o) ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Veeeelmi dobré anime se skvěle tvrďáckym hlavnim hrdinou v super širáku a s mluvící rukou!:D Je tam pár moc pěknejch nápadů, jako třeba písečný rejnoci atak, dobře se na to kouká, ale na 5 to asi neni. Ještě mě napadá podobnost D s Alucardem ze seriálu Hellsing (Herushingu). Co to ty Japonci s těma upírama maj?:D ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Nádherně výtvarně zpracované anime se spoustou nápadů s temně magickou atmosférou. Příběh poloupíra D, který zbavuje svět krvežíznivé havěti, mne zaujal už i jako manga, kterou jsem měl možnost si přečíst (zdravím Osserka:-). Škoda, že čím více je bohatý svět okolo D, tím chudší se nabízejí příběhy. Bloodlust je na tom určitě lépe, než první pokus a závěr je více než povedený a emočně nechudokrevný. Rozhodně bych se nebránil dalšímu dobrodružství. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Fantasticky stylove. Pribeh je zasadeny do postkatastrofickeho sveta buducnosti ktory spaja barokovu architekturu s modernymi technickymi moznostami, fantasy a dokonca aj western. Niekto by si pomyslel ze to musi byt riadny gulas. Opak je pravdov a vsetko funguje perfektne a vytvara tak jednu z naj efektivnejsich (a naj efektnejsich) filmovych mytologii. Fantasticky pribeh ktory nieje len o boji dobra a zla (aj ked vo filme dobro a zlo zdaleka nieje jednoznacne), ale zachadza omnoho dalej a rozvija neobvyklu lasku cloveka a upira. Ako som uz naznacil, film je uzasne stylovy. CI uz hlavny hrdina napol vampir-napol clovek zo svojou "hovoriacou rukou", ludsky lovci vampirov s roznorodymi bojovymi specializaciami (neda mi nespomenut cloveka ktory pomocou drogy dokaze zo seba vypustit akusi nadpozemsku bytost a je mi uprimne luto ze tejto skvelej postave nebol venovany vacsi priestor) , skvelo navrhnute demonicke bytosti, hromada hlasok, fantasticky anglicky dabing a vobec.....ma to gule!!!! A vsetko este umocnuje priam diabolsky skvela rucna animacia. V kazdom ohlade skutocny skvost. Tento film ma u mna aj tu pomyselnu siestu hviezdicku. A ak sa medzi vami najdu ludia ktory si oblubili akcnu hru Devil may cry, tak vedzte ze z tohto filmu sa s prepacenim poseriete....(10/10) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Tvůrci se inspirovali třetím románem Hideyuki Kikuchiho ze série "Vampire Hunter D", s podtitulem "Demon Deathchase". V knize nemá dívka zamilovaná do Meier Linka jméno. (Matty)
  • Film byl na rozdíl od naprosté většiny ostatních japonských anime nejdříve namluven anglicky. Dalším jazykem byla kantonština, teprve potom následovala japonština. (Matty)
  • Oficiální trailer vytvořil Michael McConnohie, který poskytl svůj hlas hlavní postavě v prvním filmu Vampire Hunter D (1985). (HellFire)

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama