Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Prvá cliffhangerová scéna vôbec nenasvedčuje, že by malo ísť o detský film, ale neskôr je to už naozaj detský film s jednoduchými charaktermi postáv a fašistami s ľudským prístupom. Súžitie s krásnou horskou prírodou a zvieratami a pomoc blížnemu sú ďalšie milé motívy, celkovo na lepšie tri hviezdy. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Knihou, seriálom aj spomienkami v tomto prípade úplne nedotknutý, čo ale nič nemení na radosti z toľkej čistoty a priezračnosti, ktorá nesmie prestať byť nasledovaniahodným ideálom, a už vôbec nie preto, že by mal niekto pocit, že dúfať v to, oceňovať to alebo sa o to snažiť je detské, detinské, nemoderné či prekonané. Ja neviem, podobne ako ZLODEJKA KNÍH je to pre mńa príbeh z vojnových časov, od vojny stranou, no jej hrozivým tieňom predsa len ťažko zasiahnuté, o čo menej viditeľné, o to závažnejšie, svojim spôsobom nekonečne smutné, ale pritom vypovedajúce o tých vôbec najdôležitejších veciach v živote, čo jediné majú naozajstný zmysel a robia ho skutočne krásnym. ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Pekny rodinny film, nadherne prostredie, podmaniva hudba...za tie krasne prirodne scenerie Alp pocas troch rocnych obdobi davam 4 hviezdicky. P.S.Film nas navnadil, aby sme sli na dovolenku do hor:). Pacilo sa to aj nasmu 2rocnemu chlapcekovi, ale len prve dve tretiny, potom to uz je pre male deti nezaujimave.70%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nicolas Vanier opět nezklamal! Filmy odehrávající se v krásné přírodě on prostě umí točit. Bella a Sebastián je poutavý příběh o vztahu člověka a zvířete, soužití s přírodou, lásce a odvaze. Snímek je zasazen do nádherného prostředí savojských Alp, které si kamera patřičně vychutnává a mnohé záběry jsou vskutku dechberoucí, čemuž vydatně napomáhá i příjemná hudba. Díky tomu, že se děj odehrává na pozadí druhé světové války, je o to více poutavější a napínavější. Režisér a scénárista v jedné osobě měl šťastnou ruku také při volbě herců, neboť malý Félix hraje opravdu brilantně, podobně jako jeho dědeček. Potěší také menší role pro původního Sebastiána (ze seriálu) Mehdi El Glaoui. Vzhledem k výše uvedeným kladům a celkovému zpracování (opět bych rád pochválil kameru a příjemný soundtrack), emocím, které dovede film v některých pasážích vyvolat, neváhám s plným počtem hvězd! [v kině; 23.2.2014; 15:00] ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Alpy jsou kouzelné, Bella je krásná, Sebastian je roztomilý. Ale příběh je otřesný a nebude bavit ani děti, ani dospělé. Pro dospělé bude příliš naivní, pro děti moc složitý, hlavně události okolo 2. světové války. Vadili mi i hlouposti a v zásadě drobnosti, které ale byli až příliš patrné. Zejména pád Belly do propasti (u psa bych to zrovna nečekal) nebo lavina, která zavalí jen hodného Němce a přes všechny ostatní se jen převalí. Takže kdyby bylo na mě, na válku bych se vykašlal (hlavně závěrečný přechod) a nechal bych tam jen Alpy, Bellu a Sebastiana. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • O roli Sebastiána se ucházelo 2 400 chlapců. Ke kamerovým zkouškám bylo vybráno 200 adeptů a posléze vyšel hlavní představitel z dvanácti nejúspěšnějších. (Terva)
  • O rolu predstaviteľa hlavnej detskej úlohy, ktorým sa stal Félix Bossue, sa uchádzalo až 2400 chlapcov. Po zúžení okruhu adeptov na finálnu dvanástku vzal režisér Nicolas Vanier uchádzačov do svojej vlastnej horskej chaty vo Vercors, kde chová ťažné psy. (MikaelSVK)
  • Jedná se o třetí film Nicolase Vaniera, zároveň stejně jako jeho dva předchozí filmy i tento má v sobě téma přátelství člověka s psovitou šelmou. (Dracconnis)

Reklama

Reklama