Reklama

Reklama

Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (460)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Laik žasne, odborník se diví... (stále se považuju za laika) Toto nemělo mít přízvisko 'Počátek', spíše K-O-N-E-C a hlavně předtím nemělo stát ono slovo, které v nás, wanověrných, budí hrůzu i po letech... Insidious. Jednu hvězdičku dávám za skvělou Lin Shaye, která už z těch hororů taky musí mít pěkný výmaz mozkovny a za těch pár lekaček, které byly pěkné, věru pěkné. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nechápu, na čem jsem zrovna ujížděl, když jsem nemilosrdně odpálil druhý díl. Vzhledem k tomu, jak dokonalá byla trojka, dlužím snad druhému dílu i menší omluvu. Tohle byla opravdová hororová nálož. Pekelně dlouho jsem u žádného hororu neměl zimomriavky! Atmosféra je zde skutečně mrazivá a jako bonus každého potěší i několik velmi vymazlených lekaček, při kterých si třeba i zakřičíte zděšením. Tento díl se drží osvědčené šablony dílů předchozích. Bubák je dostatečně šeredný, finále dostatečně vtipné. Kdo po tomto snímku sáhne a není úplný retard, ten zřejmě nebude litovat! Nic lepšího, s největší pravděpodobností, totiž letos nevznikne. Leigh Whannell se neminul řemeslem a budu se moc těšit na jeho další hororový kousek. Nejvíce bych přivítal 4. díl s nějakým novým zákeřným dušíkem. Dovolím si přihodit všech 5 hvězdiček. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Sice silná trojka, ale pořád trojka. Na první díl to nemá (to by čekal jen blázen), ale s dvojkou je to skoro srovnatelné. Whannell používá tytéž postupy, co Wan (ten se tu mimochodem mihne v malé cameo roli), tudíž tu režisérskou výměnu možná ani nepocítíte. Alespoň ne znatelně. Whannell svýho kámoše okoukal s chirurgickou precizností, takže i tentokrát dokáže překvapit připraveného. Ten v momentu, kdy se kamera soustředí na tmavý kout místnosti a místo hudby se v sále rozezní hluboké ticho, tuší, že přijde jasná infarktovka. Ale ona nepřijde. A pokud ano, tak po delší době, než by čekal. Tohle rozhodně oceňuju, jelikož v hororu je tenhle faktor "napínání" důležitější, než levné lekačky. Avšak bohužel, i na ty dojde, a není jich zrovna málo. Naštěstí se v několika případech dostaví kýžený efekt "Baf - lek!" Ale abych se tu moc nevykecával... Vizuálně hodně fajn, i když celkově už ne tolik děsivé. Herecky sympatické, masky duchů správně hnusné (obzvlášť děda s dýchacím přístrojem) a překvapivě dojde i na férovku mezi Elise a starou známou "ženou v černém". Zúčtovací finále však nenabídne očekávanou adrenalinovou jízdu. Spíš jen průměrně děsivou vycházku po Dálavě. (60%) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Už pozvánka Mulroneyho lákajícího mě do CineStáru na děsivý Počátek mně přišla podezřelá. Dermot v ní vypadal, jakoby právě ve světovém rekordu dosvištěl druhou lajnu a vzápětí se potvrdilo, že na něčem musel ujíždět kompletně celý štáb. Natočit průhledný horor můžete možná pokud se jmenujete James Wan, a ani tak se to nemusí pokaždé povést, jak se ukázalo ve dvojce. S visačkou Leigh Whannell ale očividně můžete akorát tak v cateringu podávat chlazenou limonádu, ne se cpát do ateliéru na rejžovskou stoličku. Překvapivé jako výplatnice za měsíc, ve kterém jste se vys*ali na práci. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak jsme dovršily třetího dílu této trilogie a musím říct že je jen o malinko lepší než první díl. Druhý díl je asi nejlepší. Tohle nebylo špatný ale film trpí tím že není ani malinko strašidelný. Veškeré scény které by mohly zapůsobit jsou v traileru a zbytek není moc o co stát je to takový horor kterých se natočí za rok desítky a zapomene se na ně. Překvapivě mě hlavní herečka celkem překvapila a byla příjemná. Největší problém vidím v tom že film si hraje na něco co není. Stejné zklamání jako Annabele. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Severoamerické tržby byly 52,2 milionu amerických dolarů, celosvětové 113 milionů. (NIRO)
  • Když "Specs" sledují pohyb ducha v bytě Brennerových na obrazovce přístroje, můžeme si všimnout, že obrazovka je značky TESLA. Televizory a monitory TESLA se vyráběly v Československu (poté v České republice) v podnicích TESLA Strašnice (zánik 2007) a TESLA Pardubice (zánik 2011). (BrianStorker)
  • Dej filmu sa odohráva v roku 2008. Predchádzajúce diely sa odohrávali v roku 2010. (Marceloo)

Související novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (více)

Reklama

Reklama